pelaguu.blogspot.com

maanantai 2. toukokuuta 2016

Puutarhan kevätkuulumiset

Olipa mukava selailla viime vuoden postauksia ja todeta jälleen, että vuodet eivät ole veljiä keskenään. Viime vuoden kevään muistamme edenneen hitaasti, lumien lähtöä sai odotella ja taisi olla koleaakin, ainakin tämän vuoden kevääseen verrattuna. Tänä vuonna hetki ennen vappua saatiin nauttia huhtikuun poikkeuksellisenkin tuntuisista helteistä, ne taitavat saada vielä jatkoakin.. Ja niistä tykkäsivät myös sipulikukkien alut, vaikka hitaanlaisesti nousevatkin, kun varjoisella paikalla ovat sekä lumet saavat kyytiä. Lumen rippeitä vielä on ja ne tuntuvat hohkaavan kylmää.


Siivoiltavaa, haravoitavaa ja lumiauran tuhojen korjaamista löytyy vielä etupihalta. 
Odotellaan, että lumet sulaa kunnolla ja kuivaa maa niin pääsee hommiin.Pieniä, urhoollisia alkujaKeisarinkruunutkin jo nouseeJännityksellä jään odottamaan että tuleeko näistä mitään,
vai ehtiikö myyrät ensin. Viime yönä oli jo myyrä käynyt!Tummat kohdat ovat myyränkoloja ja eilen niitä ei vielä ollut, olivat jo
yhden alunkin syöneet.

Näillämain pitäisi olla myös tarhakylmänkukat.
Viime vuotiset ruskeat lehdistöt siellä näkyy olevan, mutta ei vielä muuta.Sisälläkin tapahtuu..
Huomasin tuossa alkukeväästä, että on jäänyt tekemättä talvetuksista oma postaus kokonaan. Niitäpä nyt olen tässä tovin jos toisenkin pähkäillyt, että mitähän ne mahtais olla.. kunnes pari päivää takaperin hoksasin, että mitä ne on. Siispä niitä nyt olen kasvatellut, huhtikuun alkupuolella laittelin talvetukset itämään ja ainoastaan niistä näyttää nyt nousevan viime vuoden Lidlstä ostamani Roselily mixit. Nuista muista en kehtaakaan mainita.. ainoastaan sen verran voin paljastaa, että talvetuksista yksi taisi olla muistini mukaan daalianjuurakko, mutta ei näytä lähtevän kasvuun. Muita siemen esikylvöjä en tänä vuonna laita, kokeilen suorakylvöllä, tulee mitä tulee. Viime vuotista punatähkää en kokeillut talvettaa, koska en oikein sitten tykännytkään siitä. Sellainen yksinäinen pitkä ei tällähetkellä sovi puutarhaani.


Kurkottelevat kohti valoa, hieman varret venyvät, mutta saa välttää,
käänsin ruukut toisinpäin kuvan oton jälkeen.
Takapihalta ei ole juuri raportoitavaa, lumilapiolle ois vielä töitä, että sieltäkin lähtis loputkin lumet. Viime vuonna laitoin pihalle narsisseja, tänä vuonna ne jäi laittamatta. Kunhan lumet lähtee niin siivousta odottelee. Viime vuoden postaus tästä.

Iloista toukokuuta kaikille, jään odottelemaan loppujen lumien sulamista, että pääsee kunnolla pihatöihin!

9 kommenttia:

 1. On se mukavaa ku teilläki lumet pia häviää. Toivottavasti myyrä muuttaa mualle.

  VastaaPoista
 2. kevät etenee sielläkin, hienoa!

  VastaaPoista
 3. On se huima tuo kasvun voima. Lumikinoksia toisaalla, mutta sieltä vaan versot puskevat esiin.

  VastaaPoista
 4. Lumet lähtee, mutta hitaasti, aikanaan nekin. Kasvun voima tyrehtyi kun myyrä näytti vähän voimiaan, että ne siitä sipulikukkien aluista, myyrän suihin menivät. Monta päivää antoivat olla rauhassa ja kas nyt niitä ei enää ole, vastaisku myyriä vastaan on tehty, nyt kokeilussa on valkosipuleilla karkoitus.

  VastaaPoista
 5. https://pelaguu.blogspot.fi/2015/10/sipulia-maahan.html

  Tässä vielä linkki postaukseen, jossa kerron mitä sipuleita missäkin on. Muistin, että siellä etupihanpenkissä olisi ollut myös krookuksia ja narsisseja, mutta ne on taineet jäädä sinne edellisvuodelta, enkä ole nyt laittanutkaan sinne uusia. Uskaltaakohan sinne syksyllä mitään laittaakaan kun kaikki menee myyrien suihin..

  VastaaPoista
 6. Kevättä ja talvenloppua yhtäaikaa.
  Olet päässyt jo kokeilemaan multasormesi tehoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän se nyt on. Kiitos aimarii! Haravaa pitäisi myös huiskuttaa, kunhan vain tässä ehtisi ja joutaisi. Kylläpä se kesä sieltä sitten taas ajallaan tulee!

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥