pelaguu.blogspot.com

keskiviikko 16. tammikuuta 2019

Pohdintaa bloggaamisesta

Kirjoitin eilen postauksen otsikolla "Arki". Mutta siinä kerrottiin paljon muutakin, lähinnä tulevasta ja menneestä ajasta eli uudesta vuodesta. Luitko sen? Kokonaan? Katselitko vain kuvat? Siihen ei tullut yhtään kommenttia, yleensä niihin postauksiini tulee saman päivän aikana jo jokin kommentti. Nyt ei niin käynyt ja aloin miettiä, että miksi? Teki mieleni surulliseksikin hieman. Bloggeri kuitenkin näyttää, että sitä on katsottu 28 kertaa. (EDIT 12.10: nyt on itseasiassa luettu 30 kertaa) Oliko "arki" sellainen aloitus tai sana jota hieman saatoit kavahtaa? Kenties.

Sitä miettii ja miettii, että mikä olisi kullekin postaukselle hyvä otsikko, sen pitäisi olla tekstiä hyvin kuvaava. On vaikea keksiä. Millä perusteella sinä luet postauksia? Hyvä ensimmäinen kuva? Houkutteleva otsikko? No millainen on sitten houkutteleva otsikko? Millainen on hyvä ensimmäinen kuva? Ja ylipäätään minkälaista sisältöä jatkossa odotat minulta, minulta hitaalta bloggaajalta? Olisi erittäin kiva kuulla näihin kaikkiin (tai ainakin suurimpaan osaan vastaus), sillä minusta kommentit ovat bloggaamisen suola. Säälistä en halua kommentteja, kun ei ole kommentoitu yhtään kommentoinpa nyt sitten. Minusta tuntuu, että moni on pettynyt blogiini. Aloitin aikoinaan tämän puutarhablogina, mutta pihapuutarhani ei ehkä sitten kukoistanutkaan niin kuin ehkä lukijat odottivat. Siihen on niin monia syitä miksi puutarhani on mikä on. Maininta "minä" -esittelykohdassa, siitä että olen puutarhuri ammatiltani, luo paljon odotuksia, liikakin ja sitten aivan kuin "suutarin lapsilla ei ole kenkiä", kaikki romuttuu kun lukee blogiani. Ei se sitten ollutkaan niin ruusutarha, kuin olettaa ehkä saattoi. Ettäpä näin tällä kertaa. Kerro rehellisesti ajatuksesi kommenteissa, olisi kiva palkita jo nyt joku kommentti, mutta odotellaan kevääseen lupailemaani arvontaa. Kommentoi, ehkäpä liitämme jo nämä kommentit tulevaan arvontaan! ;)

Minulla jäi eilisestä postauksesta kuvat pois uudesta SnowLoungesta eli lumibaarista, joka on tehty Sallatunturin laskettelukeskukselle, niin laitan ne nyt tähän. Kuvat ovat sisältä. Se on ikään kuin suuri lumiluola tai lumilinna.

Tästä pääset eiliseen  postaukseen "Arki".


Kuulemisiin, Pelaguu

13 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat, niin tunnelmalliset. Arki se on tännekin tullut. Hyvää vuoden jatkoa. Terveisin Pirjo

  VastaaPoista
 2. Kyllä tuo sinun kuvasi kaikessa loistossaan houkuttaa avaamaan blogin. Hieno! Otsikon keksiminen on kyllä vaikeaa, usein tekee mieli jättää ilman otsikkoa ja sitten vaan jotain vääntää siihen.
  Yleensä minä kommentoin, jos on jotain sanottavaa ja aikaa kirjoitella. Joskus on vaan jonnekin meno, ettei ehdi lukea tai kommentoida. Mulla tulee niin paljon kirjoitusvirheitä, että pitää lukea kommentti moneen kertaan :) Yleensä luen kaikki kirjoitukset mitä on blogini reunassa näkyvillä.
  Muistan jotenkin kun aloin seurata sun blogia. Hain siihen aikaan eri puolilta Suomea asuvien blogeja ja etsin myös omalta lähiseudulta.
  Se on selvää, ettei puutarhat ole samanlaisia joka puolella Suomea. Iteki suorastaan ahdistuin alussa, kun meillä oli isot kasat lunta ja toisilla kukki kukat täysiään. Mut sitten ajattelin ettei sille mitään voi. Ja meillä kukki jotkut sitten pitempään. Sulla on siellä pohjoisessa niin paljn muutakin erilaista kerrottavaa, luontoa yms, mitä ei ole etelämmässä.
  Nyt ei ole mulla puutarhaa ollenkaan, ja olenkin miettinyt, että pystynkö lukemaan muiden ihanista puutarhoista juttuja. Sen näkee sitten keväällä. Pitäisi keksiä uusi aihe ja nimikin omalle blogille.
  Nyt on aikaa, niin luen sun eilisen jutun.
  Hyvää tammikuun jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Otsikon keksiminen ei aina ole helppoa. Kieltämättä kiinnostava otsikko vetää puoleensa.
  Minusta puutarhan koolla tai sen siisteydellä tai villiydellä tai muulla seikoilla ei ole merkitystä. Itsekin plokkailen muistakin asioista, varsinkin talvella.
  Aina ei tule kommentoitua, tunnustan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ei tule kyllä itselläkään kommentoitua. :) Tuntuu ehkä myös että taukoni takia ihmisiä on tippunut pois lukijoista, en tiedä.

   Poista
 4. Minä olen aikoinaan kirjautunut lukijaksi, koska asut Lapissa ja olen Lappi-fani. Kaikki matkajuttusi ja myös lähiseudulla retkeilyt olen lukenut ja toivottavasti myös muistanut kommentoida. Hidas bloggaustahti voi olla syy, että kommentointia on vähän. Samoin on minulla. Työelämässä olevilla on vähemmän aikaa ja he varmaan pikaisesti vilkaisevat blogeja läpi kommentoimatta mitään tai sitten juttu ei ollut kiinnostava. Näin eläkeläisenäkin kaikenlaiset katkokset, puhelut tai kiinnostava tv-ohjelma häiritsevät tänne kommentointia. Arvonnat kyllä kiinnostavat, olen muistaakseni pari kertaa itse arponut sukkia ja runsaasti oli osallistujia. Minä viihdyn pikkublogeissa ja kirjoittelinkin viime vuoden lopulla jutun blogimaailmasta, kun tämä on muuttunut niin kaupalliseksi. Pakkanen paukkuu täällä Savossakin, auto lämpiää ja lähden kaupalle. Mukavaa tammikuun jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
 5. Takerrutko ehkä liikaa pikkumaisiin asioihin vai oletko kenties semmoinen joka on tottunut runsaisiin kommentteihin ? Itse olen monissa blogeissa nähnyt postauksia joita ei ole kommentoitu ja myös itselläni on semmoisia julkaisuja joita kukaan ei ole kommentoinut mutta en kehtaa semmoisesta erikseen ruikuttaa ! ( hypitkö nyt kenties tasajalkaa tai kiljutko kiukusta lukiessani kommenttiani ? )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se on hauskaa kun näihin voi kommentoida anonyymisti, kysymys onkin että miksi et uskaltanut kommentoida bloginimelläsi? Enkä minä mitään ruikuta, sinä olet noussut nyt väärällä jalalla, minä vain kirjoitan faktoja, en muuta. Ennen kun kirjoitin 1 julkaisu/vk niin kommentteja oli enemmän, nyt on vähemmän. Olisi kiva kuulla kuka olet.

   Poista
 6. Olen melko pitkään seuraillut blogiasi, mutta niin anteeksiantamattoman hidas bloggaaja (viime vuonnakin vain 9 juttua!) ja yhtä saamaton kommentoija. Yleensä kommentoin, kun ryhdyn lukemaan blogikirjoituksia.
  Blogiisi eksyin aluksi, sillä kiinnostuin, kun asut pohjoisessa ja lisäksi melkoisen lähellä itseäni. Suurin mielenkiintoni ovat retket, joista olet kertonut ja paikkakuntasi tapahtumista jne. Toki olen lukenut puutarhajuttusikin, mutta kun itsellä ei ole minkäänlaista puutarhaa, niin en sillä tavoin paneudu niihin, kun en etsi vinkkejä.
  Tavallinen elo ja arkipäivän hommailu on mukavaa luettavaa ja yleensä kiinnostun ensin tekstistä ja kuvat plussana päälle.

  VastaaPoista
 7. Se on hieno paikka, siellä voi myös yöpyä.

  VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥