pelaguu.blogspot.com

keskiviikko 8. toukokuuta 2019

Rakentajamessut Rovaniemi 2019

Heippa, tosiaan viime postauksessa lupailin sitä postausta Rovaniemen Rakentajamessuista, niin tässäpä jotakin. Rovaniemen Rakentajamessut järjestettiin 27. ja 28. huhtikuuta, me käytiin lauantaina 27. huhtikuuta.

Aloittelen sillä kun kävimme viime vuoden marraskuussa (mikäli muistan kuukauden oikein :D) Lappi Areenalla Kelekkamessuilla ja nämä Rakentajamessut järjestettiin samassa paikassa, niin vähän vertailen. Niin ihan ensinnäkin Kelkkamessut täytyy sanoa olivat pettymys. No ei siinä mitään, että parkkipaikat olivat täpösen täynnä kun saavuimme paikalle kelekkamessuille, jouduttiin jättämään auto kauas, tai lähinnä hakemaankin paikkaa, mutta ei se haitannu. Ei siellä vaan ollut sellaista tarjontaa joka olisi sittenkään kiinnostanut. Ja Kelkkamessuilla oli monta hallia, ja siellä meinasi ihan mennä hukkaan ja eksyä ja sitten se väen paljous siellä sisällä, ei ollut mielekästä juuri mitään katsoa kun missään ei juurikaan saattanut kävellä, ihmisiä oli sisällä niin paljon, ettei sinne oikein meinannut mahtua. Yhteen halliin, jossa oli lava, niin siinä oven suussa piti odotella tovi, että pääsee sisään, siinä oli melkoinen sumppu ihmisiä. Kelkkamessuilla oli mielestäni ainakin A-oikeudet, ja sitä en oikein tahdo ymmärtää, miksi jossain messuilla pitää tarjoilla kaljaa. En tykännyt siitäkään. Joku voi korjata jos olen väärässä tuon anniskelun suhteen, mutta tämmönen muistikuva jäi. No sehän on ehkä vain niin, että tämmösellä, jolla on kukkaron nyörit kiriällä, eikä ole rahaa kalliisiin kelkkavaatteisiin saati uusiin kelkkoihin, mutta "harrastaa" jossain määrin kelkkailua, harrastaa :D no joo, en harrasta mutta, moottorikelkka pihasta löytyy ja kiinnostaa homma, niin meikäläiselle siellä ei ollut mitään, kiinnosti vain nähdä, että minne kaikki meijänki kuntalaiset tuolloin menee ja mitä siellä on niin ihmeellistä, niin nyt se nähtiin. Paljon ihmisiä, valtavasti ja monta hallia sokkeloisessa Lappi Areenassa erilaista kelkkailutavaraa. Itseasiassa minähän löysin sitten ihan kelkkailuliikkeestä myöhemmin nyt keväällä ostettavaa paremminkin kuin messuilta. Ja tuntuvilla alennuksilla.

No sitten rakentajamessuille. Kävin ekaa kertaa Rovaniemen Rakentajamessuilla. Kiinnostuin niistä siksi kun näin mainoksen, jossa kerrottiin, että messuilla on ulkoterassin ja piharakentamiseen vinkkejä ja kojuja. Sekä myöskin sisäsisustamiseen vinkkejä ja kojuja. Ja Kotoisa ohjelmasta tuttu Seija Strand, hän piti luennon ja hänet sai tavata meet&greetissä. No, pettymys oli oikeastaan nämäkin messut. Verrattuna Kelekkamessuihin niin päästiin jopa Lappi Areenan, joka on muuten jääkiekkohalli, parkkipaikoille, väkeä oli siis huomattavasti vähemmän kuin kelekkamessuilla. Sisällä oli vaivaton ja helppo liikkua. Näytteilleasettajia oli vain yhdessä hallissa, yhteensä jotain 40 näytteilleasettajaa. Ja tänne oli mukavampi tulla, siis sisäänkäynti oli erissä kohtaa kuin Kelekkamessuilla. Tää oli se oikea sisäänkäynti, voin olla väärässä, että tästä ei päässyt Kelekkamessuille sisään, mutta on tuo niin sokkeloinen paikka, että kartta oli kyllä paikallaan, jonka saimme nyt mukaan sisäänkäynnin aulasta. Nyt ei kuitenkaan tarvinut sokkeloida, koska näytteilleasettajat oli tosi selkeästi ja yhdessä hallissa ja sisääntulokäytävällä. No kuitenkin.

Menimme ensin kuuntelemaan Seija Strandin luentoa rakentamisesta ja sisustussuunnittelusta. Luento paikka oli hieman hassu ja ahdas, mutta kyllä siinä kuunteli. Se oli kyllä jännä, että Rovaniemellä esiintymislava oli hieman hassussa ja ahtaassa paikassa, se olisi voinut olla näyttelyhallissakin, kuten se oli kelekkamessuilla, mutta ehkäpä siinä on omat syynsä, tuo oli kuitenkin helppo siinä mielessä kun penkit oli siinä valmiina. Oikeastaan ainoat kuvat jotka otin, olivat tältä luennolta. Onneksi ei sitten enää niin harmittanutkaan, kun oikea kamera jäi kotiin, kun ei ollut muuta kuvattavaa, kojuja en kehdannutkaan kuvata. Sitten lähdimme kiertelemään kojuja ja pettymyshän siinä tuli. Ei siellä ollut yhtään piharakentamiseen tai sisäsisustamiseen kojuja tai mitään muutakaan aiheeseen liittyvää, vaikka niin oli luvattu. Lähinnä jotain omakotitalorakentamiseen liittyvää. Keittiöjuttuja, ilma- ja maalämpöpumppuja, saunarakentamista.. jne. Kartassa oli kohta, että "sisustusbasaari", no sitä me emme kuitenkaan missään vaiheessa löytäneet, sitä ei kai ollutkaan. Mutta eihän näitäkään tietäisi, jos ei olisi käynyt. No ostinhan minä yhden sisustus.. mikähän se on sisutusjuliste, ilman kehyksiä, niin se ei ole vielä taulu kaiketi, Art Miriamin osastolta. Art Miriam on Rovaniemeläinen taidemaalari, upeita töitä hänellä. No sen verran sisutusta siellä oli. Pikaisen kiertelyn jälkeen menin Meet & Greetiin. Tuossa alaolevassa linkissä on kuva Seija Strandista ja rouvasta meet&greetissä, niin minä odotellen vuoroani siinä kuvaajan vieressä, en näy kuvassa.


Nämä kuvat tosiaan luennolta.
Tässä ihana vaatehuone ratkaisu. Tarpeeksi iso.
Miesten vaatteet siinä henkkareilla. <3Tässä naisten vaatteet henkareilla, isossa ihanassa vaatehuoneessa
ja korkkarit mahtavasti siinä rivissä seinällä. Ai että, tämmönenkö ois. <3Kokolattiamatot yleistyvät. Tässä mattoa oli laitettu portaisin.
Minusta erikoinen ratkaisu, ei ollut mieleeni.Seija Strand luennoi.Ihana makuuhuoneratkaisu. <3 
Ikkuna tuossa taustalla seinässä ja sängy siinä alla.
Pahoittelen huonoja kuvia.
Meet & Greetissä sai jutustella ja kysyä vinkkiä sisustussuunnittelija Kotoisa -ohjelmasta tutulta Seija Strandilta. Mukaan kehotettiin ottamaan valokuvia ja/tai pohjapiirrustus. Minä kysyin vinkkiä omakotitalon pohjaratkaisuun (ei oman, toiselle) ja oman olohuoneen sisutukseen ja värimaailmaan vinkkejä. No sekin meni vähän hassusti, kun minulla oli kiire, niin menin vuorollani Seijan luokse ja vähän siinä sitten tuli sönkötettyä, että minulla on hoppu toiseen paikkaan, (kun olimme menossa valokuvauttamaan meijän koira ja aika aikataulutettu oli kyllä päivä, niin se meni vähän hassusti) ja niin pois päin. Ei siinä kuitenkaan mitään sain kysyttyä asiani ja aikataulussakin pysyttiin oikein hyvin. Mutta tuli ehkä tunne että tulin väärään aikaan siihen, no omalla vuorollani kuitenkin, mutta eipä siinä mitään. Aivan hyvin kaikki meni. Aikaa oli rajoitetusti myös kysyä meet&greetissä. Kiitos muuten Seija Strandille, voitimme vielä viime hetkellä liput ko. Rakentajamessuille! :D Mutta ei mua mikään harmita, nyt vaan ei oikeastaan ollutkaan muuta kerrottavaa kuin tälläinen juttu vain. Mutta arvatkaas mitä? Nyt toukokuussa samaisella Lappi Areenalla järjestetään Käsityömessut, arvatkaa kiinnostaisko nekin? ;) Eipä, eka kerta olis sekin mulle ja tuplasti enemmän näytteilleasettajia kuin Rovaniemen Rakentajamessuilla. Kääks, ihania vaatteita ja kaikkea!

Tämä matto oli Meet & greetissä. Ihana matto! Värikäs.Muuten, olikos viikkoa tai kahta ennen Rovaniemen Rakentajamessuja, samaiset messut järjestettiin Oulussa. Oulussa vieraita oli ollut 8559 ja Rovaniemellä vieraita oli käynyt 2678. Luulenpa, että Oulussa on ollut paljon monipuolisemmat ja sehän riippuu ketä näytteilleasettajia saadaan paikalle. Ja luulenpa, että sitä ulko- ja sisäsisustuspuolta on ollut enempi sitten Oulussa. Näytteilleasettajia on ollut yksistään 170 Oulussa.


Tästä linkistä pääset Pohjois-suomenmessujen nettisivuille katsomaan kuvia Rovaniemen Rakentajamessuista.

Kierteletkö sinä messuja ja jos, niin minkä aiheisia, muutakin kuin puutarhaa, kenties? ;)

Meillä on vaan vähän hankala ihan kierrellä kierrellä messuja täällä pohjosessa, kun niitä ei oikein järjestetä, varsinkaan puutarhamessuja, mitkä kiinnostais kans. Ja jos niitä järjestetään, niin ne on niin turkasen kaukana meistä, mutta en minä sen takia muuta asumaan muualle. Mutta eipä siinä pitkiin välimatkoihin on jo tottunut. Eipäs siinä mitään ihmeempää, näillä mennään eteenpäin. Semmoiset messuporinat tällä kertaa, kyllä sieltä aina jotain käteenkin jää. Kesää odotellessa! Lunta on vielä ihan valtavasti varsinkin takapihalla, etukesä ottaa vähän aina takapakkia. Ei ole mitään kukkakuulumisia vielä omalta pihalta. Mukavaa äitienpäivän viikonlopun odotusta kaikille!

2 kommenttia:

 1. Jos on tungosta niin on se vähän ikävä juttu, ei näe mitään, eikä pääse eteenpäin.
  Täällä Tampereella oon käynyt Käsityömessuilla pari kertaa, eri vuosina, ja sitten näillä puutarhamessuilla varmaan kolmesti. Joista 2 ensimmistä kertaa oli ihan hyviä, puutarhaa ja kasveja, mut tään vuotinen ei sitten ollut. Täällä on tilat suuria ja paljon (liikaa)kaikkea, vaikka mitä. Eikä liian laajatkaan messut ole hyviä, kun ei jaksa katella kaikkea.
  Pohjois-Karjalassa ei päässyt yleensä muille messuille, kuin Joulumessuille, sieltä ei tullut monesti mitään ostettuakaan. Ei pidetty puutarhamessuja sielläkään.
  No oishan se kiva jos ois iso huone vaatehuoneena :) kuten kuvassa. Ois kiva jos ois yleensäkin tarpeeksi kaappeja ja hyllyjä mihin laitella.
  Mukavaa viikonloppua sinne teillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilie, näin on. Kelekkamessuilla oli tunkosta.

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥