pelaguu.blogspot.com

tiistai 13. tammikuuta 2015

Vuosi 2014 kuvakollaaseina

Kiitos valtavasti teille kaikille tuohon edelliseen postaukseen kommentoineille, kannustuksista ja muusta! Tulin muistelemaan viime vuotta kuvakollaasein, kuten edellis vuodestakin tein. Poimin vähän sieltä täältä kuvaparhaimmistoa. Paljon jää varmasti pois.. Mukana on myös ennen julkaisemattomia kuvia, katopas vaikka kollaasia nro 10.

Ja kertomaan, että vähän fiiliksen mukaan mennään nyt bloggaamisen kanssa, yritän olla ottamatta paineita. Elmeri, viime postauksessa sanoi sen minusta hyvin, että jos bloggaaminen alkaa tuntua pakkopullalta niin täytyy vähän hellittää. Niin nyt yritän tehdä, mutta kuunnellen itseäni.. Jospa minä sitten viimeistään palailen kun on synttäriarvontapostauksenaika... ;) Tehään se tänä vuonna hieman erilailla.. Ellei sitä ennen tule jotain muuta kivaa mistä voi postailla. Mutta jos nyt väkisin mitään yrittäs tänne rustailla.. vaikka eipä se sitä aina ole ollutkaan. Aivan kokonaan en aatellu kuitenkaan lopettaa, koska olen saanut toiveita, että tätä kannattaa jatkaa. Ja niin kai sitten nyt teen! :)


Sydäntalvella, vuoden vaihduttua, sai pitkään odotella, että kauppoihin tulisi tulppaaneja, nyt niitä näytti jo olevan, osa alennusmyynnissä, olisiko olleet joulun jämiä?! Päivän piristykseksi piti ostaa jotain muuta. Haloilmiöitä, valopilareita näkyi paljon keväällä. Kaikkia ei ehtinyt kuvaamaan. Pilkille ehdittiin ainakin kahdesti, saalis taisi olla aika laiha. Kursun vanhalla sahalla käytiin... joka muuten nyt on jonkin verran nytkähtänyt eteenpäin ja sen maaperää aletaan puhdistaa ja ellen väärin muista ostajakin paikalle jo on.
Lumet tais pysyä aika pitkään... Toukokuussa käytiin geokätköilyturneella Kemijärven kautta Pirttikoskella asti (toinen kollaasissa ylhäällä; Pirttikoskenvoimalaitosta, oikealla kuvassa). Kevät oli odotuksen ja uuden kasvun aikaa, koska lumet sulaa ja pääsee nauttimaan tulppaanien kauneudesta. Pääskyt näin toukokuun puolen välin ja lopun tienoilla, silloin tulivat myös taimet myyntiin lähikaupan puutarhamyymälään. Voikukat kukki kesäkuun alussa.


Kesä ja alkukesä oli hyvin lämmin, se innosti ostamaan kesäkukat torilta hyvissä ajoin. Kunnes juhannuksena rätkäytti lumet maahan..

Kesäkukkien kauneutta...


Ihana kesä!! Marjavuosi oli melko hyvä, mustikan ja puolukan osalta. Poimittiin niitä myös myyntiin.
Hilloja oli siellä mistä tiesi niitä hakia. Kesällä käytiin Kaippahanojan putouksella.
Mansikat siirsin pois, uuteen lavakokeiluun.. Uuden tulppaanipenkin tieltä. Tulppaaneita istutin lisää syksyllä. Mesimarjasta ei tullut marjoja, tänäkään vuonna. Kukat siinä on kauniit.
Veneilemässä käytiin kahdesti.


Ensimmäinen tulppaanikesä.. 


Kevätvuohenjuuri ja pihatataripenkki mullostettiin kokonaan, pikkuhiljaa ja molemmat saivat väistyä muiden kasvien tieltä. Tatari oli alkanut jo valtaamaan liikaa piha-alaa.. ja rönsyilemään ympäriinsä. Juurensa se on varmasti vieläkin ulottanut aivan liian pitkälle, yritinpä myrkytellä sitä koko viime syksyn, aina kun pukkas uutta lehtivartta, että saisin sen epätoivoisesti kokonaan pois... Joten se sai poistopäätöksen kuten myös kevätvuohenjuuri, vaikka niin kaunis onkin.


 Ja jälleen oli tullut syksy ja talvi. Syksyllä käytiin 
Ylläksellä 1, 2, 3 ja 4. linkki Ylläksen juttuihin. 
Sekä kiikuttiin Karhutunturin päälle, syksyllä käytiin myös 
Kalliovaarassa ja hiidenkirnuilla. Syksy oli ja vieläkin on 
voimakkaiden revontulien aikaa.Minkäs kuvan löydätte tästä, jota en ole ennen julkaissut,
 puhunut aina vain... tai kirjoittanut... 
Näin äkkivilikasulla eniten lukukertoja viime vuoden postauksista tuli Syystalvi postaukselle, lukuklikkauksia sille on 1202, joka on tällähetkellä eniten lukuklikkauksia saanut postauksistani, toiseksi eniten oli Sumuisena aamuna postaukselle 1139, seuraavina tulevat Aatsinki 482 ja Kalliovaara ja hiidenkirnut 425 lukuklikkausta.

Menneessä vuodessa oli paljon hyvää, mutta myös paljon surua. Mennyt vuosi antoi paljon ja jätti taakseen kysymyksiä. Mennyt vuosi oli mahdollisuus uuteen.

Hyvää nuutinpäivän jatkoa kaikille ja mukavaa loppuviikkoa!

14 kommenttia:

 1. Siinäpä vuoden tärkeät hetket kauniisti paketoituna kalenterikuviksi.

  VastaaPoista
 2. On sulla upeita luontokuvia! Hyvää tammikuun jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Paljon luonnon - ja kukkien kauneutta on vuoteesi sisältynyt, vaikka sitten suruakin vastapainoksi. Osaat kyllä hienosti tehdä kuvakollaaseja ja kertoa tapahtumista. Kiitos! Oikein hyvää talven jatkoa! Lunta ja pakkasta näkyy kuuluvan tähän talveen!

  VastaaPoista
 4. Ihana kuvakollaasi! hyvin näkyy vuodenaikojen vaihtuminen kun kelaa alaspäin kuvia :) Upeita kukkasia ja kaunista luontoa!!!

  VastaaPoista
 5. Upeat kuvakollaasit. Luonto tulee kuvissasi käsin kosketeltavaksi.♥

  VastaaPoista
 6. upeat kollaasit!

  Tuli ikävä kesää ja Lapin reissuja...

  VastaaPoista
 7. Sussi vei sanat suusta, Lappiin tuli haiku täälläkin. Ihania värejä!

  VastaaPoista
 8. Hienosti koottu kuvakooste vuodestasi. Paljon olet kuvannut, paljon liikkunut ja löytänyt kuvattavaa.
  Meillä kaikilla on oma tahtimme postausten kanssa. Minulla on välit joskus tosi pitkiä. Jos ei ole mitään kerrottavaa, ei kuviakaan, niin vaikenen. Ei blogimaailma mihinkään katoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei katoa... Joskus vain tuntuu että pitää olla kokoajan jotain asiaa. No ehkäpä se tästä. Kiitos!

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥