pelaguu.blogspot.com

tiistai 25. heinäkuuta 2017

Terkut kesäisestä Itä-Lapista - Kukkakuulumisia

Aivan luvattoman kauon on mennyt viime postauksesta, mutta tämä kesä on niin kiireistä aikaa, että en ole ainakaan ehkä kahteen viikkoon ehtinyt koneelle istahtaa. Ollaan vähän reissattu auton vaihdon merkeissä, mutta yhtään ei olla ehditty pysähtyä missään minua kiinnostavissa kohteissa, niin niistä ei ole sitten mitään tänne kirjoitettavaakaan. Kesä on niin paljon täynnä kaikkea muutakin mm. heinätöitä. Nyt on ihan pieni hetki aikaa kertoa kuulumisia. Mistä alkaisin purkamaan tätä alku kesää, ehkäpä vaikka kukkien kukinnasta. Kesähän oli meillä vähän myöhässä, joten tulppaanitkin ovat aivan vasta heittäneet kukkimasta. Nyt on hellettä ja ulkotöihin pitäisi lähteä.

Aiempina kahtena viime vuonna tulppaanipenkistäni ei ole noussut yhtään tulppaania. Viime vuonna istutin sinne vain valmista keltaisen ja punaisen sekoitusta ja krookuksia. Krookukset nousivat ja myös punaiset tulput, mutta sieltä nousi myös muita, pinkkejä ja lilojakin, niitä jotka eivät aiempina edellisvuosina eivät nousseet. Luulin kaikkien sipulien hävinneen ja myyrien vieneen, mutta niinpä ne vain sieltä nousivat. Liekkö sitten sellaisia, jotka nousevatkin vasta pari vuoden päästä. :D

Rentukat ovat kukkineet, niistä en ehtinyt saamaan kuvaa, samoin vuorenkilpi, en ehtinyt saada kuvaa ja nyt kukkii keisarinkruunut, niistä saisin ehkä kuvan mutta en ehkä tähän postaukseen. Paljon muuta perennaa ei sitten kukikaan tällä hetkellä, eikä tuskin ole lupeissakaan. Monet uudet perennat ovat niin pieniä alkuja vasta että, eivät oikein ole lähteneet kunnolla kasvaamaan, eivätkä ole kukassa. Sitten kukkii nyt myös metsäkurjenpolvi.

Kaikille näille tulppaaneille en enää tiedä nimiä, kun ovat nousseet vähän myöhässä. Etiketit on tallessa, mutta niistä en saanut selvää mikä mikäkin on.Kevätkaihonkukka kukki alkukesästäTulikellukka kukkiiAi niin käytiinhän me kattomassa Itä-autojen tullihuutokauppaa nro 2 noin viikko sitten täälä Sallassa, ehkäpä siitä kuulette vielä myöhemmin lisää. Nyt ihanaa kesän jatkoa kaikille! Kunnes sadepäivä yllättää, niin ehtii ehkä taas sitten koneelle. Moikka!

12 kommenttia:

 1. Oi miten ihanaa on vielä katsella tulppaanikuvia! Meilläkin kesä on myöhässä, lämmintä odotellaan. Mukavaa kesän jatkoa myös sinne pohjoiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vasta heittivät tosiaan kukkimasta ja en ole ehtinyt postausta niistä tänne aiemmin laittaa.

   Poista
 2. kiva, että innostuivat kukkimaan. Ihania värejä!

  VastaaPoista
 3. Tuluppaanit osaa olla oikukkahia. Mukava saara tulppuyllätyksiä!

  VastaaPoista
 4. Suomi on pitkä mua! Hämmästyin vallan, jotta siellä nyt tulppaanit kukkii! Onko miten paljon myöhässä normaali kessee? Kauneita ne kyllä ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä se on. N. 2-3 viikkoa on myöhässä. Niin ovat kauniita, kiitos! Tulppaanit yksi lempikukistani. Nyt ovat jo heittäneet kukkimasta. Mansikkaa ei saa vielä, myöhästyy sekin, elokuussa ehkä. Kaikki on niin myöhässä.

   Poista
 5. Oi sitä tulppaanien kuvien määrää, niin auloisia ja ihania!
  Onnellista kesän jatkoa sinulle Pelaguu♥♥

  VastaaPoista
 6. Suloisia tulppaaneja. :) Minäkin olen kirjoitellut blogiini aika harvakseltaan. Mutta blogi on siitä hyvä harrastus, että sinne voi kirjoittaa juuri niin harvoin tai usein kuin itse jaksaa, ehtii ja haluaa. :) Hyvää loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin eipä sitä liene mitenkään määritelty kuinka pitkä tai lyhyt väli on postausten välillä. Nyt kuitenkin ehin laittaa jo uutta. ;) Kiitos!

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥