pelaguu.blogspot.com

tiistai 20. toukokuuta 2014

Pikkuhiljaa..

Pikkuhiljaa..

 ... se kesä alkaa olla meilläkin! :)

Parina päivänä on ollut jo ihan helteisen lämmintä ja ilma hyvin kostea, on tuntenut, että jossain päin jyrisee ukkonen.., täällä meillä ei ole vielä ainakaan ukostanut, toissa iltana mittari näytti +18, on varmasti ollut lämpimämpääkin. Ei vain oikein ole osannut talvivaatetuksesta luopua, kun paikoin on vielä luntakin, mutta hyvin vähän. Lämpö on antanut kyytiä lumille ja metsissä sitä ei juuri olekaan. Päästiin jo tutuille kesän lenkkipoluillekin koiran kans ja koirakin jo sen eilen huomasin, minne ei aiemmin talvella ole lähtenyt rämpimään, nyt sinne taas halutti.

Tänä aamuna käytiin pyörähtämässä koiran kanssa aamulenkki syksystä tutulla läheisellä pienellä lammella. Kutsumme sitä mieheni kanssa rapalammeksi, kun nimeäkään sille emme tiedä ja tuskin sillä onkaan, on vain pieni kosteikko lampare kostealla metsäaluella. Pari sorsapariskuntaa sinne oli lennähtänyt uiskentelmaan, myös jokin pikkulintu pariskunta iloisesti leikitteli, sirkutteli ja kaarteli taivaalla.. Joko viklo tai kuovi.. mutta kuoviksi oli minusta aika pieni ja asustaako viklo täällä?!
Ilma oli nyt vain hyvin pilvinen - kerää sadetta. Sittenköhän se taas viilenee?Siellä se pikkunen rantalintu pysähtyi teppailemaan rantaheinikkoon..

Ja sitten käänsi selkänsä.. Kovin oli liikkuvainen kaveri.


Takapihallakin alkaa pikkuhiljaa vihertää... Kukkasipuli penkki on edelleen lumen alla - ei ole enää paksua lumikerrosta siinäkään. Nurkkapenkin kasvusto jo pilkistää...Tälle aitapenkille pitäs tehdä jotain. Kerroinkin viime syksynä, kun avuliaat naapurit olivat leikkoneet kuolleita pihatatarin oksia kysymättä - eikai siinä mittään, mutta nyt kuitenkin olisi suunnitelmissa tehä niille tatarille jotaki, esim. pensasta tai sitten valkosta aitaa, ettei ne tatarit kaadu naapurin puolelle. Mietin jotakin korkeaa pensastavaa kasvia tai ihan korkeaa pensasta tatarien tilalle, sellaista pensasta tai kasvia, josta ei tarttis sitten syksyllä tai kevällä leikkoa niitä kuolleita rankoja pois.., mutta onhan se jo monena vuonna ollu aikomuksena tarttua tatarien kimppuun, muutoin kyllä pidän kasvista, mutta nyt vaan taitaa olla se hetki jolloin sille on pakko tehä jotaki. Vaan mitä? Olisiko teillä mitään hyviä vinkkejä, mikä kasvi tai pensas tähän sopisi, jokin joka kasvaa korkeaksi eikä kovin lähtis leviämään eikä tarttis leikkoa syksyllä tahi keväällä??

Näyttäähän se nyt vähän rujolta, vielä.. Me asumme siis rivitalossa ja meillä on pääty asunto. Pihamme koostuu etupihasta, sivupihasta ja tästä takapihasta - tässä kuvassa on takapihan vasen reuna, ja sivupenkki/aitapenkki, jossa kasvaa tätänykyä pihatataria ja ainakin kevätvuohenjuurta, joka kuvassa etualalla vihreänä. Viime kesän tuossa mullikko kohassa oli gladiolukset, nyt ajattelin laittaa siihen lisää kevätvuohenjuurta tai ehkä jotain samantyylistä, punaista kenties? Ehdotuksia tästäkin otetaan enemmän kuin mielellään vastaan!! Koko penkkiä ei ole tarkoitus alkaa kuitenkaan myllertämään.
Meidän piha päättyy tuohon kuvassa vasemmalla näkyvään valkoiseen väliaitaan, pihatatarin takareuna on juurikin sen aidan tasolla. Tummensin kuvasta naapurin pihaa, kuvassa näkyvät pienet pensaan alut eivät kuulu meidän pihaan.


Kevätvuohenjuuri vihertää..
6 kommenttia:

 1. Kun katselen kuviasi, niin taidetaan olla kesän tulon kanssa likitulkoon samassa jamassa.
  Lumia näen minäkin vielä pihassa, mutta kivaa, että kohta on kesä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se tuntuu olevan. Kohtahan se on. Jospa jo vähän yrittäis kaivaa kukkapenkkiä. :)

   Poista
 2. On tämä Suomi-neito ihmeellinen, toisaalla kukkivat puut ja pensaat ja toisaalla vielä lunta maassa. Kesä tulee kumminkin ja sitä kannattaa odottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se koivu näyttää olevan jo pienillä paikoin pikkurillinpään kokoisilla pikkusilmuilla. Lumet sulaa silmissä kokoajan. Tuossa kuvassakin vasemmalla oleva kasa on katolta pudonnutta lunta. Kyllä se oikeastaan tohinalla on lähtenyt että eipä sitä juuri ole. Kilpisjärvellä sen sijaan on täystalvi! Niin näytti olevan etelässä jo iso lehti puussa. Tietää mitä odottaa, on ollut nyt jo niin kosteaa ja nihkeää ja lämmintä - pieni maistiainen.

   Poista
 3. Tuollaiset erämaalammet ovat hienoja retkipaikkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllähän niissä käy - kun lenkkipolun varrelle osuvat.

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥