pelaguu.blogspot.com

perjantai 18. lokakuuta 2013

Pakkasaamu -13

Eilen oli ensimmäinen kovempi pakkasaamu. Lunta ei ollut maassa, joten sehän teki myös kosteudellaan sen, että veti maan melko kuuraan. Sanovat, että Sallatunturin lumetuksen vaikutukset näkyisivät myös tässä kirkonkylän tuntumassa. Siitäköhän tuo hentoinen jäähile osittain johtui. Tästä meiltä näkyy tunturiin ja tunturi näyttää jo hyvinkin lumiselta. Linnuntietä tästä meiltä tunturiin on vajaa 8km.

Aamutuimaan lähdimme koiran kanssa jälleen aamulenkille, joka aamuiseen tapaamme ja kamerakin pääsi myös ulkoilemaan. Koiruli oli vain välissä vähän eri mieltä kuvaamisesta. " Eikös nyt jo jatkettais matkaa ", kuului aika ajoin narun päästä ja pitkäveteiset ja turhan monet pysähdykset saivat hänet kiukustumaan ja remmirähinä oli valmis. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Kuvat kutakuinkin onnistuivat ja koirakin sai ansaitsemansa lenkin.

Aurinkokin pilkahteli kylmän kuulaassa ja kauniissa pakkasaamussa. Paikallinen maakuntalehti tiesi kertoa, että kylmintä toissa yönä oli ollut meijän kirkolla, -15, meillä oli -13 aamusella. Nyt ilma on taas sataisen utuinenkin, viime yönä on satanut hentosen kerroksen lunta.

Suosittelen katsomaan kuvat isompina. Paina ensimmäistä kuvaa ja "slideshow" alkaa. Saat kokonaiskäsityksen tunnelmasta ja tunnelma on ihan eri kuin kuvat vain pötkönä sivulla.

Lenkkipolun varrelta.
Katse kohti Sallatunturia.
 Kasvit hytisevät jo kylmissään, hentosen huurteen peittäminä. Vaivaiskoivuja, koivuja, pajunlehtiä, siankärsämöitä.. heleä sointi on valmis. Kesä on virallisesti ohi, pelkkä muisto vain.Oikein kuulee kuinka viimeisetkin puiden lehdet vavisevat kylmissään pienen huurrepeitteen alla. Kävimme myös kuvailemassa läheisen lammen rannalla. Lammen pinta oli jo jäässä.


Pajun kukintoja..

12 kommenttia:

 1. Kauniita kuurankukkia ja ihania luontokuvia. Lumi tekee syksystä valoisamman, meilläkin nyt lunta maassa mutta taitaa mennä plussan puolelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos annekatariina kommentistasi. Niin se tekee, aivan sen kyllä huomas, kun ensimmäiset lumet satoi. Plussista ei ole meillä enää tietoakaan, mihin lie häipyneet kesän mukana..

   Poista
 2. Keskiviikon ja torstain kuura-aamut olivat ehkä viimeiset ennen kuin lumi peittää maan. Ja eilen kuuraa riitti ihan iltapäivään saakka.

  Koiran kanssa kuvaaminen ei tosiaan ole helppoa. Sain siitä sen verran kokemusta kun ulkoilutin tyttären koiraa. Pysähdykset eivät satu samaan aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppoa se ei aina toki ole. Mutta mahdollista. Täytyy yrittää olla menemättä koiran ehdoilla.

   Poista
 3. Jestas, -13 astetta. Meillä satoi aamulla räntää, mutta lämpötila oli kuitenkin hivenen plussan puolella. Tuntuu hurjalta tämä talven tuleminen, joka vuosi näköjään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin olen ymmärtänyt että siellä on loskaisempaa. Niin se on, yllättää joka vuosi.

   Poista
 4. Ihastuttavia kuvia!
  Me etelä elävätkin olemme saaneet ensilumen maahan. ;o) juuri ja juuri ruohonkorret peittyvät.
  Maa on valkoisenaan ja keltaiset lehdet koivuissa. Kaunista.
  Voimaannuttavaa viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tarina. Täälläkin on nyt lunta, ei runsaasti mutta kyllä sitä vain on. Samoin sinulle sinne!

   Poista
 5. Kesä on ohitse, mutta kauniita kuvia saa edelleen. Tunnelma on vain erilainen. Vastasin vihdoin antamaasi haasteeseen.
  Linkki: http://saveajapapuja.blogspot.fi/2013/10/keltaista-ruskaa-ja-blogihaaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, mutta alkaa olla viimeiset hetket, ainakin meillä. Mukava että jaksoit vastailla, käynpäs heti kurkkimassa. :)

   Poista
 6. Onpas aivan mielettömän ihania kuvia sinulla täällä! Tuo kuura on niin kaunista,niin kaunista <3 Mukava kun poikkesit blogissani ja tervetuloa :) Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nina. Poikkean varmasti useamminkin. Syksyinen kuura on kaunista! <3 Ja sitä kestää vain hetken, kuvissa pysyy ikuisesti.

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥