pelaguu.blogspot.com

sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Lapsuusmuistoja

Sain Maaritilta Garden of My dreams -blogista muistoja herättävän haasteen. Haasten tarkoituksena on valottaa hieman omaa itseään ja  muistella menneitä.

"Moni meistä bloggaa anonyyminä, eikä halua laittaa esim omaa kuvaa sivulleen. Olisi kuitenkin mukava nähdä minkä näköistä porukkaa me olemme. Esittele itsesi yhdellä tai useammalla lapsuuden kuvallasi. Harvalla on lapsuuskuvia tiedostoissaan, mutta vanhan valokuvan saa helposti sähköisesti julkaistavaan muotoon ottamalla siitä kuvan digikameralla. Nyt selaamaan valokuva-albumeita! Laita haaste kiertämään jakamalla saamasi haaste kahdelle tai useammalle bloggaajalle."

Olen nähnyt jo paljon musta-valkokuvia ja herttaisia mukaviakin muisteluita menneiltä ajoilta. Niitä musta-valkokuvia en voi luvata. Mutta jotain kuitenkin.. Ajattelin tehdä tästä postauksesta kaksi osaisen, koska en löytänyt kaikkia kuvia tähän hätään ja halusin kuitenkin jo tehdä postauksen, jotta saisin tämän edelleen eteenpäin uusille haastetuille.

Jännitän hieman julkaista tätä postausta, meneehän se niin syvälle siihen mitä todella olen. Olenhan toki vanhentunut, kasvanut ja muuttunutkin näistä kuvista..


Hameet ja tanssi, jumppa olivat siihen aikaan mun juttu. Varmaan nykyäänkin.. Tosin en enää kyllä niin paljoa harrasta, vaikka en silloinkaan käynyt missään kerhoissa. Koti, televisio ja yleisö riittivät minulle.
Koti oli juuri sopiva paikka esiintyä, televisiosta tuli juuri oikeanlaista ohjelmaa ja yleisö oli tutun turvallinen. Muistan kun tv.stä tuli Anne Sällylän neon väriisiin trikoihin pukeutuneiden ja säärystimin varustetuin kahden ladyn jumppa-ohjelma. Se oli 80-luvun parasta viihdettä.

2-vuotis syntymäpäivä

Seuraava lehtijuttu on vuodelta 1993, lokakuulta, 4H news -lehdestä. Tarkemmin en muista lehteä, mutta vitsa on väännetty jo nuorena ja olin jo silloin äidin mukana puutarhatöissä ja kuljimme 4H -kerhossa. 4H kerho on perinteisten asioiden äärellä oleva, yhdessä tekemiseen ja harrastamiseen liittyvä kerho. Kasvatin lähinnä ikikukkia, joita sitten kuivasimme ja teimme niistä kuivakukkakimppuja. Myimme niitä erilaisissa toritapahtumissa. Silloin sekin toiminta oli vilkkaampaa ja asukkaita enemmän, kuin nykyään. Mansikkaakin kasvatimme, lajikkeena Jonsok. Kuivakukkalajikkeita olivat myös mm. isoröpelö ja jänönhäntä. Paljoa en kieltämättä näistä ajoista muista. Mutta jänönhännän muistan, sen kukka oli pehmeä, vaalea ja pitkä tupsu, pitkän heinämäisen varren päässä. Pääsäntöisesti kasvit kasvoivat Luomuna. Puutarhassa kasvoivat myös yrtit ja vihannekset, kuten porkkana.


Lisää kuvia siis luvassa.. Tälläkertaa päätämme tähän.
 
Laitan tämän haasteen näihin kahteen blogiin, jotka ovat:  Myös seuraavat blogit, jos olette kiinnostuneita, ottakaa haaste vastaan:
Perennapuutarhuri, Puutarhan lumoa.. 


Kaikki muutkin, jotka tätä haastetta eivät tästä saaneet voivat ottaa sen mukaansa, mikäli haluat kertoa lapsuusmuistoistaan. Olisi mukava kuulla niistä!

Otatte, jos tahotte! En pahastu, 

jos et haasteesta piittaakaan, 

mutta olisi mukava kuulla Sinusta jotain!

9 kommenttia:

 1. Aivan ihana postaus <3.

  Olet näköjään jo hyvin nuorena tiennyt että puutarha on sinun juttu! Mukavaa että kasvatus intosi on säilynyt ja lisääntynyt. Todella ihana tuo lehtileike. Kullan arvoinen aarre lapsuudestasi.
  4H toiminta on tuttua minulle kun toimin 4H-neuvojana ennen oman puutarhan perustamista ja vielä puutarhan alku aikoinakin ennen kuin oma yritykseni kasvoi niin että 4H:lle ei enää riittänyt aikaa.

  Terveisiä sinne Lappiin! Osa sydämestäni on aina siellä isäni kotiseudulla, vaikka olenkin juurtunut tänne Pohjanmaalle mistä taas äitini on kotoisin.

  Kiitos haasteesta! Toki otan sen vastaan. Eli postaus on tulossa, kunhan ehdin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos haasteesta! Täytyypä kaivella albumeja, osaa kuvistani olenkin jo esitellyt aiemmissa jutuissani.
  Meillä sataa tihuuttaa vettä ja vesi lorisee ränneissä. Mukavaa helmikuun loppua sinne Lappiin!

  VastaaPoista
 3. Onpa kivat kuvat, olethan jo pienestä pitäen ollut ahkerana, kasvatellut mansikoita ja muuta :)
  Mukavaa helmikuun loppua!

  VastaaPoista
 4. Kivat kuvat ja juttu. Niin se on, että nuorena on vitsa väännettävä kuten sananlaskussakin sanotaan.
  Kiitos haasteesta. Katsotaan löydänkö sopivia kuvia.

  VastaaPoista
 5. Kiitos mukavasta haasteesta vaikka haasteeksi ihan oikeasti menee, kun minusta on niin turkasen vähän lapsuuskuvia, no kai sitä joitain löytyy.. Sulla on mainio valokuvapostaus, niin uuttera pikkutyttö!

  VastaaPoista
 6. Hei kiitos haasteesta, vaikka todella haasteeksi kääntyy, koska miusta on niin turkasen vähän lapsuuskuvia... Sinulla on niin mainio postaus aiheesta, niin ahkera pikkutyttö!

  VastaaPoista
 7. Kiitti kommenteista! Otan ne vastaan kainosti katsellen. Kiitos Heidi-maaria, mukava kuulla että sinulla on juuria pohjoisessa. Jään jännityksellä odottamaan muidenkin postauksia. Eihän tähän nyt kovin kummoista muistoa anski tarvii, ja jos sitä kuvaa ei ole, pahapa sitä on mistään raapassa.. Oman mielen mukaan! Keli on ihan mahoton nyt täällä meilläkin, inhottavaa... kamalan liukasta ja kaikkea maholista rapakelun näköstä.. Yök!

  VastaaPoista
 8. Kiva tutustua myös sinuun! Hyvät eväät puutarhaan olet saanut jo lapsuudesta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo kai, asiat tahtoo vaan jonkuverran unohtua jos niitä ei käytännössä käytä... Jotain silti säilyy.

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥