pelaguu.blogspot.com

tiistai 20. joulukuuta 2016

Joulun tunnelmaa aistimassa

Vettä satelee ja on lämmintä +3. Se on varmaan aika poikkeuksellista näille pohjoisen leveyksille tähän aikaan vuodesta. Lumipeitettä se uhkaa, mutta toivon, että tuo hentonenkaan kerros ei sulaisi pois. Lupaili jo iltapäiväksi sadekuuron väistyvän. Lunta on vielä melko vähän vuodenaikaan nähden, paikoin varvut saattavat pilkottaa metsästä, mutta vain vähän. Lunta on n. 30cm.

Pari viikkoa sitten, jo perinteeksikin muodostuneella Lapin pääkaupunkin virallisen joulukaupungin Rovaniemen reissulla, oli mukava talvikeli ja iltaa kohden pakkanen vain kiristyi kiristymistään. Perinteeksi se on jo varmaan muodostunut, kun nyt jo ainakin kolmen vuoden ajan olemme käyneet Rovaniemellä ja tietysti aina sitä ennenkin, joululahjaostoksilla. Nykyään on aika helppo kaikkea ostaa jo netistä, mutta kaikkea sieltäkään ei saa. Joulun tunnelmaa muun muuassa. En tiedä sitten kuuluuko joulun tunnelmaan se kaupoissa vallitseva kiire ja hyörinä näin joulunalla. Mutta vielä silloin kun me kävimme, ei ollut tätä jouluhulinaa. Suhteellisen rauhallista. Minä olen alkanut, no bloginkin myötä, bongailemaan kauppojen jouluikkunoita ja niitä kävin bongailemassa myös nyt tällä reissulla ja kuvia niistä laitan nyt tännekin jouluikkunakollaasin muodossa, kuten aiempinakin vuosina.

Itselle silloin aina talven kynnyksellä on mieli, että en tykkää talvesta ja en ole jouluihminen. Mutta nyt kun ollaan jo jouluviikolla, suunnittelen jouluruokailua, paketoin lahjoja, valmistaudun omalla tavallani jouluun. Joulussa en pidä hössötyksestä ja kauheasta hälinästä jouluaattona ja ennen sitä. Mutta väkisinkin se menee siihen jouluaattona, itse yritän sitä välttää. Joskus, monestikin olen ollut kuumeessa jouluaattona. Nyt yritän välttää joulustressiä. Mutta on mukavaa paketoida ja hankkia lahjoja, kun on siihen selkeät sävelet jo valmiina ettei tarvi niitä miettiä päätä raapien. Jouluaattona on parhautta nähdä lasten vilpitön riemu ja jännitys siitä kun joulupukki tulee ja kun avaavat lahjoja, sitä on mukava seurata. ♥ Minullekin kun on siunaantunut neljä ihanaa täditettävää.

Jouluntunnelma tulee itselleni joululauluista, jouluun pukeutuneesta kaupunkikuvasta, joululeivoksista, pukemisesta koti jouluun..Ja viime kädessähän se lähtee siitä mitä me itse sisällämme ajattelemme kaikesta.


Entisen konkursiin menneen Anttilan tiloihin oli pystytetty Joulumaa.
Joulumaassa oli perinteiseen joulumarkkina tyyliin myös pöytiä, joista sai
ostaa käsin tehtyjä tarvikkeita vaikka sinne pukin kontiin tai joulupöytään.Tiettyjen jo pitkään samalla paikalla olleiden liikkeiden näyteikkunoita on kiva seurailla. Esimerkkinä  Pukumiehen ikkuna. Suurin osa näistä on juurikin Pukumiehen ikkunasta.
Poro on muistaakseni Momentista, joka on uusi liike Sampokeskuksessa ja joulupallo oli
 myös eri liikkeestä.

 Jouluikkuna bongailuni keskittyy lähinnä keskustan liikkeisiin ja kahteen kauppakeskukseen.Rovaniemen kävelykatu oli puettu kauniiksi joulukaduksi. Parempia kuvia en nyt siitä saanut, mutta kauniiden sinisten tähtivalojen jälkeen Lordin -aukioilla kohosi kaunis iso joulukuusi, joka oli myös puettu jouluun valoilla.Tämä kuva myös Pukumiehen ikkunasta.
Niin lyhyt on päivän valo,

hämärä hämärälle kättä lyö.

Mutta kohta on valon juhla,

on rauha, rakkaus,

on Jouluyö ..


Hyvää jouluviikkoa ja mukavia hetkiä joulun valmisteluissa!
Palajan vielä ennen joulua blogin puolelle.

Pelaguu


Tässä vielä viime vuoden postaus ja sitä edellisen vuoden postaus jouluikkunoista.  Vuoden 2014 ensimmäisessä kollaasissa suurin osa kuvista Pukumiehen ikkunasta. Joulun iso kello seurasi myös vuoden 2015 ikkunaan. Tänä vuonna ikkunaan oli keksitty piristävästi uutta.

18 kommenttia:

 1. Teilläkin sataa vettä! Heräsin aamuyöstä vesisateeseen, eipä se juuri ilahduttanut.
  Näitä somisteltuja ikkunoita on kiva katsella ja silloin tuntuu se taustalla kuuluva joulumusiikkikin ihan mukavalta. Tykkään siitä että mukana on jotain vanhaakin, kuten vaikkapa tuo kelkka kuvissasi.
  Kiitos, hyvää jouluviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidän vanhasta. Pukumiehen ikkuna oli ihan hieno. Kiitos!

   Poista
 2. Märkää on ja liukasta...en tykkää yhtään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liukas ei ole yhtään kiva! Toivottavasti tästä vielä paranee kelit.

   Poista
 3. Vettä satoi yöllä täälläkin, vaan nyt jo liki -5 astetta pakkasta. Harmi vaan, kun puut ja pensaat joutuivat varistamaan lumnesa. Joulumaisema katosi.
  Minussa asuu nyt vanhemmiten jouluihminen, joka tykkää vanhoista joulumuistoistaan, laittaa kodin vaatimattoman jouluiseksi. Koristet pois kokonaan.
  Kaupoissa en ole kierrellyt lainkaan, enkä ostellut paketin pakettia, silti tunnen jossain syvällä lähestyvän joulun.
  Sinulle kaunista, riemuisaa joulua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin teki, lumet tippu puista. Ei lisää yhtään joulufiilistä. Mutta ehkä me selviämme, toivotaan että sataisi edes hentoisen kerroksen. Jokainen tekee joulusta sellaisen kuin haluaa! Sellaisen että on hyvä olla.

   Poista
 4. Ihanaa joulunaikaa sinullekin! Blogissani on muuten haaste, käyhän poimimassa matkaasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohoh! Kiitos haasteesta ja toivotuksesta. Olen otettu. :)

   Poista
 5. Vai ehti se vesisade sinnekin. Vielä toissapäivänä Kuusamossa oli puut kauniisti lumen ja kuuran peittämiä, mutta taitaa olla nyt sielläkin sama juttu. Nyt katselen lumettomia puita Savossa, lunta sentään on maassa vielä. Hyvää joulua Sallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joskus on ollut ihan samanlaista keliä joulunaikaan, ei ehkä enää nykypäivänä niin kovin poikkeuksellista.

   Poista
 6. Vai sielläkin sataa. Hyvää jouluviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satoi juu, aamun, sitten onneksi lakkasi. Kiireinen on jouluviikko, kiitos!

   Poista
 7. Samoin täälläkin on entisissä Anttilan tiloissa monia pieniä myyntipisteitä. Ihan kiva, kun on toimintaa.
  Jännä harrastus seurailla kauppojen jouluikkunoita.
  Meillä rytisi ja paukkui eilen illalla ja yöllä, kun katolta lumet tuli alas. On hirmuiset kinokset nyt, hyvä kun pääsi ulos. Toivon että sulaisivat pois.
  En minäkään ostele lahjoja, ei ole enää niitä pieniä joulunodottajia. Joulua vaan ruokapöytään laitetaan, siinäkin on tarpeeksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei tullut ihan kokonaan lumet katolta, reunalle jäi roikkumaan, vähän liikahti. Lumi tippui, mutta ei onneksi sulanut kokonaan pois. Puista lähti lumet, joulun tuntua tuo myös lumiset puut, toivottavasti vielä ne saadaan. Mekään ei enää nykyään aikuisille osteta oikeastaan, mutta lapsille. Joulu laitetaan ruokapöytään.

   Poista
 8. Upeita jouluisia tunnelmia.
  Ihanaa Joulun Aikaa Sinulle

  VastaaPoista
 9. Kauniita jouluikkunoita olit löytänyt.Kun lapseni olivat pieniä käytiin katselemassa ikkunoita.Oikein rauhaisaa joulua sinulle ja onnekasta uutta vuotta.

  VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥