pelaguu.blogspot.com

tiistai 19. joulukuuta 2017

Joulua nuuskuttamassa Rovaniemellä - Lapin pääkaupungissa

Käytiin edellis viikolla taas perinteisellä joululahjashoppailu ja jouluntunnelman hakureissulla Lapin pääkaupungissa Rovaniemellä. Rovaniemi on meiltä semmosen kahen tunnin ajomatkan päässä ja se on lähin missä on vähän isompia kauppoja, meiltä pikkupitäjästä löytyy vain välttämättömyys, mutta ei kaikkea, joten joskus on lähdettävä merta edemmäs kalaan. Tai oikeastaan korjaan, että Lapin lähin isompi kaupunki, jossa on kauppakeskuksia ja isommat marketit. Oikeastaan lähin meiltä on Kuusamo, mutta sielläkään ei ole kaikkea mitä sitten taas Rovaniemellä on.

Shoppailun ja jo perinteeksi muodostuneen jouluikkuna bongailun ohessa kävimme Frans & Cheriessä joululounaalla. Joululounaalta ei ole kuvia, kun menimme vähän sinne nippa nappa, että korjaavat jo lounaan pois, niin se olikin sitten sellainen hätäinen jouluherkuttelu, mutta tykkäsin kyllä pöydän antimista, hyvää oli! Voisin mennä joskus uudestaankin.

Olen aina pitänyt Pukumiehen jouluikkunasta, mutta tänä vuonna siihen hieman petyin. Nyt löytyi hienoja ikkunoita Tiinuskalta ja Lähitapiolalla taisi olla ihan kiva ikkuna myöskin. Kaikki jouluikkunat bongasin keskustan liikkeistä, kauppakeskuksista. Myös keskustan kävelykatu oli saanut kauniit valot ylleen ja Lordin aukiolle oli rakennettu, varmasti turistejakin ajatellen, talvista tekemistä. Siellä oli iso lumimaja ja liukumäki, sekä pieni luistelukenttä, kentän kupeessa oli luistinvuokraamo. Ja näistä kaikista tein taas perinteeni mukaan jouluisat kollaasit. Oikeastaan kovin montaa ikkunaa en edes nyt bongannut, muutama varmasti jäi mistä ei edes hoksinut ottaa kuvaa. Paljon oli kyllä nähtävää, mutta kaikesta en hoksinut ottaa kuvaa. Kävin Confettissa etsimässä poro -piparkakkumuottia, mutta en löytänyt, sen sijaan viereisessä putiikissa oli jokin safariyritys ja niiden pihalla oli esimerkiksi täytetty poro, mutta siis se ei nyt vastannut sitä ajatustani siitä piparkakkumuotista, vaan sitä, että jäi siitäkin nyt se kuva sitten ottamatta, kuten myös luxushotelli Arctic light hotellin hienosta ulkosivusta. No tälläistä tällä kertaa, toista toisella kertaa! Meijän kylän ikkunoista ei nyt vaikuta ottaa kuvia kun ei niissä ole mitään joulua laitettuna oikeastaan. Ainoastaan meillä on hienot jouluvalot pääkadulla, mutta niistäkään ei ole nyt kuvaa, nyt vain Rovaniemen joulusta, ehkäpä jonain päivänä vielä Sallan jouluvalotkin pääsevät kamerani linssiin.

Tänäkin vuonna bongailujen ohessa shoppailin viimeiset joululahjat pukin konttiin. Poimin viime vuoden jouluikkuna postauksesta seuraavan pätkän, joka pitää hyvin paikkansa myös tänä vuonna. Jouluressiä tuntuu takapuolessa, huokaus..

" Itselle silloin aina talven kynnyksellä on mieli, että en tykkää talvesta ja en ole jouluihminen. Mutta nyt kun ollaan jo jouluviikolla, suunnittelen jouluruokailua, paketoin lahjoja, valmistaudun omalla tavallani jouluun. Joulussa en pidä hössötyksestä ja kauheasta hälinästä jouluaattona ja ennen sitä. Mutta väkisinkin se menee siihen jouluaattona, itse yritän sitä välttää. Joskus, monestikin olen ollut kuumeessa jouluaattona. Nyt yritän välttää joulustressiä. Mutta on mukavaa paketoida ja hankkia lahjoja, kun on siihen selkeät sävelet jo valmiina ettei tarvi niitä miettiä päätä raapien. Jouluaattona on parhautta nähdä lasten vilpitön riemu ja jännitys siitä kun joulupukki tulee ja kun avaavat lahjoja, sitä on mukava seurata. ♥ Minullekin kun on siunaantunut neljä ihanaa täditettävää. "
Valmistaudun jouluun joululahjoja ostamalla, leivonnaisia tekemällä, joululaulukonsertteja kuuntelemalla, ja kodin jouluksi ripustamalla ja tietysti joulukaupunkin joulua aistimalla.


Lodin aukion joulukuusi on saanut jouluvalot ylleen. Rovaniemen kävelykatu on saanut myös valot ylleen. Luistinradalla riitti vilskettä, luistimia radalla luisteluun sai käydä varaamassa "lumimajan" takana olevasta kopista.Pukumiehen ikkunassa joulupalloja, sen alla Lähitapiolan jouluikkuna. Tiinuskan ja Pukumiehen jouluikkunoista poimintoja.
Sampokeskuksessa on ympärivuoden Santa's Wishing Bell - Joulupukin toivomus kello.
Toivomuskellon vieressä on vesiaihe, johon oli nyt tehty Jeesus ja Neitsyt Maria eräänlainen kuvaelma, tai miksi sitä nyt kutsuisi. Kuvassa viimeisenä toivomuskellon vieressä on muistini mukaan Tiinuskan näyteikkunasta höyhensulista tehtyjä joulukuusia.

Jännittävää ja mukavaa joulunodotuksen aikaa kaikille, palaan vielä blogiini ennen joulua!

Tässä vielä viime vuoden postaus, josta pääset muiden joulujen postauksiin.

4 kommenttia:

 1. Oliko Rovaniemellä paljon jouluturisteja? Lehdissä on vaan ollut juttua, että lentoja Lappiin on ennätysmäärä.
  Tänä vuonna jäi joulumatka Rovaniemelle väliin, joten mukava nähdä tunnelmia kuvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minusta tavallista enempää. Katukuvassakaan eikä muuallakaan pistänyt silmään että niitä olisi ennätysmääriä, mikä on siis totta että niitä on nyt ennätysmääriä Lapissa. Joululounaallakin saatiin olla ihan rauhassa, meijän lisäksi siellä oli kolme syöjää.

   Poista
 2. Kiva nähdä ja kuulla tunnelmia Rovaniemeltä!

  VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥