pelaguu.blogspot.com

keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Tee-se-itse myslipatukat

Jos nyt hetken ehtisi istahtaa koneella, kesken kiireisimmän työsesonkin... Ilma on sataisen harmaa, hyvä päivä siis tähän. :) Lämmintä piisaa. Yöllä lämpötilat eivät siis laskeudu kovin alhaisiksi tai pakkasen puolelle ei mennä, yöllä +10'. Talvesta tai ennustetusta lumisateesta ei siis tietoakaan. Vielä viime viikko oli ihan hyvä. Syksyinen, viileä ja yöpakkasiakin oli, aamulla saattoi olla maa kuurassa. Nyt siitä ei ole tietoa. Jos lehti on puussa, ei sada vielä lunta tai tee talvea ja näin on nyt.

Tein tässä pari päivää takaperin myslipatukoita. Olivat ensikertalaiselle hieman haasteellisia. Kaappiin oli jäänyt aamiaismyslejä, joita muuten ei tule syötyä, niin tein niistä välipalapatukoita. Ja tältä ne näyttävät ja tässä myös ohje! Ohjeen otin kotikokki.net sivustolta.

Myslipatukat   noin 15 palaa
70 g voita
50 g ruokosokeria (tai ruokokidesokeria)
2 rkl hunajaa
7 dl mysliä
2 dl kaurahiutaleita
(2 dl pähkinäsekoitusta)

Kuorrute:
1 suklaalevy

1. Mittaa sokeri, hunaja ja voi kattilaan. Sekoita kunnolla, ja siirrä kattila levylle.
2. Kuumenna sekoittaen kokoajan. Kun seos on sulanut, lisää loput ainekset. Jatka sekoittamista, kunnes kaikki on sekaisin. Älä ylikuumenna! (eli polta pohjaan :)
3. Ota pelti ja leivinpaperi ja lusikoi seos leivinpaperin päälle tasaisen paksuhkoksi levyksi.
4. Paista levyä 200 asteen lämmössä n. 7-10 minuuttia.
5. Leikkaa ja viipaloi haluamasi kokoon.
6. Halutettassasi voit sulattaa suklaata ja kastaa patukat siinä. Näin saat patukoista vielä herkullisempia!Ohjeessa oli, että voit kovettaa myös levyn viileässä. Mutta patukkalevy oli ainakin vuorokauden jääkaapissa ja kohmettumista ei ollut tapahtunut. Tämän jälkeen laitoin levyn uuniin paistumaan vaadituksi ajaksi ja kas, levy oli kohmettunut! Leikkaus tuotti myös ongelmia. Pitkät patukat meni helposti halki ja niistä tuli neliön mallisia keksejä. Mietin, että jos tekee patukat valmiiksi patukan mallisiksi pitkuloiksi, voisivat pysyä kasassakin, mutta ei välttämättä. Ohjeitahan on tosiaan monia ja mysliä vielä jäi, joten vielä voisi kokeilla toisella reseptillä, jos pysyisivät paremmin kasassa, ovat myös aika murisevia.

"Jos haistat palaneen käryä.
Tässä keittiössä tehdään vain hyvin kypsynyttä ruokaa."
Lambi - Tarinoita rullalla

3 kommenttia:

  1. Nam, tätä pitää kokeilla ! Kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
  2. Ooh, kuulostavatpa herkuilta! Tykkäisin herkutella just noita kahvin kera :) Tein muuten eilen itse mysliäkin. Senhän vois pyöräyttää patukoiksi.

    VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥