pelaguu.blogspot.com

maanantai 26. elokuuta 2013

Tulips

Hiphei, nyt on pistetty tulppaanitilausta eteenpäin. :) Yllättävän helpostihan tuo kävi. Aattelin aluksi, että eihän noista osaa valkata, oli niin paljon valinnan varaa. Nyt vain pitää mieskin puhua ympäri ettei kovasti suutu.. ;) Aloitin ihan "kevyillä" ja pienillä jutuilla, ettei tilin saldo näyttäs nollaa tilauksen jälkeen. Aloittelin siis neljällä tulpaanilajikkeella, mikä on ihan sopiva määrä näin alkuun. Myöhemmin ja ensi syksynä voin sitten kokeilla jo narsisseja ja keväällä liljoja. Pahuksen myyrät näyttää vaan palanneen. Koko kesänä niitä ei ole näkynyt ja nyt niitä vilistää taas joka paikassa, ja joo, koirakin on tainnut huomata sen, onneksi ei ole vielä syönnyt yhtään. Siis meillä koira syö myyriä, myrkytki on sen mukaset, koiralle.

Tilauksen tein Exotic Gardenilta ja tilaus näyttää tältä. Onko teillä kokemuksia Exotic Gardenista? Saa nähdä sitten mitä sieltä nousee ja ei nouse. Jännäämistä sitten kevääksi. :) Ja toivotaan, että se lumi ei ehdi tulla kun toimitukset alkavat vasta syyskuulla. Ihan hirvittävästi ei ole kokemusta tulpaaninkasvatuksesta, sillä innostuinhan nyt tekemään ensimmäisen tulppaanipenkin. Luulenpa, että ihan metsään ei ole kuitenkaan menty, sehän ei liene enää sitten kasvattajasta kiinni, jos yksikään tulipus ei nouse? Vai mitä!? ;)12 kommenttia:

 1. Kyllä tulppaanit vaan on kauniita...
  Minä viime syksynä niiden sipuleita iskin sadan kappaleen verran maahan, ja kyllä oli ihanaa nauttia kahvit sitten keväällä kuistilla, kun kukkaloisto oli kauneimmillaan...
  Nyt laitan niitä vielä lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin aattelin että pikkuhiljaa lisäilen sitten. Sitä minäkin aattelin, kun kevääksi haluaa jotain kukkivaa ja tulppaanit ovat yksi suosikeistani. On ihana syödä aamupuuro ja katsoa ulos ikkunasta kukkaloistoa.

   Poista
 2. Tulppaanit on kyllä ihania. Kauniita olet valinnut:) Olen tilannut Exotic Gardenilta siemeniä ja toimitukseen olin tyytyväinen. Pakkohan sitä on itsekin muutama uusi pussillinen hankkia. Ajattelin kyllä panostaa narsisseihin. Ne kun on niin varmoja kukkijoita joka kevät. Tulppaanit tahtoo ränsistyä vuosi vuodelta, ainakin mun kokemukseni on sellaiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulosti kauppa ihan tutulta että uskalsi kokeilla. Ensi vuonna on narsisien vuoro. Sitten voi kokeilla taas jotain uutta kun vanhat kuolee pois.

   Poista
 3. En ole Exoticilta tilannut, Viherpeukaloilta kylläkin. Tuo Estella on kovin kaunis, mutta ehdin jo tilata omat sipulini, eikä taida enempään tällä kertaa olla varaa. Toivotaan, että tulppaanisi nousevat keväällä, ja mikäpä, ettei nousisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Pidän siitä myös. Melkein ruotsin pikkuprinsessan oma nimikkokukka.

   Poista
 4. Noista on hyvä aloittaa;)
  Minäkin tein pari tilausta viime viikolla, nyt malttamattomana odotellaan. Ja luulen, että kaupoista tarttuu vielä pusseja mukaan, kun kaupungissa käyn ruokaostoksilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin määkin luulen. Yhtään enempää siihen penkkiin ei varmaan mahdukaan. Ruokakaupan tulppaanit taitaa jäädä ostamatta, ei jaksa odottaa ja talven uhka on takaraivossa.

   Poista
 5. Kauniita tulppaaneita olet tilannut. Nuo alimmat voisin myös ostaa itekki, noita vaalenapunaisia ostin viime syksynä, ainakin samannäköisiä. Mulla on valkoisia nyt ostoslistalla ja liljatulppaaneita ainakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat kyllä kauniita ja sopivat ihan kivasti yhteen.

   Poista
 6. Ou nou, kävin tuolla sivuilla, voi olla että joutuu myös tilaamaan ja pahasti pelkään että saattaa lähteä lapasesta....

  VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥