pelaguu.blogspot.com

torstai 6. lokakuuta 2016

Tulppaanisipuli hankinnat ja pihan syystöitä..

Reissujen väliin on ehditty touhuta myös omassa puutarhassa ja pihassa. Vielä on hieman kesken takapihan terassin syysilmeen luominen, mutta kerron siitä sitten myöhemmässä postauksessa, kunhan ehdin saada sen muilta kiireiltäni valmiiksi. Perennoja on siirrelty ja kukkapenkkejä ehostettu. Niistä ei ole ihmeemmin kerrottavaa tai kuvattavaa. Lähinnä lisäsin multa isoon penkkiin ja siirsin siitä pois tarha-alpin, alkoi hieman epäilyttää, että se ei sovi monien muiden perennojen ja pensaiden kaveriksi, sitten kun alkaa vallata tilaa. Etupihalla siirsin lapin akileijan hieman lähemmäs vuorenkilpiä ja saniaisia, yhtenäisempään linjaan. Etupihan penkkiin istutin myös krookukset sinne minne sain ne vielä mahtumaan.

Tulppaanien ja krookusten sipulit olen jo ehtinyt istuttaa maahan, syyskuun loppupuolella. Sipulit hankin lähimarketista kuten viime vuonnakin. Ajatukseni kyllä oli, että olisin hankinut ne nettikaupasta, yhdessä karpalon taimien kanssa, mutta en ole vieläkään löytänyt nettikauppaa joka myisi karpalon taimia. Karpalon taimia tuottava Peuraniemen taimisto myy niitä, mutta postikulut olisivat tulleet aivan liian huimiksi muutaman euron taimille. Eli vieläkin siis etsinnässä myös karpalon taimia myyvä nettikauppa, vinkkaa minulle, jos sinulla on sellainen tiedossa. Olisinpa enemmän kuin kiitollinen!

Aika tylsät ovat tämän vuoden tulppaanisipulihankintani. Ajattelin, että en nyt rahallisesti niihin niin paljon panosta, kun parina aiempana vuonna tulppaanien- kuten krookuksienkaan sipulit eivät ole nousseet. Nyt kokeilen näillä.

Tulipa Triumph Mixed ja Crocus Vernus mixedToivottelen jo kaikille hyvää viikonloppua ja sen odotusta!

10 kommenttia:

 1. Voi että täällä ei lähikaupoissa ole ollut tulppaanin sipuleita ja niimpä jäin niistä paitsi,kunnolla en ole kyllä etsinytkään.Kivaa että löysit noin upeita sipuleita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos eräskaksikko. Täällä on markettipäälikkö ahkera puutarhuri niin ehkäpä siksi meillä on paljon puutarha valikoimaa lähikaupassa. Mukavasti oli valinnan varaa tulpuissakin. Oli myös yksittäisiä lajikkeita, nyt otin sekoitukset. Nopeasti tekivät sekoitukset kaupan, oli enää viimeinen pussi tulppuja, kun menin näitä ostamaan.

   Poista
 2. Upeita sipuleita. Minäkin istutin syyskuun alussa 160 sipulia. Odotan kovasti toukokuussa alkavaa vuorotteluvapaani toista jaksoa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvassa näyttävät upeilta, toivottavasti minunkin penkissäni ensi kesänä. Huh, sinulla on ollut istutusurakka, mahtava määrä!!

   Poista
 3. Minäkin innostuin taas piilottelemaan tulppaanin ja laukan sipuleita kotiinja työpaikalle. Viime talvi vei niitäkin harmillisesti, toivottavasti nyt onnistaa. Mukavan syksyistä viikonloppua sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos eeviregina! Toivottavasti molemmilla onnistaa.

   Poista
 4. Tais jäädä minultakin istuttamatta, vaikka oli tarkoitus. Ei taida enää olla kaupoissa sipuleita. Eikä ihmeemmin pääse niitä etsimään. Kiva kun löysit nuo sipulit, nättejä ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos emilie! Olen niin vähän ehtinyt lukea blogeja, toivon että sinulla on kaikki muuten hyvin. Kiitos! Perusvärejä sipuleissa, ei mitään erikoisia tällä kertaa.

   Poista
 5. Minulla on ihan samoja sipuleita:)

  VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥