pelaguu.blogspot.com

tiistai 5. elokuuta 2014

Kesäkukkia

Niin, suurimmaksi osaksi pihaamme sulostuttaa eniten yksivuotiset kesäkukat. Pitkin kesää niistä olen napsinut kuvia ja tässä lupaamaani postaus niistä. :)

Parhaiten kukkivaa löytyy etupihalta. Siellä kasvit viihtyvät ja kukkivat parhaiten, johtuisiko siitä kun on niin varjoinen eikä kovin paahteinen, kun en aina muista kastella.. ;)

Etupihaltamme löytyvät seuraavat yksilöt..

Galleriadaalia.
Alkukesästä oli vielä erittäin nätti, mentäessä pidemmälle kesää huomasin, kun daalian kukissa alkoi väri haalistua huomattavasti. Olisikohan johtunut siitä kun oli taas niin varjossa, tykkää varmasti auringosta, joka edesauttaisi kukkien värien kirkkaudessa ja se tykkää sitten ilmeisesti taas myös runsaasta kosteudesta, kun pääsi kerran jos toisenkin kuivahtamaan, niin kylläpä se on jo minulla elämänsä elänyt.


Galleriadaalia kukki niin komeasti alkukesästä, että teen sille myöhemmin aivan oman postauksen,
kuvat galleriadaaliasta olisivat täyttäneet tämän postauksen muuten kokonaan. Pysy kuulolla!

Pelargonioita ja maahumalaa kiviruukussa.
Keväällä nostin omasta maasta, takapihalta, itsestään sinne ilmauneita maahumalan pikku alkuja, kuten tein sen viime keväänäkin ja näin hyvin ovat tässä viihtyneet. Pelargoniat näyttävät viihtyvän myös hyvin. Tämä kiviruukku taisi olla hyvä juttu, kasvit näyttävät viihtyvän parhaiten tässä ruukussa. Luulen, että sen vuoksi, että pitää tasaisen kosteuden kokoajan, mutta siinäpäs se onkin se asia, joka on hieman mietityttänyt, juurikin kun kosteus ei ainakaan alapuolelta pääse haihtumaan, (olen tehnyt kiviruukun muovin päälle), että mitä siellä aikojen saatossa alkaa tapahtumaan, homehtuuko koko homma? Vai onko huoleni turha?


Herkullisen värisiä Petunioita - aivan kuin mariannekarkki, 
siinäpäs yksi syy miksi päädyin näihin kukkasiin, kukkii siellä täällä, 
parhaiten ne ovat säilyneet etupihalla. 

(Ps. tuo valkoinen pieni pöly kukissa ja lehdillä on puupölyä, 
koska meillä askarrellaan ja tilaa on rajoitetusti! ;)Takapihalta löytyy..

Verenpisara ja uusi sinkkiruukku.
 Tämän kasvatuksessa en onnistunut myöskään, 
kuivahti paahteiselle takapihalla liian monta kertaa.
Dipladenia eli ruusumaljaköynnös kukki yhden kukkansa jo alkukesästä, 
joka oli jo siinä heti ostettaessa, eräs heräteostos..


Takapihalta löytyi myös alkukesästä paremmin kukkivat petuniat ja neilikoita, tottakai! Vaihdoin kuihtuneen daaliaruukun tilalle takapihalta neilikkaruukun, joka virkisty heti ja alkoi kukkia. Nämä kuvat otin tänään.


Petuniat ja neilikat ostin muistaakseni se oli joko 6 tai 8 kantokennossa, ja niistä saikin istutettua vähän sinne ja tänne. Aikaisempina kesinä en muista niiden olleen kennoissa, pakettina. Näppärä ja edullinen ratkaisu, tykkäsin tästä! Oli mielestäni edullisempi kuin ostaa yksittäin sitten isompina kukkatorilta. Kukat olen hankkinut sekä torilta, että tavallisesta sekatavarakaupasta ja näihin saa yleensä menemään melkoisesti rahaa, mutta koskaan en uskalla sitä tarkemmin miettiä tai laskea. Sieltäkin aina tarttuu niitä heräteostoksiakin matkaan. Kauneus pihassa on tärkeintä! :)

No mitäs kuulu sitten keväällä kylvämilleni kukkasille? Niistä on ainoastaan nippa nappa hengissä aitoelämänlanka. Aurinko paistaa takapihalle koko päivän. Liekkö sitten se syynä siihen kun siellä alkaa jo kukat ruukuissaan näivettyä. Tosin etupihalle sain näivettymään yhden kukan, nimittäin juurikin galleriadaalian.Leimurakkaus alkoi myös kukkimaan. Huomasin kukan eilen illalla.
Vaikka tämä ei nyt olekaan kesäkukka.  :)


Tälläistä täällä kukkien parissa. Pahoittelen, jos tekstiä oli liian paljon, mukavaa, jos kommentoit ja tykkäsit kuvista ja jaksoit loppuun saakka. :)

Helteet palasivat, entistä kuumempina, +30 paukuttaa mittari.
Onhan se himppasen liian kuuma, pää ei tykkää.. Semmonen +20-+25 vois olla ehkä sopiva, koirakin on jo sitä mieltä. Mutta jospa sitä tämän viikon jaksais, syksy tulee ja kylmät!

" On aivan liian kuuma! "  
- Tuumasi Roosa -koira aamulenkin jälkeen ja pötkähti kiveyksille vilvoittelemaan.
Mutta kesällä saa ollakkin, vedessä tai kiveyksillä sitten vilvoitellaan. ;)Etupihalla alkukesästä.

Tälläisen rakensimme eilettäin etupihalle. :) Tuolissa on hyödynnetty roskalautaa, valmista höylättyä lautaa sekä puunoksia. Kierrätystä siis parhaimmillaan. Roskalautaa saat vaikka rahtilavoista. Puunoksat halusin laittaa tuoliin tuoreena, se on kivan näköinen nyt ja mieleni tekee seurata kun se alkaa rapistua, ja sitten jos ne alkaa elää liikaa tai mitä ikänä niille tapahtukaan - saan heitettyä ja ruuvattua ne siitä pois. Penkki on kasassa ruuveilla. Insipiraation tuoliin sain Mökkeilijän tietotaito -kirjasta.


Hyvää alkanutta elokuuta kaikille!
Nautitaan pikkulämmöistä - ei mietitä tulevia!

= ) Pelaguu

12 kommenttia:

 1. Mariannekarkki-petunia on veikeän näköinen! Nyt on hyvä nauttia lämmöstä, pian on jo taas kylmä...

  VastaaPoista
 2. Kukat kukkivat näin kuumalla tosinopeaan. Ei meinaa ehtiä maljakkoon ottaa, kun jo lakastuvat.
  Mutta on ollut ihana hellekesä, jota muistellaan pitkään talven pakkasissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, alkukesästä oli viileää ja verotti kasvien kasvua ja nyt on helteitä.. Saas nähdä minkälainen kesä on ensi vuonna, kun ilmastonmuutoksenkin tuomat hellekesät jatkuvat ja entäs sitten jos tulee vielä kuumempaa? Onhan tämä ollut myös aikamoinen ukkoskesä. Täälläkin ukostanut enempi kyllä mitä yllensä muistan, joskus kyllä ollut maltillisempi.

   Poista
 3. Verenpisaraa ihastelin ja oli paljon muutakin kaunista ja mukavaa, kuten pikku tuoli:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos maatuska. Kesäkukat kaunistavat kovasti pihaa, ja niillä saa paljon aikaan pikkupihassakin. :)

   Poista
 4. Kauniita kesäkukkia ja hyvin olet saanut ne kasvamaan näillä helteillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Itse sitä itsensä pahin kriitikko! ;D

   Poista
 5. Kukkaiskesää parhaimmillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos seita. Niin on, kunhan jaksavat vain pinnistellä helteissä.

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥