pelaguu.blogspot.com

maanantai 5. elokuuta 2013

Verta, hikeä ja kyyneleitä..

Pitkä odotus on nyt palkittu. Hartaasti odotettu tapahtuma on onnellisesti saatu päätökseen. Muutamaankin päivään mahtui kyllä kaikenlaista. Epäonnistumisia, ilon tunteita, verta, hikeä ja kyyneleitä - kirjaimellisesti. Ennenkaikkea löytämisen iloa ja itsensä voittamista!

Kysehän on siis geokätköilystä. Harmi tuottaa niille pettymys, jotka odottivat jotain aivan muuta. :) Mutta ne joita kätköily, luonnossa liikkuminen ei kiinnostaa kannattaa vaihtaa kanavaa, mutta jos ne tai kukkaset kiinnostaa stay tuned! :)

Sillä nyt on luvassa MEGAlomaaninen postaus MEGAsta - geokätköilijoiden suurtapahtumasta, joka järjestettiin tänä vuonna Muoniossa, Länsi-lapissa, Harrinivan loma- ja rekikoirakeskuksessa. Paikan päälle odotettiin jopa tuhatta kävijää, mutta tavoite jäi parilla sadalla, yhteensä kävijoitä oli noin 800. Nuorimmat 3-4 vuoden ikäisiä ja vanhimmat lienee 70 ikävuoden korvilla. Kauimmaiset kätköilijät oli tulleet Coloradosta asti ja lähimmät Muonion kirkonkylältä.

Mistä kaikkialta meitä oli.
Nuppineulat taisivat jonkin verran vähän lisääntyä vielä loppua kohden.

Siellä se meidänkin nuppineula törröttää. :)
MEGA FINLAND 2013 kesti kokonaisen viikon eli seittemän päivää, maanantaista - sunnuntaihin. Me vierailimme alueella muutamana päivänä, torstaista lauantaihin. Yövyimme alueen välittömässä läheisyydessä Lomamaja Pekosella kaksi yötä. Viihtyisä paikka sekin.

Tulen kirjoittamaan jokaisesta paikalla ollusta päivästä jotain, niiden omissa postauksissaan, asiaa tulee myös alueen kukkaistutuksista, kun puutarhablogihan tämä periaatteessa on, mutta kun vahva osa minua on myös luonnossa, niin sinnehän se vetää myös ja ennenkaikkea geokätköilystä tulee nyt asiaa.

Aloitetaan vaikka ensimmäisestä päivästä kun saavuimme paikalle.

to 1.8.2013 klo 14

Saavuimme majoituspaikkaamme Muonioon Lomamaja Pekosille. Söimme ja matkamme jatkui pienen lepäilyn jälkeen Megan pääkallopaikalle Harrinivan Loma- ja Rekikoirakeskukseen. Jossa osallistuimme meidän ensimmäiseen Mega-eventtiin. (Event=jokinlainen tapahtuma, tapaaminen, johon geokätköily tavalla tai toisella liittyy) Eventtinä oli bingoilua. Bingoilun jälkeen jatkoimme tutustumista Harrinivan mega-alueeseen. Päivän päätteeksi kävimme Jerishotellin kylpylässä rentoutumassa pitkän ajomatkan jälkeen, se tekikin oikein hyvää. Hotelli Jeris sijaitsee Pallas-Yllästunturin kansallispuiston juurella, Muoniossa. Sieltä ei ole kuvia.
Ihan jokapaikkaan ei muistanut ottaa kameraa mukaan, joten kännykamerallakin välissä mentiin. Bingossa ei valitettavasti voitettu mitään, mutta tärkeintä oli osallistuminen ja tunnelma sekä muiden kätköilijöiden tapaaminen.

Osa megalaisista majoittui telttoihin, osa nukkui Harrinivan hotellissa, osa mökeissä, kuten me ja osa myös nukkui omissa asuntovaunuissa. Jos ihmisten kansalaisuuksien kirjo oli laaja, oli myös nukkumatyylit.


Megan aikana oli mahdollisuus osallistua kaikenlaisiin Harrinivan alueen tarjoamiin palveluihin, oli koskenlaskua, melontaa, kalastusta, porotilavierailua, huskyjea eli rekikoiria unohtamatta. Me osallistuimme näistä tuohon viimeiseen, siitä postaus myöhemmin erikseen.


Viikon aikana taisi olla mega-alueella yhtenä eventtinä leiripaidan teko, itse eventin ei ehditty joten tekasin paidat kotona.
Tottakai meilläkin piti olla omalla geonimimerkillä varustetut "epäviralliset" "leiripaidat". Tein ne kotona ennen lähtöä Megaan. Hoppu vaan meinas vähän tulla ja vähän noita tekstejäkin piti sitten loppumetreillä paikkailla. :) Samaan syssyyn geokoirakin sai oman huivin, oltiin sitten yhtenäinen geotiimi.
Geokätköily pähkinänkuoressa: Geokätköily on maailmanlaajuinen harrastus, jossa käytetään hyväksi satelliittipaikannusta, joten tarvitset joko GPS -laitetta tai älypuhelinta. Geokätköilijä piilottaa geokätkön eli rasian, jossa on lokikirja, kätkötiedote, kynä ja mahdollisesti jotain mukavaa vaihtotavaraa. Hän määrittää piilon sijainnin satelliittipaikantimella ja julkaisee internetissä geokätkön koordinaatit sekä muita vihjeitä. Geokätköjen kuvaukset ovat geokätköilyn kansainvälisellä sivulla http://www.geocaching.com. Muut harrastajat voivat sitten etsiä geokätkön.

9 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos. Sai rutkasti Megassa huomiota osakseen, tosin tällä kertaa Roosa-koira käänsi kummasti selkänsä, yleensä niin innoissaan on tervehtimässä ja innoissaan näin isoissa tapahtumissa, mutta onneksi nyt oli kuitenkin hieman rauhallisempi.

   Poista
 2. Mielenkiintoista lukea geokätköilyharrastuksesta. Ensimmäistä kertaa kuulen että kätköilyssäkin on yhteisöllisiä tapahtumia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja lisää tulee, tuutin täydeltä. Harrastus ei jätä ketä kylmäksi ja sitä voi harrastaa vauvasta vaariin, yksin tai yhdessä. Koukuttaa!

   Poista
  2. Ja lisää tulee, tuutin täydeltä! Kätköily ei jätä ketään kylmäksi, sitä voi harrastaa vauvasta vaariin, yksin tai yhdessä. Kannattaa rohkeasti lähteä kokeileemaan, kun etsii yhden, huomaakin jo etsivänsä sitten vain lisää ja lisää. Kätköpurkkeja, joita etsitään on niin teiden varsilla kuin luonnossa, haastavimmillakin kohteilla.

   Poista
 3. Hieno harrastus, tätä minäkin alan harrastaa heti kun saan GPS-laitteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, ja se koukuttaa yllättävästi. Ja tulee käytyä paikoissa missä ei yleensä tule käytyä. Harrastaaksesi kätköilyä et välttämättä tartvitse GPS-laitetta, mekin etsimme kätköjä Samsungin älypuhelimessa olevan sovelluksen avulla, koordinaatithan senkin näyttää. Kätköilystä pian lisää asiaa tulevissa postauksista!!

   Poista
 4. Ai, sää harrastas sellaista(kin). VArmasti on hieno harrastus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain. Nyt olemme harrastaneet kätköilyä parisen vuotta, taskussa on "vasta" lähes sata kätköä. Parhaimmat kätköilijät ovat löytäneet 17 000 kätköä ympäri maailmaa. Kätköily sai alkunsa 2000 luvulla kun GPS -laite yleistyi tai tuli ylipäätään markkinoille. Kyllä tätä mielellään harrastaa. Ja vaikka nämä yhteisölliset tapahtumat ovat tämän harrastuksen ns. "suola" (itsekään emme kovin sosiaalisia ole..) niin ei niihin ole pakko kuitenkaan osallistua.

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥