pelaguu.blogspot.com

maanantai 15. heinäkuuta 2013

Kesällä kerran.. - Kukkivat kesäkukat

Tänä kesänä - kuten joka kesä aiemmin, ostin yksivuotisia kesäkukkia pikku pihaa kaunistamaan. Tänä vuonna ne sai vain jo ostaa aiemmin, jo toukokuun helteissä. Ostin kukkani torilta, kuten aiempinakin vuosina, paikkakuntaa en muista, mistä kukkaset tulivat, mutta valikoimaa riitti, joka kukkarolle. Ja osan myös "sekatavara"marketista. Kauniita yksilöitä ovat ja oikein hoidettuna kestävät pitkäänkin.

Aloitetaan kesäkukkakattaus Pelargonioilla. Nämä ostin sieltä sekatavaramarketista, takapihan puoleiselle ikkunalaudalle. Pelargonioista yksi suosikeistani on enkelinsilmäpelargoniat, tänä vuonna ostin kuitenkin ihan tavalliset vaaleanpunaiset pelaquut. Ne henkivät vanhan ajan tunnelmaa, siksi pidän niistä erityisesti.


  


Etupihan kaunistukseksi tupakkaa, jossa on myös tuoksupieluksia ja maahumalaa. Ahkeraliisat ovat myös yksi suosikki kesäkukkia. Sellainen myös löysi paikkansa etupihalta. Näkyy taustalla vaaleanpunaisena.

Maahumala sopii hyvin myös ruukkuistutuksiin. Ota maahumalakasvustoja maasta juurineen ja istuta ruukkuihin. Pienet maahumalaalut kasvavat ruukkuissa kesän mittaa isommiksi ja syksyllä niihin tulee syysväritys.

Takapihalle, jotka sittemmin joutuivat siirtymään valokateremontin tieltä, ostin krysanteemit, jotka istutin vanhaan metallikulhoon. Ennen kulhoon istuttamista tein reijät ja salaojituksen pohjaan, jotta vesi pääsee pois. Sekä vaaleanpunaista jääkukkaa. Jääkukka pääsi heinäseivästikkaiden yhteydessä tehtyyn, kuin myös seipäistä tehtyyn, kukkaruukkuun.

Krysanteemi on minusta myös sellainen, joka henkii mennyttä aikaa ja soveltuu juuri tälläiseen vaikka vanhaan ruukkuun istutettavaksi. Myös verenpisara on mielestäni sellainen, jonka muistan jo silloin lapsena roikkuneen vanhan talon portin pielessä ja niitä aukeamattomia kukkanuppuja oli kiva puristella, ja joka sopii vanhaan tyyliin.

8 kommenttia:

 1. Kauniita kesäkukkia kivasti ryhmiteltyinä. Tämä taitaa olla ensimmäinen kesä vuosikausiin, kun minulla ei ole laisinkaan ahkeraliisaa. Se on ollut yksi lempikukistani varjon puolelle; ja taatusti taas ensi kesänä sitäkin löytää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, varjon puolella minullakin. Aurinko ei juuri pääse paistamaan mihinkään aikaan päivästä etupihan sisään käynnille.

   Poista
 2. Pelakuut on yksi suosikeistani kesäkukista! Tuota jääkukkaa? (tuo punakukkainen) sai kerrattain Tokmannilta ilmaiseksi toukokuussa, minulla on sitä eka kerran kukkapenkissä, ihan kivaa sekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummastelin myös jääkukan nimeä, mutta sillä nimellä se torilla myytiin. Ja joku tuttu kukka siitä tulee mieleen, mutta kun en saa päähän että mikä.. Kukkapenkissä? Monivuotisena?

   Poista
 3. Kauniit istutukset, ja ihana tuo puinen ruukku.

  VastaaPoista
 4. Kauniita. Tilasitko pelarginoita Pihakutsuila?

  VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥