pelaguu.blogspot.com

keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Kota-Ilmarinen ja Vallovaara

Kota-Ilmarinen ja näkötornin huikeat näkymät aina Venäjän puolelle asti, näyttäytyvät komeina Sallan Vallovaaran kylässä, Vallovaaran laella. Sieltä avautuvat myös huikeat näkymät ympäri Sallaa. Moottorikelkkareitti talvella patikointireitti kesällä kulkevat tämän kodan ohitse. Vaaran laella on myös siis näkötorni, josta maisemanäkymät avautuvat parhaiten.







 Hurrrrjan korkealla!!





Uhkarohkea?!



Tähyillään yläilmoista, Kota-Ilmarinen


 Näkötorni




Tänne siis suuntasimme Siekakönkään vuolaana virtaavien vesien jälkeen. Mukana meillä on lumikengät, mutta nakkaamme ne toisinsanoen menemään moottokelkkajälen keskivaiheilla. Kevätauringon lämmittämä lumi, nuoskuuntuu ja pakkau niin pahoin lumikenkien pohjiin, että on helpompi kulkea kelkkajälellä ilman niitä, jälki kestää hyvin kävellä. Matka taittuu sen jälkeen nopeasti. Maantieltä Ilmarisen kodalle ja huipulle on vain muutama hassu kilometri. Viimeisin vieraskirja merkintä oli tuolloin viime torstailta, kävijöitä riittää.



 Halailevat tykkypuut
Ainoat tykkypuut tällä reissulla





Talvi ja lumi lienee tehnyt tehtävänsä





Nyt toivottelen jo teille,

 Hyvää loppuviikkoa!

: )


7 kommenttia:

  1. Ihania ja lumesta huolimatta niin keväisiä kuvia. Valon määrän näkee jo selvästi kuvissa.

    VastaaPoista
  2. Korkealta näkee kauas.
    Vielä on paljon lunta. Näkee, miten kota on lähes uponneena lumeen.
    Nuoskakelin lumi ottaa myös ikäväsi suksen pohjaan. Niinpä minäkin siirryin aamupäivän kalareissulla kelkan jäljelle hiihtämään

    VastaaPoista
  3. Kiva blogi sinulla :) Ihani kuvia ja niin talvisia.

    VastaaPoista
  4. Komeat maisemat on siellä teillä. Käyn ensi kertaa blogissasi, näyttää tosi mielenkiintoiselta. Erittäin kauniita kuvia. Liityinkin heti seuraajaksi. Itse olen melko tuore bloggaaja, tervetuloa tutustumaan myös minun blogiini. Hyvää kevään odotusta sinulle!

    VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥