pelaguu.blogspot.com

tiistai 10. marraskuuta 2015

Blogini tarina

Kaivoin Betweenin, Rikkaruohoelämää -blogin lokakuun postauksista Blogini tarina -postauksen, jonka between nakkasi sitten minullekin. Vaikka minulla on ollut nyt kuukausi aikaa miettiä tätä postausta, between kertoo asian bloggaamisesta niin tyhjentävästi ja hyvin, että minulla ei ole siihen juurikaan mitään lisättävää. Kehaisempas tässä että between osaa kyllä muutenkin asetella sanat hyvin blogissaan ja komppaan häntä niin monesti! Kiitos between. ♥  Oman tarinani toki teille kerron, mikä mahtuu pieneen pakettiin.

Oli mukava palata hiukan ajassa taaksepäin menneeseen, muistella ja huomata miten bloggaustaidot ovat selvästi kehittyneet matkan varrella ja alussa ei juurikaan ollut kommentoijia ja lukijat vähäisiä, jostakin on alettava. Nyt lukijagadgetin mukaan lukijoiksi kirjautuneita lukijoita on kertynyt jo 143. Kiitos teille! Ja kiitos kuuluukin ennen kaikkea lukijoille, niin moni sen on sanonut ja minäkin sanon, lukijat ovat bloggauksen suola!

Olen myös kertonut aiemmin, että nykyään sitä tulee jopa enemmän liikkuttua luonnossa ja valokuvattua, kun bloggaa. Alunperin blogini oli kuitenkin puutarhablogi. Sittemmin enemmän blogin postaukset on alkanut painottua Lapin rikkaaseen luontoon. Blogini sai alkuun reilut 3 vuotta sitten, ensi vuoden maaliskuussa 4 vuotta, kun Pihakutsut -yritys oli vielä, Pihakutsut toimivat kotikutsuperiaattella ja minä olin yksi pihaneuvojista. Kaksi pihaneuvojaa ja puutarhuristia pohjanmaalta pitivät puutarhablogia, josta sitten innostuin itsekin kokeilemaan, he olivat myös ensimmäiset kommentoijani. Innostuin sitten Pihakutsujen ja bloggaamisen myötä enemmän myös puutarhan hoidosta. :)

Blogini nimi tulee muistaakseni sanonnasta "Myrsky vesilasissa". Mietin tuolloin sopivaa nimeä ja tämä tuli sitten jostain mieleen. Ja vähän hain sitäkin, että se tarkoittaa tavallaan päinvastaista.. Mutta viittaa se myös siihenkin kuinka rönsyilevä blogini on ja puutarha. Puutarhassa saatan antaa rikkaruohojenkin kasvaa.. silkkaa laiskuttahan se vain todennäköisesti on. Nyttemmin olen pohtinut blogin nimen muuttamista ennemmän Lappi aiheiseksi ja myös oman nimimerkin muuttaminen on käynyt mielessä. Muutos, sana joka pyöri tänäkin aamuna aamulenkillä mielessäni. Moni varmasti ihmettelee, että pelaguuhan kirjoitetaan pelaquu tai pelakuu, kuinka sen sitten haluaa ilmaista.. ;) Olin silloin vähän höpsö ja mietin, jotain erikoista nimeä, jotain erilaista, mutta jotain joka henkii vanhaa aikaa, minä kun pidän ajatuksesta.. "vanha pelargonia, on mummon akkunalla.." Kaikki vanha kiehtoo, siitä ja lappilaisuudesta kai ulkoasukin.

Mieleeni tuli myös ajatus "miksi bloggaa"? Miksi minä bloggaan? Osittain omaksi iloksi, muiden iloksi, harrastuksen vuoksi, päiväkirjatyyppisesti. Ja ajankuluksikin. Vaikka fiilis tuntuu olevan joskus kateissa, jatkan bloggailua fiiliksen mukaan.

Ensimmäinen postaukseni on maaliskuulta 2012. Se kertoo uudesta alusta, multien vaihtamisesta ja kylvöpuuhista, hyvä aika aloittaa uusi harrastus ja verestää vähän jo kadonneita harrastuksia. Valokuvaamista, puutarhan hoitoa jne. Postaus "Mullan vaihtoa" löydät tästä linkistä.

Haasteessa neuvotaan myös kertomaan oman blogin taitekohta. En pysty nimeämään mitään yksittäistä taitekohtaa. Mutta muistelen ja ellen aivan väärin muista, niin nyt syksyllä blogimaailmassa pyöri tai sítten se liittyi johonkin muuhun, haaste, jossa piti valita omasta mielestä onnistuneimmat blogipostaukset. Muistankohan ihan väärin tämän..? No vaikka muistaisin, valitsen silti tähän ne omasta mielestä onnistuneimmat postaukset vuosien varrelta.

Postaus, joka minulla tulee ensimmäisenä mieleen, on vuodelta 2013,
"Onko poroa karvoihin katsominen?" Postaukselle ei ehkä tullut kaikista paras otsikko, mutta retki oli onnistunut ja samoin postauksen kuvat! Minä kun niin harvoin olen tyytyväinen omaan tuotokseeni, mutta joskus sitä kokee onnistumisen riemuakin. Paljon muita en muistakkaan, yksi talvipostaus joelta tulee mieleen.. vuoden 2014 joulukuulta, "Talvipäivä joella". Muistin vielä yhden postauksen Ylläkseltä, kun poikkesimme Pakasaivolla ja Kirkkopahdalla. Nyt Hidastaelämää.fi on tehnyt kansainvälisen tv-formaatin pohjalta Slow-TV:tä. Jaksot on kuvattu Suomen Lapista. 8 -osaisen sarjan ensimmäisessä jaksossa vieraillaan Ylläksellä ja lopussa hienoa kuvaa myös Pakasaivolta, linkki ohessa. Lapin lumo -Slow tv (ps. tämä ei ollut kenenkään sponsoroima mainos tmvs.)

Lisää valikoituja postauksia voit lukea esim. Selected posts to foreign friends - Kaaos kukkaruukussa -postauksesta, johon keräsin 2013 vuoden joulukuussa omasta mielestäni parhaimpia.. tai postauksia, jotka saattavat kiinnostaa ulkomaan ystävääni, tai ulkomaalaisia.

Tästä blogini tarinasta ei tainnut tulla mikään pikkuinen tarina vaan aika perinjuurinen! No sellainen minä olen. Ja silti jää aina jotain sanomatta..


Sitä voi lyhyellä ja pienellä putkella
kuvatessaan taipua perin kummallisiin asentoihin.
Haasteen kohdassa 5 (ohjeet alla) neuvotaan halutessaan lisäämään kuva myös instagramiin ja nyt olen pohtinut asiaa. Minulla ei ole suoranaisesti blogiini liittyvää instagramtiliä, vain henkilökohtainen, sen vuoksi jätän tämän vielä avoimeksi laitanko kuvaa instagramiin. Siellä kuvat ja kerronta ovat erilaisia, joten pohdin vielä myös sitä, että pidänkö tilini siellä edelleen henkilökohtaisena vain, vaan avaanko sen kaikille halukkaille, myös vaikka siis blogini lukijoille.


Minusta ajatus siitä, että valitsee seuraavaksi haastetuiksi ne jotka olivat blogisi ensimmäiset kommentoijat, on mukava ja toteutan sen saman itsekin. Minusta kuitenkin tuntuu, että alussa kommentteja, kuten vielä tänäkin päivänä, tuli siksi kun kävi kommentoimassa jotain toisen blogia. Kuten näitä seuraavia varmasti tuli kommentoitua ja he tulivat sitten vastavierailulle.


Ensimmäiset kommentoijat olivat, 

Piha maalla -blogin Multasormi ja Salaisen puutarhan Teija


Myöhemmin kommentoimaan tuli myös muita, kuten Elämää ja elämyksiä blogin Pirkko, Anun puutarhan Pioni, Arjen iloja etsimässä -blogin Marjukka, Puutarhakaaos blogin Cosmos, Suvipihan Marjetta, Päärynäpuun varjossa blogin Eija, Jotain sinistä blogin Sini ja Karolinan puutarhan Karolina. 


Valitsen näistä satunnaisesti neljä blogia, 
joille heitän Blogini tarina haasteen,
siitä huolimatta vaikka haaste olisi jo teillä kiertänyt.
En pahastu jos, ette halua nyt syystä tai toisesta osallistua haasteeseen.
Eikä teidän tarvi tehdä näin perusteellista, niin kuin minä tein.

Jos huomasitte itsenne yllä olevasta "Ensimmäiset kommentoijat" -listasta,
ole hyvä ja nappaa haaste mukaasi! :)


Haastan seuraavat neljä blogia:

Suvipihan Marjetta

* *

Haasteen ohjeet ovat tässä:

1. Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa). Saat osallistua vasta saatuasi haasteen (ja niitähän voi toki myös pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen).

2. Kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.


3. Haasta mukaan neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsin, voit haastaa jonkun toisen.


4. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan.


5. Mikäli olet Instagramissa, käy halutessasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin kaikki Instagramissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä. #Blogisitarina-haasteen käynnisti: kototeko-blogi.(ps. valitettavasti bloggeri jättää tuon ohjetekstin nyt noin pieneksi,
pahoittelut, toivottavasti saatte selvän.. :)


* *

Mukavasti alkoi marraskuu, lumisissa maisemissa..Tämän aamuisen takapihan lumikuvan myötä,
toivotan kaikille mukavaa marraskuuta!

34 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta, tässäpä on mietittävää vähäksi aikaa :D Voi olla etten ihan heti saa vastattua, mutta yritetään!

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus! Minä pidän myös kovasti puutarhailusta ja Lapista:)

  VastaaPoista
 3. Olipas kiva lukea blogisi tarinaa. Ja kiitos haasteesta ! Sain sen joku aika sitten joltain muultakin, mutten ole vielä vastannut. Nyt meneekin kaksi kärpäistä yhdellä iskulla. Vastailen tässä lähiaikoina. Mukavaa tiistaita !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava juttu Eija. Itseasiassa pähkäilin että kenet haastan neljäntenä, oishan tuossa ollu monta valittavana. Mutta sinä osuit ja toki tämän nyt sitten joku muukin saa noista blogeista ottaa omakseen.

   Poista
 4. Ihan aluksi kiitän sinua tuhannesti lämpimistä sanoistasi. Mahdanko niitä ansaitakaan.
  Pohjoisista puutarhoista bloggaajia on aika vähän, joten siksikin tykkään lukea blogiasi. Kuvatessa tuskastun aina siihen, kuinka vaikeaa on löytää sellainen kuvakulma, jossa ei ole yhtään sähköpiuhaa, autoa tai ihmisestä vilahdustakaan. Täällä pääkaupunkiseudulla liikkuessa ihmisen jälki näkyy ihan kaikkialla. On ihanaa katsella kuviasi Lapin luonnosta ja aistia sitä rauhaa ja luonnontuoksua, mitä retkilläsi saat kokea.
  Blogin nimen ja nimimerkin muuttaminen saattaa sinunkin tapauksessasi olla aika epäolennainen seikka. Monet ovat blogisi löytäneet ja lukijoiksi jääneet tietävät sisällön nimeen katsomatta. Kuinka paljon uudet lukijat sitten valikoivat luettavaansa blogin nimen perusteella, en tiedä. Toisaalta hakuvaihtoehtoja voi laittaa avuksi esimerkiksi Lapin luontoa halajaville. Muutos voi olla hyväksi tai sitten ei. Ainahan voi palata vanhaan, jos muutos osoittautuu huonoksi ratkaisuksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jätän toistaiseksi vielä muutoksen ajatuksen asteelle, ehkä se on jotain paljon syvempää.. Kiitos kyllä ansaitset! :)

   Tämän seuraavan ajatuksen jaan myös Kurjenkellolle. Kun aloin bloggaamaan etsin blogeja täältä Lapista, montaa en silloin löytänyt. Pikkuhiljaa niitä on löytynyt enemmälti. Saatan olla pohjoisin puutarhablogi, mutta en pohjoisin blogi ehkä kuitenkaan. Mutta eihän tämä mikään kilpailu olekaan, en halua laittaa siinä itseäni mihinkään järjestykseen. Mutta ihmetyksen aihe sitä saattaa olla, jos täältä lähtee esim. tapaamisiin. Pitkät välimatkat ovat meille arkipäivää eikä ihmetytä.

   Poista
 5. Niin se vaan menee, että ajan myötä tarina kehittyy ja siihen tulee uusia ulottuvuuksia. Niin pitää ollakin.
  Minusta sekä blogisi nimi, että nimimerkki ovat persoonallisia ja siten erottuvia. En vaihtaisi.

  VastaaPoista
 6. Kiva haaste ja kivat vastaukset. Nauttikaa lumesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos nautitaan,sillä siihen voi jo jossain vaiheessa kyllästyäkin.

   Poista
 7. Oli kiva lukea ajatuksiasi ja blogisi tarinaa! Mukavaa, kun näitä blogeja on ympäri Suomea, niin saa aina vähän uutta näkökulmaa juttuihin. Onpas teillä jo paljon lunta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saman olen muuten huomannut. Jo ihan "smalltalkissa" siteraa tai kertoo että siellä etelässä on nyt sellaista ja sellaista. Blogit ovat kuin uutiskanavia! Näkee paljon sen hetkisiä tilanteita, mitä missäkin tapahtuu.

   Poista
 8. Kiva kuulla blogisi tarinaa. Varmaan maisema vaaleni, kun tuli lumi maahan!
  Meillä on todella synkkää ja kausivaloja virittelen pitkin pihaa, että jaksais odottaa edes pientä lumikerrosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanasti vaalenikin ja valostui! Siltihän se pimeän aikakin aina tulee että täytyy virittää lisää kausivaloja.

   Poista
 9. Kiva lukea! Vai siellä on lunta jo noin paljon. Muuten, kuin valoisuuden takia, en kaipaisi lunta. Ensi yöksi on luvattu tännekin lumisadetta, saa nähdä tuleeko :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että tulisi hitusen. Eipä sitä minustakaan paljoa tarttis olla. Saa nähä joko jää pysyväksi täällä.

   Poista
 10. Kiitos haasteesta! Oli kiva lukea blogisi tarinaa 'omin sanoin'. Silloin nousee aina esiin uusia asioita, vaikka olisi blogia ahkerastikin seuraillut.
  Vastailen kyllä ja kertoilen omaa tarinaani, jahka olen ensin vastannut pariin odottamassa olevaan Liebster award -kysymyssettiin ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos marietta ja ole hyvä. Minullakin meni kuukausi vastata joten ei kiirusta. Yritin etsiä postausta missä kertoisin blogistani mutta en löytänyt.

   Poista
 11. Blokini nimen muuttamista olen pohtinut ja sitten taas ajatellut että olkoon nimimerriä en vaihda kaksikon toinen osapuoli ei varmaan tykkäisi vaikka hän ei plokkailekkaan.Oli mukavaa lukea ajatuksiasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Täytyisi taas käydä lukemassa sinunkin blogia.

   Poista
 12. Olipa mukava lukea siun blogisi tarina.

  VastaaPoista
 13. Olipa kiva lukea blogitarinasi. Tulit jotenkin tutummaksi.
  Mutta älä ihmeessä vaihda blogin nimeä äläkä nimmari. Ne on kivoja ja omaperäisiä. Ja ne on jo tuttuja.

  VastaaPoista
 14. Oikein mukava lukea blogisi tarina. Tykkään jutuistasi ja kuvistasi paljon.

  VastaaPoista
 15. Yhdyn edellisiin kommentteihin. Kiva lukea blogisi syntytarina.

  VastaaPoista
 16. Kiinnostavaa oli lukea muisteloitasi menneestä.

  Tuota Instragramiin kuvien/piirtelyjen lataamista olen myös miettinyt, mutta vielä toteuttamatta.
  Pohdituttaa, että leviääkö kuvat rivakasti maailmalle.
  En ole perusteellisesti siihen kyllä tutustunutkaan, että minkälaisia sääntöjä on.

  Lunta näkyy olevan jo aika runsaasti.
  Kiitos, mukavaa marraskuuta myös Sinulle!

  VastaaPoista
 17. Olipa kiva postaus! Teillä onkin jo paljon lunta siellä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mukavaa kun tykkäsit. Niin on. Rytinän kans tulee, kun päättää tulla tulee kerralla kaikki.

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥