pelaguu.blogspot.com

keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Lehti puussa, lumi maassa

Niin se vain viime yönä satoi ensilumen. Ja vieläkin nakkoo lumia.. Eilen illalla hät'hätää iltapuhteeksi istutin saapuneet kukkasipulit maahan. Osin jäiseen... Mutta ei se oikeastaan ollu ko vähän pinnasta ja sitten en kuitenkaan uskaltanut oottaa sinne viikonloppuun, entä jos se ei sulakaan pois? Joskus on käynyt niinkin.

Tässä kuvassa näkyy muuten myös tuo kokonaan uusimani ent. pihatataripenkki.
Nyt siinä on angervoja rivissä takana ja etualalle oikealla jäi pieni alue, johon istutin taimistolta ostetut kultatyräkin ja tarha-alpin. Lisäksi siitä löytyy kaunokkeja, poimulehtiä ja kuunliljoja kaksi tainta. Sopivassa järjestyksessä. Lisäksi sain tuohon penkin alkuun vasemmalle matalia viininpunaisia liljoja. Siirsin myös siihen akileijan taimen, jospa se sieltä ne nousee ja sais kasvaa siinä rauhassa.. sitten, jos nousee. Jännä nähä mitä näistä tulee ja miten mieli tekee sitten mitäkin muutella.
 Kesäolohuone alkaa muotoutua.. Pitkin kesää olen sitä rakennellut ja nyt se alkaa jo syksyn kautta muuttua talviolohuoneeksi. :)


Tämän vanhan hedelmälaatikon löysin hyötyjäteasemalta, yksin ja orpona.
 Pelastin sen parempaan käyttöön! :)

 

Tein siis tässä syksyn aikana uuden kukkasipulipenkin. Nostin vanhat sipulit pois, siirsin muutaman askeleen eteenpäin ja istutin takasin ja uusia sekaan. Uus sipulipenkki on nyt vanhan mansikkamaan tilalla. Hieman kohopenkkiksi muotoiltu. Mansikat ovat nyt kasvulavoissa, kyllä minä hetken mietin, että noinkohan tuo onnistuu, mutta kokeilen.. 

Kun alunperin tilaamani krookus -laji oli loppunut tai sipulit epäonnistuneet, 
jouduin valitsemaan tilalle toisen lajikkeen. Enkä ole tähän uuteenkaan valintaan yhtään pettynyt. Sitten taas otin myös yhden heräteostoksen lisää sipulitilaukseen. :)
Elikkä uusi valinta on tuo tumma lila krookus, 'Flower Record' ja heräte tuo vaaleampi 'Blue Pearl', "sininen helmi", oih, on taas mitä odottaa. :) Nämä oikean puoleiset istutin etupihan puolelle omaksi pikku ryhmäksi jo ennestään olevaan kukkapenkkiin, sinne missä keisarinkruunutkin ovat ja saniaisia, mutta siellä oli sellainen orpo kolo missä ei ollut mitään ja keväällä siihen jotakin aina kaipasi. Narsissit taakse ja krookukset eteen.

Ja kaupan päälle tosiaan kaksi pussia tuota sipulilannotetta. Meijän koiraa se ois kovasti kiinnostanu. :)


Havainnekuva penkistä, jos sitä itekki sitten muistas mitä sitä on missäki.


Lumi tuli myös lenkkipolulle..

Tälläistä täältä. Jäädään odottelemaan toiveikkaana säiden lämpeämistä viikonlopuksi, vielä on puutarhatyöt kesken. :)


Terkuin, Pelaguu

18 kommenttia:

 1. Teilläkin satoi ensilumen liian aikaisin.Vaikka asun 20 km Kuopiosta etelään on meillä tänään tosi paksu kerros lunta maassa kaikki syystyöt jäivät, kukkasipulitkin istuttamatta.toivotaan että sulaa vielä pois.Puitten oksia on lumi paikoin katkonut pitää tarkistaa vahingot kun sää selkenee eikä uutta lunta tupruta lisää.Hyvää talven alkua ja kiitos ihanista kuvistasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta. Kyllähän se aina yllättää. Toivotaan että syksy vielä jatkuu ja jäädään odottelemaan sitä talvea.

   Poista
 2. Ajattelin että ei voi olla totta, ensilumi!
  Siulla on sitten mielenkiintoinen kevät kun seuraat näitten piippojen nousemista!
  Toivottavasti tuo lumi ei jää vielä maahan.

  VastaaPoista
 3. Uskon että tämä on vasta talven harjoittelua. Tulisi pitkä talvi jos lumet nyt jäisivät maahan. Tosin, luin juuri juttua, että Kuusamossa on 70-luvulla tullut 3.9. pysyvä lumi maahan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin tulis. Mutta ei tämä ole ollenkaan epätavallista. Vuonna 2009 on ollut ihan samanlainen. Muistan sen kuin eilisen päivän ja tämä on täysin varma tieto! Samoihin aikoihin sato lumen ja se jäi maahan eikä sullannu pois. Sattu sillon asioita että on jääny elävästi mieleen. Että ei se mikään mahottomuus yhtään ole! Eikä nuin kauas tartte mennä...

   Poista
 4. Kauniita kuvia! Lumet varmaankin sulavat pois, meiltäkin eteläisestä Lapista. Jos eivät, niin kukkasipulit jäivät nyt istuttamatta.

  VastaaPoista
 5. Olet ollut tosi ahkera..kevääksi tulossa mahtavat sipulikukkijaiset! Mulla jäi vielä sipulit laittamatta kun tuon lumen hupsautti, nyt vaan luotan siihen että sulavat vielä pois ja saan narskut maahan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Niin toivotaan että lumet sulaa ja että keväällä on kaunis kukkaloisto! :)

   Poista
 6. Minullakin on kukkasipulit vielä laittamatta, mutta viikonloppuna sitten;) Kauniit kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun nyt katon ulos ja aattelen, onneksi en jättäny viikonlopuksi. Sataaa, sataa.. Lisää tulee lunta kokoajan. Ei vielä ainakaan oo lähteny sulamaan. Saas nähdä. kiitos.

   Poista
 7. Meilläkin oli aamulla lumi maassa! Ja tietysti puolet puutarhatöistä tekemättä.
  Muistan minäkin yhden syksyn, kun tulimme syyskuun loppupuolella Israelista ja Hesasta ajaessa alkoi sataa räntää ja lunta. Ja me kesärenkailla! Niinhän se lumi sitten olikin pysyvää ja sadetta jatkui ja talvi tuli aikaisin. Toivotaan vielä lumetonta syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Ei se mikään mahottomuus olis. Eikä ennenkuulumatonta. Senhän piti olla pitkä syksy ennusteiden mukaan, saas nähdä.

   Poista
 8. Täällä etelärannikolla joskus sataa lunta lokakuussa ja sitä pidetään aikaisena. monesti varsinainen talvi alkaa vasta tammikuussa.

  Toivottavasti tuo lumi sulaa pois, vielä on syksyn aika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälä normisti voipi alakaa siinä lokakuun puolella tai myöhemminki... Rukalla on jo avattu laskettelurinteitä ja Posiolla hiihdetään jo luonnon lumella!! Että tämmöstä meillä syyskuussa. :D

   Poista
 9. Meilläkin oli maassa vähän lunta ke-aamuna, mutta äkkiä se sulas pois. Viikonloppuna ajattelin laittaa sipuleita maahan, vaikka yksi lähetys vielä puuttuukin.
  Ihanan laatikon bongasit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on lunta vieläki. Ku viime yönä tuli lisää, saas tosiaan nähä miten käy. Minustakin se on aivan ihana!! Tämmöset laatikot ovat parhautta. :)

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥