pelaguu.blogspot.com

tiistai 23. syyskuuta 2014

Kuura-aamu

Eilen oli syksyn ensimmäinen kovempi pakkas- ja kuura-aamu. Yöllä oli ollut pakkasta -7, aamullakin oli vielä muutamia asteita. Viime yönä pakkasta on ollut -8. Lunta se jo hieman nyt nakkeli ja maa on jäässä. Postipoika toi eilen uudet kukkasipulit, eilen!! Se on aivan liian myöhään.. tänne näin pohojoseen. Nyt mulla onkin ongelma, miten istutan kukkasipulit jäiseen maahan?! Katastroofi!! On pakko odottaa, jos viikonlopuksi lämpeäis, toivossa on nyt pakko kai elää.... Huomiseksi lupasi jo sankkaa lumisadetta.

Eilen luin ihmeissäni Me naiset -lehden FB päivitystä. " Syksy on tullut! ja alkanut virallisesti tänään! " Ai, alkanut.. Meillä se on jo loppunu, ennen ku kerkes alkaakaan. Taas saadaan todisteita siitä kuinka pitkä suomi maana on. Mielestäni syksy ja ruska meni kovin äkkiä tänä vuonna. Se on enää pelkkä muisto vain.. Eikä kaikkiin puihin ruska edes ennättänyt.. Vaikka loppukesästä lupailivat pitkää syksyä. Mun puolesta talven ei ois tarttenu tulla kuin vasta marraskuussa. Onhan nyt kuitenkin vasta syyskuun loppu.. Eikä tämä nyt varmaan mitään ihmeellistä ole, onhan näin käynyt ennenkin. Ja eihän se talvi vielä ole tullut!! ;)

Kävin kuitenkin eilen aamulla, aamulenkin yhteydessä räpsimässä kuura-aamun kuvia. Aurinko paistoi hennosti ja sai kuuran välkehtimään kauniisti puiden lehdillä ja heinänkorsissa. Niin kaunis oli eilis aamu! Nautinnollisia syyspäiviä teille! Tuttuun tapaan pyörähdin myös Junginlammella. Siellä näytti hieman eriltä kuin pari viikkoa sitten. Karua, kun lehdet putoaa puusta ja jäljelle jää vain puun paljas ranka.
Telkkäpariskuntakin siellä vielä uiskenteli.
 Luonnon omaa sokerikuorrutetta

Sieviä pieniä sieniä.
Vieressä oli ihan normaalinkin muotonsa säilyttäneitä sieniä,
en tosin tiedä miten näille on käynyt näin..


Pihaltakin muutama kuva. Angervoissa on kaunis ruska väri.

Pimeydeltä älä kysy,
mitä mieltä se on auringosta.
Tieltä älä kysy,
minne sinun pitäisi mennä.
Kukalta älä kysy,
milloin syksy tulee.
Sydämeltäsi kysy vain
vieläkö sitä huvittaisi.


-Tommy Tabermann

4 kommenttia:

 1. Pakkasta noin paljon. Hurjaa. Ei kai sentään vielä tähän aikaan sielläkään? Täällä etelässäkin on tänään ollut hyisen kylmää ja viime yönä meidän alapihalla +1. Onneksi tänään tuli ilmoitus, että sipulit ovat vihdoin postissa. Hetken jo mietin, ehtiikö niitä maahan saadakaan.

  VastaaPoista
 2. Kiitos between. Vuodet eivät ole veljiä keskenään. Täytyi ottaa vähän ennakkoa, jos lumi jää... Mutta tuskin. Istutin sipulit maahan iltapuhteeksi, huh! Pohjois-karjalaan oli satanutkin jo kovasti lunta. Talvi tais yllättää taas.

  VastaaPoista
 3. Kauniita kuurakuvia! Pakko se on uskoa että talvi on tulossa. Meilläkin on ollut yöpakkasia, aamulla portaat jäässä ja auton ikkunat myös. Ja tänä aamuna oli ensilumi maassa!
  Tietysti mulla osa ruukuista tyhjentämättä, perennoja istuttamatta ja muutama matto vielä saavissa likoomassa! No, toivotaan että vielä tulee aurinkoisia ja lämpimiä poutapäiviä!

  VastaaPoista
 4. Kiitos eeviregina! Niin teki kyllä mullaki viime vuonna. Nyt otin jo pikkusen ennakkoa... No jotaki sitä aina jää. Mutta lupashan se lämpenevää viikonlopuksi. :)

  VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥