pelaguu.blogspot.com

tiistai 26. helmikuuta 2013

Ruuhitunturi

Tehtiin Aslakin päivän retki Ruuhitunturille viime viikon lauantaina, Aslakin päivänä. Sääkin oli ihan nimipäivänsä mukainen. Sanotaanko että se oli sellainen vihainen lapinukko.. No mehän emme siis valinneet päivää juuri tuon nimen takia, se vaan sattui somasti. Olihan se aamupäivä sitten pilvinen, tunturinhuipulla, joka ei nyt hirveän korkealla ollut, tuuli ihan kamalasti. Ja lähes nollakelit (jotka meillä nyt on ja räystäät tippuu vettä..). Aurinko vilahteli ja alkoi paikoin paistaakin kun lähdettiin laskeumaan alas. Jos huipullakin olisi ollut mahtava aurinkon paiste, olisimme saaneet kuviinkin varjojen ja valojen leikkiä. Tänä keväänä ei edes vielä ole ollut mitenkään kovin paljon aurinkoisia päiviä. Lunta sen sijaan oli niin paljon että silmiin sattui. Parhaimmista kohdista jäi kuvat ottamatta, kun oishan se kuskikin suivaantunut, kun kokoajan pitää pysähellä. :)

Tälläkertaa allamme oli kyllä sukset, mutta nämä ei toimineet ruismoottorilla vaan ihan bensalla mentiin. Eli kypärät päähän, kelkka alle ja menoksi. Täytyy tunnustaa, että tämä oli meille ensimmäinen kerta virallisella moottorikelkkareitillä. Alku oli vähän töyssyistä ja kuski ajoi minun mielestä ihan liian kovaa, kyllä se meni karusellista paikka paikoin. Emäntä kuulemma hiljeni lopulta 5km jälkeen..

Ja täytyypi todeta, että itse en ole nyt aivan täysin tyytyväinen kuva-antiin. Noh, ovatko nämä niitä valokuvaajaan kuuluisia selityksiä, sää ei suosinut.. kamerakin on jo vähän heikko.. asetukset pielessä.. jne. Mutta tätä teille on nyt tarjota! Ruuhitunturi a'la Pelaguu.

Ps: Tämän ja aiemman Kiutaköngäs postauksen olen tehnnyt valokuvauskurssilla. Ja sitä edellisellä tunnilla en ollut paikalla ja silloin juuri olikin sitten kameran säädöistä ja kuvaamisesta yleensä.. näh.. :( Juuri se tärkein tunti. Mutta, ei voip mitään. Tälläistä tällä kertaa. :)


Aurinko pilkahti ja meni samantien takaisin pilviverhon taa.

Ilmastonvaihtelut. Näiden moottorikelkkareittimerkien välillä on matkaa muutamia kilometrejä, korkeusero tuskin paljoakaan.

Ruuhitunturin kahvila ja ikkuna luontoon.Pilvinen päivä ja lumihahmo.

20 kommenttia:

 1. No älä kuule yhtään vähättele kuvanlaatua siellä. Ihan uskomattoman kauniita maisemia ja hyvin välittyy katsojalle :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja voi vain kuvitella, kun paikka paikoin mentiin tykkypuiden läpi, sankassa metsässä. Kiitos. :)

   Poista
 2. Kauniit maisemat teillä on retkeillä! Mukavaa tiistaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja samoin sinulle, keskiviikkoa ja loppuviikkoa. :) Uusia retkiä odotellessa.

   Poista
 3. Noin lumiset puut, huhuh! Kaunistahan se on, vaikka tuntuu jo täälläkin, että hukkuu lumeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onneksi tuo lumimäärä oli vain tuolla tunturissa, meillä pihapuut on paljon paljaampia.

   Poista
 4. Satumaahan tuo on ! Puuressukat ovat kyllä jo ihan umpisukkeluksissa, mutta ehkä lumivaippa lämmittääkin niitä (vaikka onkin raskas taakka).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllä se siltä välillä tuntui että satumaahan sukellettiin.

   Poista
 5. Onpa hienoja kuvia ja ylväitä maisemia, vau...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja jos se horisonttikin näkyis vielä kunnolla.. Kyllä se oli, lähes unelmieni täyttymys että pääsin käymään tuolla. Tai olen onnellinen että kävimme. :)

   Poista
 6. Upeita maisemia ! Henkeä salpaavia sanoisin. Ja hienot kuvat, vangitsit talven kameralla :)
  Eikös tuo kelkkailu vastaa kunnon kuotosali treeniä, ainakin kuskin osalta, niin olen joskus kuullut kerrottavan.. Itse en ole ajanut kun 5km umpi hangessa ja se riitti sitä lajia.
  Kiitos jotta päästiin kamerasi mukana reissuun mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Umpihangessa ei kannata jäädä kiinni. ;) Painaa vain kaasua vähän kovemmin, no joo en itsekään ole hyvä ajamaan.. umpihangessa. En tiiä, ainakin seuraavana päivänä oli mulla kyytiläisellä paikat jumissa. Istuin sen verran korkeammalla kuskia ja piti yrittää jostaki pitää kiinni, välissä millon mistäkin. Ei oikein saanu mistään kunnolla pidettyä kiinni että ois pysyny kyytissä. Käsiä jouduin sen verran jännittämään että olivat hellinä seuraavana päivänä.

   Poista
 7. Ihan samanlainen pilvisää oli silloin kun sen ainoan kerran olen tuolla käynyt. Mutta tykyt ovat komeat. Ja hiihtäjälle pitkä, vauhdikas lasku rinnettä alas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunturin päällä ei koskaan taida kovin tuuletonta säätä ollakaan. Kelkkaillessa korkeuserot eivät tuntuneet niin suurilta, tai että ois kovin korkealle noussut.

   Poista
 8. Huh, upeita ja kylmän näköisiä kuvia!
  Mä käyn tosi harvoin Lapissa ja kerran olen ollut talvella, Rukalla.
  En harrasta mitään talviurheilua, mutta tosi upeat maisemat siellä oli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lapissa ja Kuusamossakin on hienoja luontokohteita. Miksi ei etelämpänäkin. Tai joitakin on mitkä itseäkin kiinnostaisi.

   Poista
 9. Upeita maisemia, hienot kuvathan nämä on:)

  VastaaPoista
 10. Todella upean kaunista ja niin ihanan talvisia kuvia :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Aurinkokin jo pikkuhiljaa alkaa enemmän näyttäytyä, sitten vain samalla on kovat pakkaset. :)

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥