pelaguu.blogspot.com

perjantai 16. syyskuuta 2016

Itä-autojen tullihuutokauppa Raja-Joosepissa - Plyysi penkkisen Volgan metsästys

Syyskuun ensimmäisenä lauantaina järjestettiin Inarin Raja-Joosepin tulliasemalla toinen laatuaan oleva Itä-autojen tullihuutokauppa. Ensimmäinen sellainen järjestettiin Sallassa heinäkuussa, josta tein etukäteispostauksen ja siihen pääset tästä. Siellä myös tarkemmin siitä miten autot ovat joutuneet tälle puolen rajaa. Kyseessähän on siis tarkemmin sanoen Venäjältä tulleiden pääasiassa venäläisten automerkkien huutokauppa. Ja autoilla ajoivat, vuoden vaihteen kahta puolen, tulleet pakolaiset. Mekin olimme siellä, Raja-Joosepissa, ei niinkään autoa hankkimassa ja vaan kiinnostuksesta. Ja todettakoon, että nyt oltiin kerrankin miehen innostuksesta lähössä, niin samalla siinä hoitui myös minun kiinnostuksen kohteet ja "ruska-reissu" Saariselälle/Ivaloon.

Tällä kertaa napsin myös kuvia noista harvinaisuuksistakin. Ja niitä herkkuja pääset katsomaan myös sinä tässä postauksessa. Sallan Itä-autojen tullihuutokaupassa bongasin yhden tumman sinisen Volga herkun, jossa oli nätit plyysipenkit, harmittelin sitten jälkeenpäin kun en ottanut kuvaa tuosta komeudesta, joten tänne oli lähdettävä etsimään 36 auton joukosta samankaltaista, ellei jopa samanlaista. Yhden Volgan kohdalla melkein tärppäsikin, mutta ei niissä oikein samanlaista ollut, joten jäi sitten kuvat sisältä ottamatta. Volgathan ovat niitä yksiä keräilyharvinaisuuksia, joista Sallan huutokaupassakin maksettiim monia tuhansia euroja. Oli myös mukavaa seurata miten autot lähtivät käyntiin, vai lähtivätkö ollenkaan. Huutokaupassa tehtiin myös ostajien välillä kauppaa, joku saattoi ostaa auton, ja joku ottikin siitä vain rengaat ja loput meni romuttamolle. Romuttamoltakin oli siellä ostaja paikalla niin Sallassa kuin Inarin Raja-Joosepissa. Bongasimme myös ostoaikessa olleen Peltsin Lappi ohjelmasta tutun tervankeittäjä Enskan, Kutturasta. Meklarina toimi sama vanha tuttu Suomen Radion Rovaniemen Radion (ent. Lapin radio) toimittaja Juha Mäntykenttä. Onneksi sattui ihan hyvä, mutta kylmä sää huutokauppapäiväksi, epävakaiselta vaikutti ensi alkuun, mutta poutaa oli.

Volga

Taisi olla huutokaupan ainoa nappi-silmä LadaVolga


Linkkejä Raja-Joosepilla pidettyyn tullihuutokauppaa:
Keskisuomalainen-Volgat kiinnostivat..

Hyvää viikonloppua kaikille!

6 kommenttia:

 1. Hih... ompa mielenkiintoisia menopelejä kerrassaan. Tuolla olisi kyllä ollut mielenkiintoista käydä. Harmi vaan että on niin kaukana =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ois ymmärtäny enemmän noista autoista ois varmaan ehkä kiinnostanut vielä enemmän, vaikka nytkin kiinnosti, koska meillä oli ollut samanlainen tapahtuma. Enkä minä oikeasti edes tiiä onko volgissa blyysi penkkejä, minusta näytti siltä että niissä oli. En ole elännyt aikaa jolloin vanhemmilla tai isovanhemmilla oli volga.

   Poista
 2. HIenoja suorastaan "uuden" näköisiä autoja lapsuudestani muistan enoni Volgan se oli hänen silmäteränsä hyvin pidetty ja rakas sain olla jopa kyydissäkin.Harmi että serkkuni myi auton aikoinaan sen takia että "vastustaa yksityisautoilua".Tuolla olisi ollut mukava käydä katselemassa.Kirjoitahhan Saariselkä-Ivalo matkastasikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerron kyllä! Nämä taisivat olla jo hieman uudempia "painoksia". Harmi, näissä vanhoissa autoissa on oma tunnelmansa.

   Poista
 3. Uutena olleet komioita autoja. Itselläkin oli pienoinen kiinnostus Itä-autojen huutokauppaan, mutta jäi vain aikomukseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat olleet kyllä, silti vain kaikki meni kaupaksi, harrastelijoille. Sallan huutokaupassa oli parempi ja laajempi tarjonta.

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥