pelaguu.blogspot.com

tiistai 12. tammikuuta 2016

Pieniä muistopaloja vuodesta 2015..

Muistellaan hieman mennyttä vuotta 2015 muutamin kuvapoiminnoin kuvakollaaseina ja postauksien muodossa. Postaukset olen linkkittänyt aina johonkin tekstiin.

Vuosi tietenkin vaihtui rakettien paukkeessa. Tammikuussa kuvasin auringon nousun, osallistuin ensimmäisen kerran BirdLife Suomen lintujen pihabongaukseen ja ostin kevään ensimmäiset tulppaanit.


Auringon hetki, pakkassumua, uuden vuoden räiskeitä..Lunta oli tähän aikaan takapihalla ja metsässä enemmän viime vuonna kuin mitä nyt on. Aurinko alkoi jo näyttäytyä enemmän helmikuun puolella. Helmikuussa lumikenkäiltiin uusilla lumikengillä Pirttivaaran jääpahdalle.

Maaliskussa käytiin Luostolla Porokisoissa sekä kävin katsomassa Ruuhijärven avantouinti paikalla, että näkyykö siellä vasta bongattua töyhtöhyyppää. Töyhtöhyyppää en nähnyt, mutta komean auringonlaskun punaaman taivaanrannan näin ja kuvasin.  Sitten käytiin Siekakönkäällä, siinä toivossa, että autolla olisi päässyt Karhutunturin juurille, josta oltais kiikuttu Karhutunturin päälle, tie oli ummessa joten jatkoimme matkaa Vallovaaraan ja Kota-ilmariselle. Kevään aikana käytiin myös monta pilkkireissua, milloin missäkin koettamassa, sen kummempaa saalista ei kuitenkaan saatu, maaliskuun pilkkireissu, huhtikuun pilkkireissu Pyhäjärvelle. Maaliskuussa kuvasin myös auringonpimennyksen.

Huhti- toukokuussa ihmeteltiin kevään ja jo kesänkin tuloa. Poimin tähän huhtikuulta kaksi juttua; Mietteitä keväästä ja Riemun päivä, toukokuulta poimin nämä postaukset; Luonto herääKevään touhuja ja Aamu lammella. Mennyt kesä muistetaan kylmänä, sateisena ja hyvin sääski rikkaana.


Kevään tuloa, porokisoja, retkiä Kota-ilmariselle ja Siekakönkäälle.
Pilkkireissuja, lintujen bongausta ja auringon pimennys.Kevään tuloa, Pirttivaaran jääpahta, pilkkireissuja..Kesäkuussa käytiin kalastus-/retkeilyreissu läheisellä Ruuhijoella. Käytiin myös kyläpäivänä Isäntä matin museolla, Lapajärvellä. Pikkuhiljaa kukat alkavat kukkia; Puutarhassa kukkii ja Luonnon kukkivia. Tulppaanit epäonnistuivat viime vuonna, joista kukki vain yksi lajike. Keisarinkruunut eivät kukkineet enää viime vuonna kunnolla, mullostin penkin syksyllä. Huono marjavuosi, edellistä vuotta huonompi.


Kesän ja syksyn aikana tehtiin muutamia retkiä; Heinäkuussa tehtiin retki Kalliojärvelle, jossa kohtasin ja kuvasin ensimmäisen kerran Raatteen. Heinäkuussa kävin Rovaniemellä Kirsi Rannon konsertissa ♥ ja vietettiin myös Salla-päivää. Elokuussa tehtiin sadepäivän retki Kyläreitti kierros Lapajärveltä Raakkuun ja ekstra pysähys Hunajalammella kalassa, joista tein kaikista oman viisi osaisen postauksen, ne voit lukea täältä elokuun postauksista. Syyskuussa käytiin läheinen Ruuhijoen ulkoilureitti kiertämässä, postaukset niistä 1 ja 2, sekä tehtiin ruskaretki Kullaojanputoukselle, samalla reissulla pysähyttiin Naruskajoella. Lokakuussa kävin hiljenneellä Sallan rautatiekiskoilla tutkimassa junan tuomia kasveja, sekä istutin kukkasipuleja omaan pihaan ja kävin ekaa kertaa yksin ("vaelluksella") (kaksin koiran kanssa) retkellä Sotkan ämmin kierroksella, jossa ihastuin Hangasjärven levähdyspaikkaan.

Marraskuussa alettiin jo laskeutua pikkuhiljaa talveen ja sitten tulikin jo joulu. Marraskuussa kävin vielä pyörähtämässä koiran kanssa Ruuhijoen ulkoilureitillä. Lokakuussa kuvasin Nissinjärven joutsenia.

Isäntä Matin museolta, Raate ja Hunajalampi.Postauksia syyskuulta; Ruskan sylissä, Elokuista sumua
Postaus marraskuulta; Lokakuinen kuura-aamuRetket; Rovaniemelle konserttiin, Sallapäivän ikkuna kurkistus, Kyläreittikierroksella, Ruuhijoen ulkoilureitillä, Kullaojanputouksella, Merinätkelmä, Sotkan ämmin kierrokselta ja alkukesän kalastusreissu Ruuhijoelle.Olipa mukava muistella mennyttä vuotta, varsinkin kesää kun ulkona on nyt yli -30 pakkasta. :) Täytyy sanoa että kuvat on kuitenkin niin sekaisin, että kollaaseja tehdessä meinasi usko loppua niiden tekemiseen, joten poimin kuvia sieltä täältä.. Mietin, että miten ihmeessä olen saanut ja jaksanut tehdä viime vuonna samanlaisen, puuh.. Mennyt vuosi oli raskas, mutta ilon hetkiäkin oli. Reissusuunnitelmia oli, mutta kaikki ei toteutunut. Ehkä ensi... siis tänä vuonna. Elän päivän kerrallaan, yritän tarttua hetkeen!

Levollisia tammikuun pakkaspäiviä kaikille!

26 kommenttia:

 1. Tällääsiä postauksia on kiva lukia, mutta varmasti non tyälähiä teherä. Monta reissua kuitenki kerkesit vuarenaikana toteuttaa. Lähelläki on monesti mukavia retkikohteeta, kuhan ne vaa hoksaa ja osaa arvostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli työläs tehdä. Kuvia puuttuu, mm. perennakuvia, vaikkei mulla niitä hirveästi ole. Olis saanu menemään toisenki päivän, mutta nyt ei jaksanu tehä, eikä kiinnostanut.. Muistelu postaukset ovat mukavia! :)

   Poista
 2. Ihania kuvia. Varsinkin nuo kesäkuvat. Juuri nyt tässä lumipyryssä... Odotan kesää taas😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kesäkuvia oli minustakin ihana selata näissä pakkasissa. Kovasti odotan kans kesää. Tästä on hyvä lähteä uusiin seikkailuihin.

   Poista
 3. Tuollaiset historiakollaasit on kivoja. Voi vuosien päästäkin vilkaisulla katsoa mitä on tapahtunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on näkynyt täällä blogimaailmassa useimmilla bloggaajilla. Helppoa, voi tulla vain tänne katsomaan muistoja.

   Poista
 4. Upeita kollaaseja olet tehnyt (en osaa tehdä kollaaseja ollenkaan), kauniita maisemia, mukavia muistoja, paljon on vuoteesi mahtunut, paljon on ihania kukkakuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on tehty ilmaisella Picasa -ohjelmalla. Netistä voi ladata koneelle. Tai silloin oli ilmainen kun minä sen latasin. Onneksi on edes se, muuten en kyllä jaksais näitä värkätä.

   Poista
 5. Miten nuo kesän kukkaset näyttivätkin nyt NIIN ihanilta!!! :)

  VastaaPoista
 6. Sinulla tuntuu olleen kaikinpuolin mukava viime vuosi. Toivotaan tällekin vuodelle mielenkiintoisia retkeilykohteita sekä onnistumisen iloa puutarhan puolella!

  VastaaPoista
 7. Ihana postaus!!! Mennyttä vuotta, erityisesti kesää, on mukava muistella näin talvella, kesällä siihen ei olisi edes aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvella on aikaa muistella ja keksiä jutun juuria. ;) Kesä ja syksy on kiireistä aikaa. Kiitos!

   Poista
 8. Kivat kuvakollaasit menneeseen vuoteen. Minäkin tein kuvakoosteen viime vuodesta, mutta se on vielä vähän vaiheessa ja julkaisematta.

  VastaaPoista
 9. Voi monenlaista ihanaa on vuoteesi mahtunut. Paljon oletkin ennättänyt. Kuvakollaasit olivat ihania! Minusta on myös mukava tehdä niitä, mutta en olekkaan koskaan tainnut laittaa niitä blogiini. Pitääkin tehdä joskus ihan postaus kollaasista (sitten kun alkaa olemaan jutuista ja uusista kuvista puutetta =D).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin talviaikaan tahtoo olla jutun aiheista puutetta, mutta tämäkin tuli tehtyä aivan muussa kuin jutun puutteessa. ;)

   Poista
 10. Ihanat kollaasit. Kuvien kokoomisessa on tainnut vierähtää aika jos toinenkin. Mutta lopputulos on kiva.
  Ja se on kumma kuinka mitä tahansa kuvaa itse katselee, niin muistaa missä ja milloin on sen ottanut ja koko tapauksen muisto tulee mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvissa on muistoja! ♥ Ja ne todellakin tulvivat mieleen kun niitä katselee.

   Poista
 11. Kivat kollaasit. Minun ei ole koskaan tullut tehtyä noita. Usein kun tarvii jotakin kuvaa, pitää tarkkaan muistella, missä kuussa ja minä vuonna sen mahdoin ottaa... Kuvien hakemisessa menee aikaa.
  Oikein mukavaa tammikuun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuvien hakemiseen menee aikaa vaikka ne on kansioissa, varsinkin tälläistä kollaasia tehessä.

   Poista
 12. Kivalle näytti vuotesi ja hienot kuvakollaasit. Mukavia retkiä tällekin vuodelle toivottelen. :)

  VastaaPoista
 13. Onpa ollut vaiheikas vuosi, tosi hienot kollaasit. Kauniita kuvia olet ottanutkin. Paljon olet retkeillyt ja kulkenut erilaisissa paikoissa.

  VastaaPoista
 14. Hienoja muistoja sinulla menneeltä vuodelta ja paljon ihania valokuvia.Noin se vuosi 2015 siirtyi mukavien muistojen joukkoon..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin siirtyi. Aika tuntuu kuluvan nopeasti.

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥