pelaguu.blogspot.com

sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Koskikaroja bongailemassa

Lupailin postausta niistä koskikaroista. Nyt se tulee! Tosin lähikuvat linnuista vaatisi hiukka paremman kameran. Lumista jokimaisemaa kuitenkin luvassa.

Oli mielenkiintoista seurata lintujen liikkeitä ja sukelteluja. Aluksi joella oli vain yksi kara ja välillä mukana pörähteli myös toinen lintu. Koskikarojen liikkeet olivat hyvin nopeita. Välissä sukelleltiin syömään joen pohjalta ravintoa ja välissä linnut pörähtivät joen mutkaan, olisikohan siellä ollut niiden pesä? Välissä meinasin jo menettää toivoni lintujen kuvaamisen suhteen, kävivät välissä hyvinkin lähellä, mutta mieluiten olivat omissa oloissaan. Toisaalta olin yllättynyt, että koskikaroja tapaa näin pohjoisessa, olen luulluut niitä etelän linnuiksi, mutta jotain on jäänyt siis väliin koulun biologian tunnilla tai näköhavainnot vähäisiksi jokien sulapaikoilla.


 Koskikarojen suuntaan. Sulan reunalla saatat nähda pienen pisteen, joen keskivaiheilla, se on koskikara.Kurotellen.
On jännä myös jäädä seurailemaan onko joki sula joka vuosi tähän aikaan vuodesta, luulen että on. Hieman alempana, toisella sillalla joki on täysin jään peitossa, vaikka virtaukset ovat sielläkin kohtuulliset kesäaikaan.

Päivä oli muuten hyvin pilvinen, aamu oli lupaava auringon suhteen, mutta päivän edetessä aurinko meni pilveen. Viime päivät ovat olleetkin sitten hyvin pilvisiä ja lauhaa.

Olen tehnyt toisenkin mielestäni erikoisen näköhavainnon kotipihallani, ensimmäisen kerran jo tammikuun puolella, reilut nelisen viikkoa sitten ja viimeisimmän parisen viikkoa sitten. Linnunpöntöön on tullut nimittäin asukas, olenkin miettinyt voisiko kierjosieppo tehdä pesää jo tähän aikaan vuodesta, viime vuonna teki muistaakseni myöhempänä kevättä?! Jäämme seurailemaan.

Seuraavat pari viikkoa meneekin sitten lepposasti Sotshin Olympiakisoja seuratessa. Kannustetaan Suomi voittoon!!

9 kommenttia:

 1. Vautsi miten jylhät ja upeat jokimaisemat teillä onkaan. Ja vieläpä lumikuorutteen kera =) Meidän koskelta on jo lumet sulaneet ja vesikin näyttää kovin ruskealta, vaikka sielläkin hyppelehtii koskikaroja =)

  VastaaPoista
 2. Upeat kuvat ja löytyihän se karakin :)
  Iloista helmikuuta.

  VastaaPoista
 3. Aivan upeat maisemat! Kyllä ne tiaisetkin jo katselee pönttöjä, yhtenä päivänä näin sinitintin menevän pönttöön. Ja ne yöpyy myös pöntöissä.

  VastaaPoista
 4. Ihanan lumiset maisemat. Täällä on mennty keli plussan puolelle. Lumi on vielä maassa, mutta maisema ei ole kovin kuvauksellinen. Ymmärtääkseni koskikara muuttaa talvella etelään, kun pohjoisen kosket jäätyy. Jos koski pysyy auki, niin ei kai sillä ole sitten syytäkään mennä etelään.

  VastaaPoista
 5. Vesi on niin hieno elementti, että sitä voisi seurata vaikka kuinka. Niin näissäkin kuvissa. Upeita.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille kommenteista! Kiitos myös avartavista lintutiedoista. Täälläkin ollaan 1 aste plussan puolella, väliin sataa vettä, lumi säilyy silti sitkeästi.

  VastaaPoista
 7. Hienoja kuvia ja siellähän se pikkuinen jään reunalla:) Hei, blogissani on haaste sinulle, jos kiinnostaa niin nappaa kiinni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohoh, kiitos anski! Käyn kattomassa mitä siellä olis tarjolla. :)

   Poista
 8. Olen kyllä nähnyt koskikaroja pohjoisessa,mutta kuviin en ole saanut.Oikein komeita kuvia sinulla.

  VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥