pelaguu.blogspot.com

lauantai 26. marraskuuta 2016

Adventin aikaa

Eilen vietettiin joulunavausta täällä meillä. Mukavat pikkutontut, koulun eka- ja tokaluokkalaiset, esittivät tonttutansseja ja ensin ne kulkivat kulkueena yhdessä joulupukin ja muorin kanssa kylän läpi esiintymispaikalle. Mukava esitys! Eilen illalla vietettiin myös työpaikan pikkujouluja ja käytiin syömässä jouluateria kuten viime vuonnakin. Tänä vuonna en ottanut tilaisuudessa kuvia, ruokintapaikka oli sama kuin viime vuonna, Sallatunturin tuvat.

Omat joulukoristeet on vielä laittamatta, odottavat sopivaa hetkeä. Kirkossa ei ole vielä alkaneet kauneimmat joululaulut, niitä odotellessa.

Vuosi on vierähtänyt nopeasti. Nyt kun pikkujoulut on vietetty voi alkaa hyvillä mielin odottaa joulua. Kesällä tuntui, että nyt on vasta kesä, vuoden loppuun pitkä aika. Niin vain se kesä meni ja talvi tuli. Vuosi on pian taas päätöksessään. Sitä ennen tontut häärii ja valmistelee joulua, leipomisen ja lahjojen paketoinnin muodossa.

Talvikin on alkanut mukavasti. Hieman kävi välissä lauhana ja oli Liisan liukkaat ja lumipeite hupeni, mutta ei koskaan niin paljon että olisi sulanut pois. Lunta satelee hiljokseen lisää.. Tänään jouluntuoksua tuli mummilassa leivottujen piparkakkujen myötä. Leivottiin yhdessä pikkutonttujen, täditettävien, kanssa.

Sen kuvan myötä toivotan kaikille,


Mitä teidän joulunodotukseen kuuluu?

Hyvää viikonloppua, adventin ja joulunodotuksen aikaa kaikille blogini lukijoille! 

19 kommenttia:

 1. Ne ensimmäiset piparit ja tortut maistuukin aina parhaimmille. Meille satoi yöllä lisää lunta ja sataa edelleen. Sitä on jo aika kolokosti (onko tuttu sana sinulle?).
  Tunnelmallista ja mukavaa adventtia ja joulunalusaikaa sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kolkko sana on tuttu. Se on sellainen epämukava, aavemainen paikka. Mutta kolokosti ei ole. Meillekin satoi viime yönä lunta ja lisää tulee, olisikohan sitä nyt semmosen 15cm kokonaisuudessaan.

   Poista
  2. Se taitaa tarkoittaa samaa,kolkko paikka, kolokko paikka. Käytethän palijon käläviän murtheesa...

   Poista
 2. Kiitos ja hyvää ensimmäsitä adventtia sinulle myös.
  Minulle ei tule vietettyä minkäänlaisa pikkujouluja, mutta johonkin joulukonserttiin varmasti menen, ehkä kirkkoon. Muuten joulun valmisteluja en ole vielä aatellutkaan. Alottelen vasta itsenäisyyspäivän tienoolla.
  Lunta on tullut ja pakkaset myös. Toissayönä katselin revontuliakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täälläkin on näkynyt himmeitä revontulia alkuillasta. Näkyy varmasti myös öiseen aikaan, mutta en oikein ole valvoja ihmisäkään.

   Poista
 3. Mukavaa adventtia! Tuntuu että sitten kuun vaihduttua voi jo alkaa valmistella jotain jouluksi. Pipareita leivon ja rommi-suklaakakku on oltava. Kun vaan muistais rommi-aromia katsella kaupasta.
  Tänne tuli vuorokaudessa 20 cm lunta. Kahdesti tänään sai tehdä lumityöt. Näyttää tuota tulevan huomenna lisääkin. Ei kiva yhtään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pikkuhiljaa valmistaudutaan jouluun, joulu on niin vähän aikaa että joulua voi jo laittaa. Lumen luonti on raskasta ja itsekin miettii sitä luodessaan että kun ei ole mihin laittaa, sitä kun tulee tarpeeksi niin alkaa paikat loppua. Minäkään en juuri ole talvi-ihminen, mutta on se mukavampi kuin musta maa.

   Poista
 4. Ihania pipareita, namm :) Minusta on tullut tylsä jouluihminen, taatelikakut on tarkoitus leipoa itelle ja tytölle. Kauneimmat joululaulut kirkossa tuo joulun tuntua ja aaton vesper (jos pääsee).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin täytyy tunnustaa, että en ole jouluihminen. Olen vähän hiassytytyksinen ihminen, en oikein taho pysyä perässä vuodenaikojen vaihtelussa. :D Joulutorttuja leivon minäkin.

   Poista
 5. Ihanaa ensimmäistä adventtia teille! Onko teillä nyt siellä lunta, tulin kurkkimaan :) Tonttutanssit ovat liikuttavan ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta on vielä niin vähän, että mitään lumikuvia en vielä laita. Ei ole käyty missään lumiretkillä vielä. Kiitos!

   Poista
 6. Täälläkin on kovasti kaikkea joulunavaamiseen liittyvää. Kävimme kuitenkin katsomassa miten mökki talvehtii.
  Pihalle on laitettu vähän valaistusta. Joulukortit on tehty ja kuorissa odottamassa vielä postimerkkejä. Joulumyyjäisiin tein muutamia koruja lisää. Siinäpä ne aikaisemmat jouluvalmistelut.
  Melkein tunnen pipareitten tuoksun, joka on eräs tärkeimpiä jouluun liittyviä tuoksuja.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah,joulukortit on tekemättä. Ehkä sitten viime tipassa, rlo jo aika piankin ne pitäisi valmistua. Minä kun en taho perässä pysyä tässä ajan juoksussa. :D Mukavia joulumyyjäisiä sinulle!

   Poista
 7. Kauhea opiskelukiire, joten joulu yllättää meikän; D!

  VastaaPoista
 8. Tapaan paistaa piparit ittenääsyyspäivänä, mutta ny paistamine taitaa siirtyä. Kortikki on viälä tekemättä. Jos ny kokeelis teettää kortit omista kuvista.
  Olis plokis sulle haaste!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Yritän ehtiä tarttua haasteeseen jossain välissä.

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥