pelaguu.blogspot.com

maanantai 27. heinäkuuta 2015

Reissu kuulumisia..

Taustalla soi musiikkia perjantai-illan konsertista.. vieressä palaa kynttilä ja sen vieressä on jo jokin aikaa sitten kirpparilta löytämäni enkeli, ennen kuin tiesin tästä konsertista, ja nyt huomaan, että se on musiikkienkeli. Onko kaikki vain silkkaa sattumaa? Ilma ulkona tuntuu syysmyrskyltä. Vettä sataa vaakatasossa, tuulee puuskittain.. Kesäinen persikkajäätee vaihtuu lämmittävään kuumaan juomaan. Aamulenkki koiran kanssa, joka myöskään ei näyttänyt tykkäävän ilmasta, käveltiin sateenvarjon alla. Eilen oli mukava, poutainen kesäpäivä. Se tosin meni miehen kotipaikkakunnalla synttärijuhlien merkeissä. Sitä ennen poikkesimme yhden yön reissussa 152 km päässä Lapin pääkaupungissa Rovaniemellä.

Lähimme sinne perjantaina iltapäivällä, heti kun mies pääsi töistä. Illaksi oli minulla luvassa intiimi, parinkymmenen ihmisen.. kotikonsertti. Kotona pidettävä konsertti. Aamulla jo olo tuntui niin kovin tukkoiselta, ja flunssaiselta. Oli jo siinä rajoilla, että jaksanko lähteä.. Onneksi en kuitenkaan sitten pahemmin sairastunut..  Olen kertonutkin täällä blogissa, että pääsiäisen aikaan minulla oli lukemista Kirsi Rannon toisesta kirjasta.. ja vuoden 2013 jouluna käytiin Kirsi Rannon joulukonsertissa. On niin hassua, että myös juuri tuolloin jouluna 2013 minulla oli flunssa päällä ja lähes viimeisillä voimilla kampesin itseni tunturiin Keloravintolaan Kirsi Rannon joulukonserttiin. Ja nyt kohtasimme jälleen. Kohtaaminen oli koskettava, herkistävä, voimaannuttava ja energiat konsertin aikanakin oli huikeat! Konsertti oli ikimuistoinen. Se tuli niin lähelle.. Ilma tuolloin oli Rovaniemellä epävakaa ja pilvessä. Ihmiset olivat pakkaantuneet pieneen olohuoneeseen, koska konserttia olisi ollut liian kylmä pitää kuitenkaan ulkona. Konsertin ensimmäiset sävelet ja kappaleet oli ehditty esittää, ihmisten kyynelehtiessä, selkiemme takaa alkoi paistaa aurinko. Auringon säteet viivähtivät hetken vasemmalla edessäni istuvan nuoren naisen kasvoilla. Ja aurinko oli jälleen pilven takana. Huomasin myös heti konsertin jälkeen alkaessani ottaa ohessa olevia tunnelmapalakuvia konserttipaikasta ja ympäristöstä, että kamerani akku vilkutti lähes tyhjää. Enpä ollut tarkistanut sitä lähtiissä, mutta kylläpä siinä mielestäni oli vielä kotona akkua, vaikka no akun latauksesta olikin jo jonkin aikaa..  Myöhemmin kun olin kuvat ottanut ja olin halannut Kirsiä, lähtiissäni pois, katson jälleen kameraa.. akku näytti täyttä! No myöhemmin majapaikassa, se taas vilkutti lähes tyhjää.. Sain onneksi kuitenkin otettua kuvia.

Olikohan tämä minullekin sellainen akkujen lataus, konserttineen kaikkineen? Ja mikä mahtavaa, siellä sai laulaa pari kappaletta mukana. Toinen Beatlesin - Imagine ja toinen Hallelujah. Hallelujahin kohdalla minäkin uskalsin jo päästellä täysiä ja elää niin kovasti mukana kun ikinä voin. Mahtavaa!! Melkein teki mieli nousta seisomaan ja päästellä kunnolla.. mutta suomalainen on vähän ujo.. hytkyin jo kyllä muutenkin musiikin mukana koko konsertin ajan, välissä kyynelten muodossa, välissä jalalla tahtia takoen. Oli myös hienoa kuulla ympärillä olevien ihmisten yhtyvän lauluun.. Konsertin jälkeen minulle on virinnut varovainen ajatus, musiikista. Uskaltaisinko minäkin sitten ehkä vielä jonain päivänä johonkin esim. kansalaistopiston kuoroon tai musiikkiryhmään mukaan. Pienenä ja vielä nuoruusiällä musiikki ja laulaminen olivat minulla lähellä sydäntä! ♥ Sittemmin se kotona laulaminenkin on jäänyt.. Oih, tykkäsin! Uusia tapaamisia odotellessa..

Seuraava päivä meni kaupungilla shoppaillessa ja taimistoja kierrellessä. Ne pahukset vain olivat nyt lauantaina kiinni. Kukat jäivät nyt siis ostamatta. Vaikka pihaneuvojana Pihakutsuilla opin, että kyllä kai tämä keskikesäkin on aivan oivaa aikaa istuttaa perennoja. Vaikka me muuten saatetaan vielä mieltää, se kevät/alkukesä ja syksy parhaaksi istututusajaksi. Luulenpa, että taimistot on paremmin sitten loppukesällä auki. Toiveissani jään odottamaan reissua taimistolle sitten loppukesästä.. ja minulle vielä elokuu on kesäkuukausi. :)Ihanaa alkanutta uutta viikkoa kaikille blogini lukijoille!

♥ ♥ ♥

10 kommenttia:

 1. Hyvä musiikki ja konsertti antaa voimaa ja hyvää mieltä pitkäksi aikaa!! Kuulostaa oikein ihanalta reissulta. Täällä ei nyt just sada, mutta kohta varmaan taas ropisee, blaah.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin minustakin nyt tuntuu! Toivotaan ettei sielläkään ala sataa.. ja toivotaan että saisimme lämmön sitten vielä elokuulla tai syksyllä. :)

   Poista
 2. Onneksi flunssa ei estänyt lähtöäsi konserttiin, josta nautit ja sait hyvää energiaa.
  Ilman muuta kannattaa liittyä johonkin musiikkiryhmään, kun kerran on haluja ja taitoa!!

  Kauniita tunnelmapaloja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluja ja no ääni on päässyt vähän rapistumaan jonkin verran matkan varrella.. mutta se rohkeus on aina puuttunut. Täytyy miettiä! Kiitos! :)

   Poista
 3. Vähän samoja fiiliksiä koin minäkin kahdessa konsertissa tänä kesänä. Samuli Edelmanin ja Suzi Quatron. Paikalla olleet ihmiset osasivat laulaa mukana, vaikka minä en osannutkaan sanoja. Aattele useampi tuhat ihmistä laulaa ympärillä...Aah. Mutta hieno fiilis tuli. Toivottavasti uskallat mennä johonkin laulamaan, kyllä se piristäis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se kuulostaa hienolta, myös artisti on otettu.. Mäkin lauloin vain ne kohdat jotka osasin, ympärillä pari ihmistä osasi sanat hienosti. Kylmiäväreitäkin koettiin, ilon ja surun kyyneleitäkin.. Kiitos emilie, täytyy miettiä!

   Poista
 4. Kuulostaa todella upealta kokemukselta!

  VastaaPoista
 5. Voi että saisi olla enemmän kesäaikaan yhteislaulutilaisuuksia. Yhdessä uskaltaa laulaa jokainen. Minun salainen haave on vielä laulaa kerran elämässä karaokea...voi jäädä haaveeksi. Nuorena olin naiskuorossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin tuntuu. Meidän kunta on vireä musiikillisesti, aika hyvin on ollut laulutilaisuuksia, mutta niissä ei ole ehtinyt käymään.

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥