pelaguu.blogspot.com

perjantai 9. syyskuuta 2016

Puutarhakuulumisia..

Reissupostausten väliin päivitän myös oman puutarhan kuulumiset menneeltä kesältä. Kesällä ei tullut touhuttua puutarhassa, kukatkaan siellä ei oikein kukkineet. Hmm, pitäisi varmaan lannoittaa.. Keisarinkruunut kukkivat niin nopeasti, etten niiden kukintaakaan ehtinyt kuvaamaan, mennyt kesä oli mukavan työntäyteinen ja kiireinen. Ruiskaunokkikin kukki, en ehtinyt kuvaamaan. Nyt syksyllä aioin vielä touhuta puutarhassa, muutamia kasvien siirtoja paikasta toiseen ja kasvien vaihtoa, tulppaanin sipulejakin aioin istuttaa, vaikka tänä vuonna ei tulppaaniensipulien istutukset onnistuneet, veikkaan, että tulppaanipenkissä on liian vähän multaa, joten sitä lisää.

Lähestulkoon ainoa takapihan kukkia, ensimmäistä kertaa kukassaan, tarha-alpi. 
Tämän siirtoa pois penkistä suunnitteilla tälle syksyä.Takapihalle oli ilmestynyt elokuun alussa yksi liljan kukka. Pitkään sitä keittiön ikkunasta katselin ja tuumailin, että pihatatariin alkaa tulla jo syysväriä, kun ihan pihatatarin kyljessä oli tämä kiinni. Vaan eipä ollu pihatatarin syysväri vaan varmaankin myyrän tuoma liljan sipuli oli alkanut siellä kasvaa. Istuttanut en sitä ole sinne.
Kesäkukat
Laitan samaan postaukseen myös päivityksen tämän vuoden kesäkukka ostoksista. Kaikki eivät onnistuneet ja kaikkia en ehtinyt kuvata.

Samettikukat ja pinkin ruukun kukat kukkivat vieläkin, kanervat odottelevat jo että voisi istuttaa, mutta eihän nuita raski vielä ottaa pois.Etupihalla oli tänä vuonna neilikoita. Kaikkia en ehtinyt kuvaamaan.
Tässä vielä yksi neilikka mikä kukkii vieläkin.Kylvin kasvulavoihin auringonkukkia ja kehäkukkaa, mutta auringonkukat eivät ainakaan vielä ole auenneet, kehäkukkia on auki jonkin verran. Ei näissä nyt ole paljon kehumista, mutta onpahan taas kokeiltu. Kärsineen näköisiä ovat, koska en ole ehtinyt niitä juurikaan kastella ja kasvulavoissa kuivuvat helposti.Auringonkukan nuppuKehäkukkiaTässä minun takapihan puutarha aina niin esittelykelpoisena..Meijän puutarha takapihalla päättyy tuohon pihatatariin. 
Trampoliinit ja pensashanhikit eivät ole enää meijän puolella.Ja vähän naapurin pyykkejä..
Väistämättä tulee mieleen, että minä se kehtaan esitellä vähän epäsiistimpääkin puutarhaani, eikä aina niin täydellistä. Voisin olla esittelemättäkin. mutta siihen on monia syitä, miksi puutarhani näyttää vähän ehkä repsahtaneelta tai että kun siellä heinätkin vähän kasvaa.. En halua alkaa erittelemään tässä niitä syitä, mutta kehtaanpa esitellä vähän erilaisen puutarhan. Se ei ole aina niin täydellinen, mutta se todellakin on minun näköiseni! :D


Alkukesän kukka- ja puutarhapostaukset tässä, tässä ja tässä.


Hyvää viikonloppua kaikille!

8 kommenttia:

 1. Ihan hienoa esitellä omaa pihaa sellaisena kuin se on!
  Tälläistahan tämä, välillä onnistuu, välillä ei.
  Minulla oli auringonkukat vähän samannäköisiä joku aika sitten. Laitoin niille pikkasen kakankakkaa ja yritin muistaa kastella sekä otin vielä kellastuneet alalehdet pois. Piristyivät vielä ja nyt availevat nuppujaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä Pirjo! Täytyisi yrittää myös lannoittaa, samalla kun kastelee, sekin on tahtonut jäädä. Meillä koira syö sen kanankakan, joten sitä on hankala käyttää, kaivais varmaan mullanki seasta ne.

   Poista
 2. Meillä on aina niitä vähemmän mairitteleviakin osia pihalla. Juhannukseksi yritetään saada mahdollisimman nättiä. Sitten se repsahtaa jostain. Ennen jaksoin laittaa syksyä/talvea varten kanervia ja havuja. Enää ei huvita. Eikä se haittaa. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Havuja täytyy kerätä myös. Teen yleensä myös syksyiset asetelmat ruukkuihin joihin ei tule kanervia, oksista, sammaleista, havuista ja muista metsän antimista. Tänä vuonna täytyy katsoa mitä mihinkin tulee, kun kanervia on enemmän kuin aiempina vuosina. Meillä on takapihalla alue joka ei ole aivan lumen peitossa talvella, niin siihen on mukavaa tehdä asetelma, vaihtoehto olisi kyllä laittaa siihen vaikka kynttilälyhtyjä. Kiitos!

   Poista
 3. Tänään juuri nostelin mädäntyneitä kesäkukkia pois ja leikkelin kuihtuneita oksia kirsikasta. Minulla ei ole katosta joten talviasetelmat peittyvät lumeen tai vesi pilaa ne.
  Ihana koiruliini. Minun seuranani oli pihatöissa kaksi borderterrieriä. Tyttären Niilo nosti jalkaansa juuri kun olin työntänyt käteni pensaaseen ja sain märän hihan. Alma taas söi kaiken ja oksenteli heinää pitkin pihaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi koirulit! ♥ On ne kuitenkin niin hellyyttäviä ja hauskoja otuksia. Vielä en tosiaan raaski kaikkia kesäkukkia ottaa pois, ovat vielä kauniissa kukassa, etupihan maan tasalla olevaan neilikkaan on käynyt pakkanen, sen tilalle joutaisi vaihtaa kynttilälyhty.

   Poista
 4. Kauniisti siellä kukkii! Minulla on puutarha entistäkin villimpi, koska en ole ehtinyt sitä tänä kesänä juuri laittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villit ovatkin juuri ihania! En minäkään ole ehtinyt puutarhaa laittaa ja jätän muutenkin kaiken syksylle.

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥