pelaguu.blogspot.com

maanantai 8. kesäkuuta 2015

Ruuhijoki varressa

Kun puutarhassa vielä odotellaan kukkien kasvua ja ilma on vaihtunut meilläkin luvattoman kylmäksi, yöllä voi olla +2 ja päivällä vain +8.. ei se kesältä tunnu, mutta saapahan olla luvan kans sisällä, silloin on kai paikallaan pieni retkeilypostaus. Poikkesimme kalassa, noin viikko sitten kun ilmat olivat kuitenkin jo mukavan kesäiset ja kohtuu lämpimät, meillekin uudessa paikassa, Ruuhijoella, vaikka aivan kivenheiton päässä on meiltä kyseinen joki ja sen kallioiset maastot. Ilta oli tuulinen, mutta oikein lämmin ja aurinkoinen. Suhailimme autollamme pitkin poikin lähimaastoa hyvää metsäautotietä Marjavaaran poikki, josta pääse läpi aina Sallatunturin laskettelukeskuksille asti. Poikkesimme myös Hangasjärvellä, jonne olikin rakennettu näköalatasanne, josta oli laajat maisemat Sallatunturin rinteisiin.Osa näistä värikylläisistä kuvista Ruuhijoelta on otettu kameran PopUp -taide asetuksella, kokeilua.. ja maisema oli kovin vielä kalpea ja valkoinen, joten lisäsin osiin kuvista hieman värikylläisyyttä muutenkin.

Ruuhijoki laskee kuohuistansa rauhallisempiin suvanto kohtiin.. 
Jyrkkä pudotus, joki virtaa alapuolella, näkyy myös kuvassa..Ihanat kesäillatkin siis olivat jo täällä. Myös ensimmäinen sääskiaalto käväs, tuona lämpimänä ajanjaksona, ja nyt ovat taas hieman hiljenneet kun viileni. Yhtään kalansaalista emme saaneet, minä tyydyin nyt vain valokuvaamiseen.


Koirukin tuppas kuvaan mukaan.. ;) 
Tarkoitukseni oli kuvata noita neljää kiveä, jotka oli hauskasta vaakasuorassa,
eikä siis suurin kosketuspinta maata vasten..
Tukkimiehen kirjanpitoa?


Tähän päättyy tämän kertainen retki, kalastusretki Ruuhijoella, joella
joka ei ollut meille ennestään tuttu ja avautuu varmasti meille vielä monella tapaa
uudestaan ja yhä uudestaan.

22 kommenttia:

 1. Kaunista :). Söpeli taas kuvausavustaja, pitäähän hänen päästään myös ottaa lähikuva. Olen keräillyt kiviä lapsesta saakka, minäkin olisin varmasti kiinnostunut noista kivien muodostamista laatoista, miten lie syntynyt. Lapissa ehkä sitä kesää joudutte odottamaan, mutta siellä on lohdutuksena nuo upeat maisemat. Täällä kun ikkunasta katsoo, vastapäätä on harmaa ostari ja kaatosade :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, olihan hankala tosiaan tuo minun selitys kivistä.. Ehkä juuri siitä laatta sanaa hain, enkä saanut päähän, sitten siitä tuli kompuroiva selitys noista.. kenollaan olevista kivistä. Oi voi!!! :D Niin, se on kyllä huippua asua näön lähellä metsää, ja hyviä ulkoilumaastoja. En voisi kuvitella asuvani "betoni viidakossa".. En tiedä, ehkä kaupungissa.. Mutta tartis kyllä samanlaiset olosuhteet ku tässä on. No tämä asumisasia on niin monitahoinen juttu että se on asia sitten aivan erikseen.. työt jne. ja eläkkellä olisi mahdollisuus asua taas täällä. Mutta sepä siitä, en koskaan sano ei koskaan.. Mutta maastot täällä ovat lähellä sydäntä.

   Poista
 2. Kyllä kalaretken voi käyttää valokuvaamiseenkin. Ainakin kameralla sait hyvän saaliin.
  Raikasta alkukesää kuvissa.

  VastaaPoista
 3. Hienot maisemat. Suomen rotkot-kirjassa on kerrottu Kalliojärvestä, josta Ruuhijoki saa alkunsa. Mielenkiintoisilta kohteilta näyttävät sekä Kalliojärvi että Ruuhijoki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet aivan oikeassa Seita! Itsekin olen lukenut ko. kirjan, mutta enpäs muistanut sieltä näitä.. Melkein pitäs omaksi hankkia. :) Kalliojärvellä on toisiaan tarkoitus vielä käydä tässä kesän päälle, olinkin kirjottamassa siitä tähän, mutta poistin koska ajattelin tehä siitä oman postauksen. Koska tästä kohdasta Ruuhijokea mistä kävimme, matkaa patikoiden tulee 3km (paikalla opasteet) ja toista kautta pääsee autolla aivan järven viereen. Talvellakin on toki mahdollista mennä, mutta meillä ei ole siihen tarvittavia menopelejä.

   Poista
  2. Jos vielä viitsisit antaa ajo-ohjeita. Kartassa monet sinne päin johtavat tiet näyttävät olevan puomin takana.

   Poista
  3. Mietin tuolle tielle nimeä mitä mentiin, sillä ei vain taida olla, googlasin myös varalta. Se kuitenki on Sallan hautuumaan jälkeen heti ensmäinen tie oikealle (vasemmalla sähköyhtiön rakennuksia ja aidattu piha-alue). Tosiaan siitä pääsee myös suoraan Sallatunturin liepeille, ei ajettu kuitenkaan sinne asti. Keväällä routa-aikaan on tosiaan nämä metsäautotiet suljettu puomilla, tosin en tiedä sitten onko se suljettu myös tuolta Sallatunturilta päin. Nyt oli ainakin auki tämä tie jo, tätä kautta. Ja tuolta Sallatunturilta päin tuleva tie on Hangasjärventie ja siittä pitäs kaiketi päässä myös tänne. Toista kautta tuonne Kalliojärvelle pääsee Salmijoenkurulle menevää tietä (muistaakseni Romula tai vastaavaa lukee viitassa..) Se oli vielä viikko sitten kiinni. Varmaan sitten tulee parempaa sepostustakin kunhan päässään käymään Kalliojärvellä.

   Poista
  4. Niin siis kirkolta päin tulessa hautuumaan jälkeen oikealle ja tunturista päin vasemmalle. :)

   Poista
  5. Lisään vielä tähän että kun esim. Karttapaikka palveluunkin laittaa että Kalliojärvi, Salla. Niin antaa muistaakseni ainakin 3 saman nimistä vakavettä. Esim. se toinen Kalliojärvi sijaitsee, mikä Suomen Rotkot -kirjassakin esiintyy paremmin, on Aholanvaarassa, hiidenkirnuilla (viime syksyn postaus siittä löytyypi tuolta postauksista), sitten on taas tämä kirkonkylän, taajama alueen Kalliojärvi joita ei kannata nyt siis sotkea toisiinsa. :)

   Poista
  6. Kiitos, jospa jossain vaiheessa ehtisi käymään tuolla.

   Poista
 4. Kyllä on huikean jylhän kauniit maisemat!

  VastaaPoista
 5. Kivoja kuvia .Viime kesänä kävin tuolla näköalatasanteella,nyt tiedän että järvi jota katselin on Hangasjärvi,kiitos sinun.Olisihan se tosiaan ollutkin loogista kun Hangasharjulla oltiin.Aina ei osaa ajatella noin.Upeita kuvia kiitos vielä kerran.Hyvää alkanutta kesää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun muistaakseni se oli Hangasjärvi, mies tietää nämä paremmin, eikä ne jää oikein mulla päähän... ;) Mukava kuulla, että olet käynyt meilläpäin. Tervetuloa uudestaan ja blogipostausten kera! ;)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos, olihan sielä, mutta paljon myös tuollaista tarpeetonta risukkoa edessä ja laskeva ilta-aurinko tekivät omat haasteensa kuvaukseen.

   Poista
 7. kaunis paikka! Ja ihana valo kuvissa!

  VastaaPoista
 8. Kiitos Sussi! Ilta-auringon valo on kaunis. :)

  VastaaPoista
 9. Aivan ihanat maisemat ja tunnelmat! :) Sallatunturin näin jokunen vuosi sitten Kuusamo-Suomu-Salla-Kuusamo autoilukierroksella. :)

  VastaaPoista
 10. Kiitos Leena ja kosotäti! Mukava kuulla että olet autoillut meilläpäin Leena. :)

  VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥