pelaguu.blogspot.com

keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Kasvit sekaisin?!

Tais käydä hassusti tälle siementen kylväjälle.. No siis, kylvin tähän pitkään valkoisen parvekelaatikkoon malvikkia ja elämänlankaa, toista toiselle puolella ja toista toiselle. Lopuksi laitoin päätyyn tyhjät siemenpussit muistuttamaan missä on mitäkin, niiden omille puolilleen. Siis malvikkirivin päähän malvikki pussi jne. Mutta nyt olen jo muutaman päivän vähän vikonut, kun malvikki on alkanut köynnöstää ja minusta kun se näyttää niin kovin elämänlankalta, että tais nyt kyllä pahemman kerran mennä hieman puurot ja vellit sekaisin tällä puutarhurilla. Pitkään siis luulin noita hujoppeja malvikeiksi, vaan nyt joudun ilmeisesti pyörtämään puheeni ja toteamaan että toisinpäinhän se nyt meni. Malvikit ovat vasta itäneet ja elämänlanka jo heti muutaman päivän kylvön jälkeen. Sitä olevan vain tässä vikonut ja miettinyt, että en kyllä varmasti laittanut lappuja vääriin kohtiin.. :/ Olen kyllä hieman ihmeissäni tästä kömmähdyksestä.. Vaan mitenköhän tuo nyt sitten on? Ei suinkaan malvikki köynnöstä?

Tein näille köynnöstäville kukkasille pika-pikaa tuen. Pyörittelin vähän monenlaista mallia päässäni ja eri mahdollisuuksia. Lopulta niistä tulikin minitikakset. Jossain vaiheessa tavara pula iski ja tuista tulikin vähän tyngät.. Tarvis toiselle puolen vielä samanlaisen. Materiaalina käytin vanhasta kaupasta ostetusta isosta kukkatuesta jääneitä kepakon kappaleita. Luulin, että olisi enemmänkin näitä ollut varastossa, mutta hät' hätää en löytänyt enempää, saa siis toistaiseksi kelvata. Naputtelin ns. askelmat pikkunauloilla kiinni. Ihan kiva siitä kuitenkin tuli - kauempaakin katsottuna.

Jonkin aikaa pidin tukena pajun oksaa, oksaista, en kuitenkaan pitänyt siitä, niin aloin askarrella parempaa kasvitukea. Aika pian varret alkoivat etsiä omaa reittiä ja löysivät mihin kietoutua, siitä mahdollinen pieni syherö varsissa. Nämä tikakset tein vasta tänään, eivät ole ehtineet vielä kietoutua niihin.

Mainittakoon lopuksi, että en pidä päivisin sälekaihtimia kiinni, poikkeuksellisesti vain tämän kuvauksen ajan, jotta sai edes jotain räpsittyä valoa vasten. :)


Elämänlanka, jota luulin erheellisesti malvikiksi..


4 kommenttia:

 1. Kyllähän tuo elämänlangalta näyttää, se taitaa olla hurjan rehevä ja nopea kasvamaan. Sulla tulee noista vielä viidakko :)) En ole kyllä sitä kasvattamut. Mut malvikkia olen. Korkeaksihan sekin kasvaa. Taidan kylvää sitä vasta toukokuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, kyllähän mä sen tiesin. ;) Aloin vain jossain vaiheessa ihmettelemään kun malvikki ei näytä kyllä ihan itseltään.. Lappuset meni sitten kuitenki ihan äippäin.. O_o Ei haittaa vaikka tulee viidakko, tai niin sanon nyt, saas nähdä.. Tiiän sen nyt että olisi pitänyt kylvää vasta myöhemmin, mutta katotaanpa nyt miten niille käy.

   Poista
 2. Jopas on vihanta ikkunalauta.
  Mitäs siitä pienestä erreyksestä alkumetreillä, kyllä kukkaset esittelevät itsensä viimeistään siinä vaiheessa, kunn nuppunsa aukaisevat.
  Kauniita päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Joo, eihän sitä. Ja se oli vain näiden lappujen vika kun olivat ihan väärinpäin, vaikka en kyllä niitä niin laittanu. ;/ Hämäsivät hössöä!! :D Tälle voi varmaan vielä nauraa joskus jälkeenpäin..

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥