pelaguu.blogspot.com

torstai 15. elokuuta 2013

Aamusumu Jerisjoella

On aikainen lauantai aamu (tarkemmin 3.8.2013, Muonion Megareissun viimeinen aamu, meille..), lähempänä kuutta. Kaikki muut vielä nukkuu. Minä nousen ylös, aika tavalliseen tapaani hyvin aikaisin, kun uni ei enää tule. On ollut kylmä yö, syksyinenkin. Huomaan, että aamusumu on noussut majapaikkamme lähellä olevan joen ylle. Haen hiljaa kameran muiden vielä nukkuessa. Sisällä ilma huurruttaa lasini. Lähden joen rantaan kuvaamaan Jerisjoelle noussutta aamusumua. Kaunista, herkkää ja lähes sanoin kuvailematonta.
" Kun kaikki vielä nukkuu, minä herään.
Kun luonto vielä uinuu, minä herään.

Aamusumu ei anna odota itseään, se häviää.
Kirkolta kuuluu vaimea auton ääni, ihmiset herää.
Minä valvon. "

8 kommenttia:

 1. noista kuvista vois nyt valita sen mistä eb´niten tykkää ja teettää taulun suurennoksena canvaasiin. väri sointus lähes mihin vaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paitsi että näitä kuvia ei saa käyttää! Jos itelle aattelit ottaa.

   Poista
 2. Kauniita kuvia, tunnelma kuin ikivanhoissa valokuvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Piti vähän testata photoscape-kuvankäsittelyohjelmaa, kun sain siitä vinkin. Muistaakseni se nimi oli suurinpiirtein ainakin noin. Itse pidän erityisesti viimeisestä kuvasta, on ehkä kuitenkin selkein noista ja aivan kuin jostain mainoksesta tai jokin sen tapainen mieleen tulee.

   Poista
 3. Kaunista!
  Meikäläinen kääntää kylkeään tuohon aikaan, jos kello ei soi;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamun virkku ja illan torkku. Niin mulla on aina rytmi menny. Eipä sille kait voi mitään, muutoin on kyllä hyvät unenlahjat. :)

   Poista
 4. Hienoja kuvia, tuo vanhanaikaisuus sopii erittäin hyvin tunnelmaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti vähän tähän testailla näihin kuviin, kun muuten en ollut tyytyväinen kuviin, tai eivät olisi olleet kuitenkaan niin hyviä ilman tehostuksia..

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥