pelaguu.blogspot.com

tiistai 24. kesäkuuta 2014

Blogloviniin siirtyminen...


Nyt se sitten näyttää tapahtuneen! Pahin painajaiseni, äh, opettelen uutta, enkä kestä sitä.. Uusi Bloglovin tuntuu sekavalta. Äh, tuntuu etten tajua tuota Bloglovinia sitten niin ollenkaan. Mutta nyt mullakin on, pakon sanelemana, siellä tunnukset ja minua voit seurata Bloglovin kautta. Ähvään tänne sen sivupalkinkin ja yritän selvittää jonkin sortin koodin mistä voit minua seurata jatkossakin ja ilmoitan sen myöhemmin tähän postaukseen... Yritin ilmoittaa omaa blogiani omakseni, mutta se ei ole vielä onnistunut.. :D  EDIT: Nyt linkki on tehty! :) Apujakin silti otetaan enemmän kuin mielellään vastaan!! :) Jos sulla on vinkkejä tai kokemuksia bloglovinista, niin kommentteja, kiitos!

Jo viime keväänä oli siitä puhetta, että Google Readiri ja rss:syöte poistuvat kokonaan ja tämän myötä tuo blogien seuraaminen bloggerin omasta lukuluettolasta vaikeutuu tai poistuu kokonaan. Minä autuaasti unohin, varmaan tahtomattaan tai sitten ihan vain tahallisesti, hups... :/, koko homman! Ja nyt kun se pamahti päälle, sapettaa... Ärrimurri. Ei auta kuin uuden opetteluun. Ei voi käsittää tälläisiä muutoksia, jos on kerran jo hyvä turvallinen tapa opittu miksi pitää muuttua...  Tykkäsin ylivoimaisesti enemmän bloggerin omasta lukuluettelosta, mutta se lienee tuli jo selväksi... Vanhan perään on turha haikailla jos sitä ei ole enää mahollista saada. :( Näillä siis menemme ja tervetuloa seurailemaan minuakin Blogloviniin!!!  :)

Menin siis eilen illalla bloggerin lukuluettolasta lukemaan blogeja, joita seuraan, niitähän ei ollut siellä kuin se vaivainen yksi, normaalin useamman 10 blogin sijaan ja sekin päivittyy aina sinne uusi sitä mukaa kun blogeista tulee postauksia, allekkaisjonossa ei ole siis kuin se vaivainen yksi... Siinä sitten ähräsin puhelimen kanssa illan, syytin jopa puhelinta, ja kiukkusin bloggerille, kunnes jätin hommaan aamun ja uusi aamu kirkastikin asian ja muistin mitä piti tapahtua ja juurikin sinä hirvittävänä maanantai aamuna 23.6.2014 se taisi tapahtua. Lähes tulkoon täysin varoittamatta, ainakin tuo päivä oli ihan peitossa koska se tapahtuu.

Vieläpä kysäsen, että ketä kaikkia muita voisin sieltä löytää? Onhan tässä nyt varmaan hommaa, kun en sitä mukaa ole blogloviniin laittanu että luen ko. blogia, nyt naputtelen niitä yksitellen.. No käytännössähän se menee kait noin muutenkin, mutta tarkoitin, että aina kun käy lukemassa, jotain blogia ois napsauttanu, että lue Bloglovinissa ja puhelimella yleensä iltaisin lueskelen blogeja eniten niin mobiiliversiossa näitä ei edes näy. Ja talvella ois ollu enempi aikaa perehtyä tähän, mutta näin nyt. Joitain puutarhablogeja sieltä jo löysinkin ja paljon on vielä jälellä blogeja, joita luen, mutta ei ole Bloglovinissa. Sisustus, lifestyle jne... Haasteellista - mutta varmasti mahdollista!Nyt olen saanut luotua koodin blogloviniin.
Tervetuloa liittymään lukijaksi sieltä kautta! :)

Löydät gadgetin sivupalkista!

(en saanut sitä tähän postaukseen linkitettyä, toivon että toimii :)Edit: Pikkuhiljaa opetellen! :) Kävin jo hieman kurkkimassa puhelimella Bloglovinin lukuluetteloa, näytti ihan näppärältä ja kohtuu helpolta. Ei paljoa häpeä bloggerin lukuluettelolle, vaatii vain ne alkutoinet, rekisteröityminen ym. Mitkä vaativat sitä näpräämistä. Hiljaa hyvä tulee! :)

Edit 2, 25.6.14 klo 9.05: Nyt se näytti taas toimivan bloggerin omakin lukuluettelo ihan normaalisti. Hiphei!! :) Mutta kuinka kauan? Onneksi on jo varalta se bloglovin..

23 kommenttia:

 1. No nyt se myrkyn lykkäs. Ei hajuakaan tuollaisesta muutoksesta. Pitääpäs tutustua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se teki. Tästä tiedotettiin jo viime vuonna, mutta autuaasti olen unohtanut. :(

   Poista
 2. Minulla kyllä blogin oikeassa palstassa oleva lukuluettelo päivittyy edelleen, vaikka tuo toinen luettelo, josta mainitsit, toimii minullakin kuvailemallasi tavalla. Itse en ole siirtynyt Blogloviniin, joten ainakin toistaiseksi tuo lukuluettelo toimii oikeassa palstassa, jos sellaisen on itselleen joskus luonut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä, käyn vilasemmassa, että miten sulla se on.. Mutta kuten ajattelen sen olevan, niin se ei taas toimi silloin kun luen blogeja puhelimella ja kylläpä se on lähes 90% se tapa miten luen yleensä blogeja. Puhelimella se näkyy mobiilina ja rajaa juurikin ne sivupalkit pois... Bloggeri oli niin vaivaton ja helppo, siitä oli helppo lukea blogeja!

   Poista
 3. Mulla on menny ihan täysin ohi moinen uudistus. Tai siis huomasin kyllä sen että vain yksi blogi näkyi enää kerrallaan lukuluettelossa. Onpas ärsyttävää!! Jos tuo bloglovin on niin hankala niin taidan kyllä lykätä sinne menemistä vielä hetken....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi vain minusta tuntua hankalalta ja saan sen vaikuttamaan siltä. :D Uuden opettelemista ja paljon englantia, pöh... Sitähän se vain lähinnä on. :) Jep, rupesin aamulla googlettamaan löytyykö muilta samaa vikaa ja sieltähän se apu löytyi, muillakin on samaa ja ilmeisesti se nyt on sitten se bloggerin uudistus tämä!

   Poista
 4. Näistä jutuista olen täysin pihalla. Tuntuu, että puhut vierasta kiletä.
  Enpä taia tuota bloglovinia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla etten osaa selittää sitä kovin hyvin... Pakkohan sitä ei ole laittaa itselleen, näin minäkin ajattelin ensin, mutta kyllähän se sen laitatti, voin taas lukea huoletta ja helposti blogeja!! :D Se kun ei enää niin yksioikoiseen bloggerin omilla toiminnoilla onnistu..

   Poista
 5. Minulalkin näkyi toissa päivänä vain yksi luettelossa, mutta nyt taas toimii entiseen tapaan. Muistan hämärästi viime keväisen keskustelun, mutta yhtä hämärästi mieleeni jäi, ettei sen vaikutukset olisikaan niin mittavia, kuin mitä ensilukemalla vaikutti. Katsotaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep täällä toimii myös, mikä on ihan hyvä. Kauan olen yrittänyt karttaa bloglovinia.. Minä en muista tai tiedä siitä että sitä ei tavallaan tulisikaan.. Pitää tosiaan vielä selvittää.

   Poista
 6. Huh, huh!
  Vielä en ole mitään erikoista huomannut,saa nähdä riittääkö energiaa opetella uutta.
  Hyvä kun kerroit, muistan kyllä kun tuosta oli jossain puhetta mutta päätin aktiivisesti unohtaa asian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä. Saman päätin silloin minäkin, nyt vaan sen pidempiä ajattelematta tein tuon tilin blogloviniin. Onhan se sielä kuiten varalta.

   Poista
 7. Nyt minäkin oon IHAN pihalla, enkä ymmärrä englantia, enkä jouda /jaksa mitään tehdä tään kanssa. Jos loppuu joku niin loppuu, katotaan nyt miten käy. Nyt ainakin näkyy kaikki niinku ennenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, minullakin näyttää palautuneen. Täytynee vielä selvittää asia mikäli alkaa ryttyilemään.

   Poista
 8. Minulla tämä on ihan uusia asia, joten kiitos tiedosta. Taidan vielä odotella, miten asia kehittyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika monelle varmaan on. Tiedotettu melko huonosti. Kaikki vain uudistuu kaiken aikaa.

   Poista
 9. Minulle tämä on ihan uusia asia, joten kiitos tiedosta. Taidan vielä odotella, miten tilanne kehittyy.

  VastaaPoista
 10. Minulla jo tuo "tavallinen"ploki tuotaa välillä päänvaivaa ja voi jumpe kun taas muuttivat tuon Googlen aloituksenkin kokonaan A-A-Apuva apuva aaapuva.Tekstarien kanssa piti pelleillä minä en edes tarvitse tuota palvelua mitä tyrkytetään mutta miten sen voi kieltääkään ei pääse vanhaan kunnon blokiin ja sähköpostiin .Huh kun helpotti kun sai purnata....Harmi vaan että monet uudistukset eivät ole hyviä.Silti kivaa kesää kaikille ystävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tais se jo palautua. Se on hyvä välillä avautua, puhistaa kummasti. :) Kivaa kesää sullekin!

   Poista
 11. Huoli pois! Google reader ja blogger ovat eri asioita. Lukuluettelo toimii toistaiseksi, reader poistui käytöstä vuosi sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, kiitos tiedosta!! Olen siis itsekin aivan pihalla näistä asioista. Mutta kesällä kuuluu ollakin, ihan pihalla! ;D Vaikuttaakohan se readiri sitten mitenkään blogiin, mä kun ymmärsin että se muutos vaikuttaa juurikin bloggeriinkin? Ilmeisesti tuo lukuluettelon häiriö oli tilapäinen.. Täytyis olla enempi aikaa selvitellä näitä asioita... hätäpäissäni tuon bloglovinin tein kun en jaksanut odottaa että palautuuko se bloggeri takas. Mutta ihan näppärä se kyllä on, vaikka aluksi hieman pelkäsin. Mutta niin se on kaikessa uudessa mulle.. Ja se että pääsee alkuun, se on haastavinta.

   Poista
 12. Höh, mäkin olen ihan pihalla bloggereiden ja bloglovinien kanssa... Täytyypä seurata tilannetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saatoin mä olla väärässäkin. HOX!! Lukekaa marjukan kommentti ylhäältä. ja mun vastaus siihen. :)

   Kesä näyttää tulleen takaisin meille. Lämmintä on jo heti aamusta +17, tosin en ehdi nyt bloggaamaan!! Eihän näin kaunista päivää voi missata! :)

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥