pelaguu.blogspot.com

sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Lokakuun loskaa

Ääh, lumet saavat kyytiä. Vettä sataa saavista kaatamalla, on kuin kevät liukkailla.

Ensin satoi reippaat 10cm lunta, ilmassa oli yhden vuorokauden ajan mukavaa talven tuntua. Siksi sanon mukavaa kun tämä liukkaus ja loska ei ole minun mieleen, ei sitten ollenkaan. Hiekotushommat ei oikein pelaa... Pihat ja maantiet ovat kaljamajäällä... Mielummin otan sen kunnon talven ja lumien kolaamisen pihalta. Aina se nämä liukkaat voittaa.

Hetken hento lumikerros peitti syyskoristuksia ulkona, huomenna mahtaa olla loputkin sulanneet pois.
Tänään kun oli harmaa vesisadepäivä oli hyvä hetki kylästellä ja leipoa dallaspullia. :)

Harmaata sadepäivää ja kellon siirtojen ansiosta aikaisempaa pimeän tuloa piristää vaikka kynttilöiden polttaminen ulkona ja sisällä, hyvä ohjelma, hyvä lehti, blogien lukeminen tai muuten vain rakkaiden kanssa oleskelu!

Mukavaa sunnuntai-illan jatkoa ja alkava uutta viikkoa kaikille!

17 kommenttia:

 1. Meillä on myös tiet peilijäiset. Lumet sulivat nurmikolta. Mukavaa viikon alkua sinulle!

  VastaaPoista
 2. No, se toinen talven aloituskin meni pieleen. Vain pieniä lumipilkkuja näkyy enää, muuten on musta maa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, mutta kylläpä se talvi ehtii tulla ja sitten siunaillaan valtaisaa lumen määrää ja sitä kun ne aurataan huonosti pois.... ainaski meillä. :D

   Poista
 3. Lunta tuli täälläkin ensin rutkasti ja nyt on sitten eilisen satanut vettä. Matsä on vielä pääosin valkoinen, mutta tiet tosi liukkaat.
  Kävi todella niin, että toinenkin talvenalku meni mönkään.
  Varotaan nyt liukkailla kaatumasta ja ootellaan, kyllä oikeakin talvi vielä tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin minäkin jaksan vahvasti uskoa, että kylläpä se talvi ehtii sieltä tulla. Liukkaat onneksi suli pois viime yön aikana. :)

   Poista
 4. Täällä etelässä ei ole vielä talvikelejä ollut, pakkasta tosin.

  Jäiset kelit ovat juuri niitä pahimpia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin olen ymmärtänyt ja saanu lukeakin muiden blogeista. :) Jep, niin on. Onneksi sekin kesti tällä haavaa vain vuorokauden, nyt on jo sulat tiet! :)

   Poista
 5. Viime viikon pikkupakkasista siirryttiin taas varsin lämpimiin säihin. Sataa ja mittari näyttää +11 lämpöastetta. En kyllä uskonutkaan, että talvi vielä tänne etelärannikolle tulisi. Olisi ollut varsin harvinaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Tänään kaupan kassajonossa kuulin naisten keskustelevan että sellainen pikkupakkanen ja sopivasti lunta olisi kaikkein paras. Kuin tälläinen märkä vesikeli. Täällä siihen lumiseen maisemaan on jotenkin totuttu ja sitä tähän aikaan jo kai kaipaillaan. Kieltämättä onhan se mukavampi sellainen sopiva talvi kuin harmaa sadesää. Myöntäkää pois että kesälläkin mielummin tykkäätte auringon paisteesta ja lämmöstäkin... Tokihan niitä ei kai voi verrata. :) No nautitaan nyt sitten tästä lämpimämmästä kelistä.

   Poista
 6. Ihana jouluinen kuva. Niin se muuttui keli taas lämpimämmäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos multsormi. Eilenillalla polttelin vähän kynttilöitä ulkona, eka kertaa tälle syksyä. Tuovat vähän valoa tähän harmauteen. :)

   Poista
 7. Meilläkin satoi lunta vähän viime viikolla, nyt se on jo kaikki poissa. Tänään oli 14 lämpöastetta! Pihalla voisi tehdä vielä vaikka mitä hommia,mutta ei oikein ole inspistä. Sisällä on kivempaa istua kynttilöiden ja takkatulen tunnelmassa ja virkkailla mattoja. Mukavaa loppukuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin vois nyt täälläkin. Vaan kaikki on tehty! :D Juurikin niin, nautitaan olostamme sisällä! Kiitti samoin.

   Poista
 8. Kuulemma nyt on lämpimämpää kuin kesäkuussa juhannuksen tienoilla. Uutisissa kertoivat. Harmaata vaan on ja aamulla sumuista. Pimeäkin tulee aikaisin. Viimeviikkoinen keli säikytteli vaihtamaan vaan jo talvirenkaat, ovatpahan valmiina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulin samaa myös radiosta. Jotain puhuivat siitä että lämmintä on vuodenaikaan nähen. Joo, moneen otteeseen ois saanu vekslata rengaita ees taas.. Onneks tänään oliki talvitassut, jäätä oli tiellä. Yöpakkasia on kuiten.

   Poista
 9. Paljon mieluummin kunnolla lunta kuin kaljamajäätä ja loskaa, mutta nyt mennään näillä syyskeleillä taas:)

  VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥