pelaguu.blogspot.com

torstai 19. syyskuuta 2013

Kuningatarpaistos mustikoista ja vadelmista

Tulipas taas pari päivää takaperin leipastua. Uuden sadon mustikat ja vatut pääsivät oivalliseen käyttöön. Monesti mietin, että mitä vadelmista voisi tehdä, jos ei aina paljailtaan syö, hirveän paljon en tiedä vattuohjeita, mutta nyt niitä on parikin. Tälläkertaa leivoin jälkkäriksi mustikka-vadelmapaistosta eli Kuningatarpaistosta. Ohjeen löysin Kotona kokataan ja leivotaan -blogista. Ja ai että oli hyvää! Varsinkin lämpimänä ja juuri leivottuna. Voit tarjota paistoksen kanssa myös jäätelöä.

Ilma jatkaa lämpöistä olemustaan. Odottelen kukkasipuileita saapuvaksi, että pääsee taas möyrimään puutarhaan. Odottavan aika on pitkä! Sillä välin voinkin herkutella. Callunoita kuitenkin on nyt ostettu ja niitä pääsee tässä istuttelemaan ja muitakin syyskukkia. Lehdet varisee uhkaavasti. Sanotaan, että lumi ei tule, jos on lehti puussa. Saas nähdä miten käy, kun koivu on vieläkin kahella värillä, on vihreitä lehtiä sekä keltaisia samassa puussa. Keltaisia ne jo varistelee ja pihlajat ja haavan lehdet varisevat myös.




 Ohjettapa tulee tässä.

Mustikka-vadelmapaistos eli Kuningatarpaistos

2 kananmunaa
1 dl sokeria (voit laittaa hieman vähemmänkin)
100 g margariinia sulatettuna
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kookoshiutaleita (voi jättää myös pois, mutta oli kyllä aivan ehdoton, tuo oman makeutensa paistokseen)
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta


Täyte:
n 6 dl vadelmia ja mustikoita
1 rkl perunajauhoja
1/2 dl sokeria



1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. 

2. Lisää muut aineet hyvin sekoittaen. 
3. Voitele uunivuoka. Vinkki: Voit tehdä paistoksen joko yhteen isoon vuokaan tai muutamaan pieneen.
4. Kaada uunivuokaan sulatetut marjat, joihin olet sekoittanut perunajauhon ja sokerin. 
5. Kaada taikina marjojen päälle. 
6. Paista 200 asteessa 20 minuuttia. Tarjoa jäätelön kanssa. Vaihtoehtona vaniljakastike sopii myös.

4 kommenttia:

  1. Joskus kyllä käy niin, että lumi tulee kun lehti on puussa. Muutama vuosi sitten kuvasin Etelä-Savossa lumen peittämiä keltaisia koivuja.

    Kiitos leivontaohjeesta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsotaan miten käy, jännityksellä odotamme koska ensilumi sataa, vaikken sitä kyllä toivo. Syksy ja lämpö saisi jatkua, jatkua..

      Poista
  2. Muistelen samaa, mitä Seita. Lumi saattaa tulla, vaikka koivussa on lehti. Parina edellissyksynä tänne on lumi tullut jo lokakuun alussa, eikä sulanut tyystin pois, ennen kuin seuraavan keväänä.
    Syksyn lehtiä jo lentelee, mutta on vielä puissakin ja sää oikein mukavaa ulkoilusäätä.
    Herkullinen leipomus. Minullakin on nyt marjoja, voisin vaikkapa kokeilla reseptiäsi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hatarapää ei muista mittään semmosia! Saas tosiaan nähdä miten käy. Uhkaavasti näytti ennuste viilenevää. Ja taitaa olla että ne vanhat uskomukset eivät pidä paikkaansa näissä ilmastonmuutoksen kourissa.

      Herkut on hyvä kuluttaa pois sitten salilla! :)

      Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥