pelaguu.blogspot.com

maanantai 27. elokuuta 2012

Runsaskuituinen pellavansiemenleipä

Nyt on ollut ainakin kolmen päivän sadeputki ja vieläkin vaan jatkaa. Joten on tullut leivottua, vähän yhtä sun toista. Pari päivää sitten leivoin runsaskuituista leipää. Se tässä!

Siksi runsaskuituinen kun laitoin siihen hieman vehnäleseitä, joissa on on 37,5 % kuitua. Vehnälese ei sovellu keliaakikolle eikä muille vilja-allergioille. Eikä tämä leipä taida sopia muutenkaan kun tulee vehnää.
Harrastuksena ja aikani kuluksi leivoskentelen välissä, ammattia siitä ei saa mulle tekemälläkään, niin laitettelen niitä tänne myös sillä mielin, etteivät ole mitään ammattilaisen tekemiä. :) Vähän sitä aina tapaan keräämään ohjeita kaapin pullolleen.

Runsaskuituinen pellavansiemenleipä                      225'C         15min

5 dl vettä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
12-14 dl sämpyläjauhoja ja/tai hiivaleipävehnäjauhoja (Tähän tein sekoituksen molempia jauhoja, kun sämpyläjauhot loppu kesken, mutta hyvässä suhteessa molempia)
1 dl pellavansiemeniä (sis. monia hyviä vitamiineja ja kivennäisaineita)
1-2 dl vehnäleseitä
1 rkl hunajaa Voi jättää poiskin mutta tuo kivaa makeutta leipään.

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hunaja, suola, jauhot ja lopuksi öljy.
2. Vaivaa taikina tasaiseksi. Anna kohota lämpimässä paikassa puolituntia.
3. Leivo taikinasta pitkoja. (tästä annoksesta tulee suunnilleen kaksi pitkoa) Voit kieputtaa ne hieman rullalle ja avata, saat pintaan mukavan "leipämäisen" kuvion.
4. Kohota leipä ennen uuniin laittoa.
5. Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥