pelaguu.blogspot.com

maanantai 21. lokakuuta 2013

Yksi kaunis aamu - Another beautiful day.

On kuulemma olemassa määritelmä, että jos lumen syvyys on 1cm on ensilumi satanut.

Viikonloppuna kävimme mieheni kotipaikkakunnalla ja siellä saimme todistaa sekä sitä, että lunta oli enemmän kuin meillä ja myös kun neljää poroa pelastettiin heikoilta jäiltä.

 Kävimme nuotiolla paistattelemassa makkaroita ja retkeilemässä. Nuotiolla oli muitakin ihmisiä, jotka ruokkivat kuukkeleita leivänpaloilla. Kolme kuukkelia pörräsi nuotiopaikalla leivänmurun toivossa. Yritin niitä kuvatakin, mutta ainoa julkaisukelpoinen kuva on näistä kahdesta eksyneestä.Oliko lienee hirvikoira ajannut reppanoita, mutta seitsemää poroa koira oli ajattanut pitkin jään pintaa, kunnes neljä niistä vajosi ja loput pääsivät ilmeisesti kuivalle maalle. Palolaitoksen miehet sekä pintasukeltajat olivat tulleet auttamaan poroja hyisestä vedestä. Porot räpiköivät vedessä arviolta 4-5 tuntia, kunnes sukeltajat saivat porot nousemaan jään pintaan, puistelivat enimpiä vesiä turkistaan ja matka sai jatkua. Poron karva on ontto ja paksu rasvakerros suojaa ilmeisesti pahimmalta kylmettymiseltä. Se on tehty selvitymään tiukissani olosuhteista. Jäänpinta on vielä hyvin ohut, mutta keskempää jää kesti, jopa näitä pelastusmiehiä ja rannemmasta jää on vielä heikompaa. Silti en suosittele kyllä vielä kokeilemaan jäätä kuinka tuo kestäis, veikkaan että ei kovin hyvin. Tarina ei kerro miten koiralle kävi, mutta luulen, että jäi rantaan kun oli saanut ajatettua porot jäälle. Mieheni kotipaikkakunnalle on tästä n. 123km etelään.


Seuraavat kuvat ovat otettu tänä aamuna läheiseltä lammen rannalta lenkkipolun varrelta. Viikonlopun aikana on jonkin verran tuiskuttanut lunta. Voit verrata kuvia viime viikon pakkasaamuun tästä.

Pettävällä jäällä - Suvi Teräsniska
 
Luvanneet on rakastaa,
he täällä toinen toistaan,
vaikka polku pimeyteen,
joskus kuljettaa,
silti vielä loistaa usko tiehen yhteiseen..
Riittäisikö täällä
pettävällä jäällä,
yksi jonka kanssa, ei yksinäinen oo
riittääkö se täällä, pettävällä jäällä?
Matkallaan, he suojan saa,
pienistä hetkistä toisiaan vasten,
korkeuteen, huokailee,
varjele tiet tämän maan orpo lasten..

Read more: http://artists.letssingit.com/yo-lyrics-pettavalla-jaalla-563p1s8#ixzz2iLuHLAmB
LetsSingIt - Your favorite Music Community

2 kommenttia:

  1. Lunta ja pakkasta - tästä se alkaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niihän se tekkee. Tosin lupasi lauhtuvaa ja vesisateitaki vissiin, että saattaa se vielä sulaa poiski ja varmasti sen tekeeki.

      Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥