pelaguu.blogspot.com

lauantai 28. syyskuuta 2013

Asian vierestä ja vähän ohikin - Peltsi Lapissa

Eilen nähtiin toinen osa Peltsin Lappi -sarjan uusimmasta tuotantokaudesta. 2. tuotantokauden jaksot sijoittuvat Itä-Lappiin. Ohjelman idea on aiemmista jaksoista tuttu: pois asfaltilta ja turistikeskuksista. Suunta on sivupoluille ja kohti aitoa Lappia, jossa Peltsi tapaa aitoja erämaan ihmisiä ja kokee kunnon elämyksiä ja Lapin luonnon lumoa. Aika paljon ohjelmassa tai joka jaksossa, tähän mennessä on nähty, kun Peltsi perhostelee, eli kalastaa Itä-Lapin joilla.

Eilettäin oltiin meijän maisemissa, minun kotikonnuilla. Jos eilinen jakso jäi näkemättä, löydät sen varmasti myös Yle Areenasta. Oletko sinä seurannut ohjelmaa tai aijoitko seurata? Onko näkynyt tuttuja maisemia?

Tänään on alkanut myös hirvenmetästys. Sekä myös ilmeisesti eteläisimmissä osissa peuran metsästys. Itse en aio punanuttujen sekaan, en omista edes lupaa tai saatika, että osaisin asetta käsitellä. Hirvenliha kyllä maistuu, on ihan hyvää. Metsästätkö sinä?

Suomen riistakeskus on myöntänyt alkavalle kaudelle noin 33 000 hirvenkaatolupaa, missä on noin kymmenen prosentin vähennys viime vuodesta. Yhdellä pyyntiluvalla saa kaataa yhden aikuisen hirven tai kaksi vasaa. Tosin hirviä ei kai tunnu olevan kovin paljoa, sillä luvatkin ovat vähentyneet.

" Mies voi aina lähteä Lapista, mutta Lappi ei koskaan miehestä.
Mikko "Peltsi" Peltola11 kommenttia:

 1. Missasin Peltsin Lappi-ohjelman. Aiemmat olen katsonut kaikki ja pidän niistä kovasti. Kauniita maisemia, samoamista, kalastamista ja muita toimintoja luontoystävällisin keinoin. Huumoriakin löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi, tänään tulee ilmeisesti uusintana myös tv:stä ja areenasta näkee.

   Poista
 2. On tullut ilolla seurattua, kuinka Peltsi on niin omiaan justiin tollaseen ohjelmaan, jossa ollaan aitojen ihmisten ja asioiden parissa. (En edes muista mistä mies tuli alunperin julkisuuteen, mutta ihan varmasti on nyt enemmän omalla alueellaan). Kauniissa maisemissa asut, ei voi muuta eilisen perusteella sanoa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava että joku seuraa. :) Melko moni muukin, ja tykkäävät kovasti ainakin fb-sivun kommenttien perusteella.

   Poista
 3. Katsoin juuri äsken Areenasta Peltsin Salla-jakson. Odotin enemmän näkymiä Tuntsalta. Muuten ihan mukavia retkijuttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäki ehkä odotin. Aika vähän näyttävät yhestä paikasta. Paljon on mahutettu asiaa ja paikkoja yhteen jaksoon, kuten oli eka jaksossa. Jotain jäi kuitenkin puuttumaan.

   Poista
  2. Se on kuitenki vaan puolen tunnin jakso..

   Poista
 4. Peltsin Lappia on ihana seurata. Aina silloin tällöin näkyy tuttuja maisemia. Olisi sitä Tuntsaa saanut näyttää minun puolesta enemmänkin. Naruskan ja Tuntsan maisemissa olen useampana kesänä pyörinyt vaeltamassa ja kalastamassa. Ihanaa seutua, aina tuntuu olevan ikävä Lappiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla että maisemat täällä ovat tuttuja! Kyllähän se lapin luonnossa sielu lepää. :)

   Poista
 5. Ihanat on maisemat ja ohjelma meilenkiintoinen.Tutut Bergin sisaruksethan ne siellä oli Peltsin kanssa soutamassa.

  VastaaPoista
 6. Sallan ylösalaisin vkoa Peltsi kommentoi, että Alkokin oli auki yhteen... Tais olla Peltsillä reaaliteetit ja Suomen laki hakusessa...Tai onko se oikeesti niin että Lapissa ei oo tarkkaa,,,

  VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥