pelaguu.blogspot.com

maanantai 9. toukokuuta 2016

Kevään etenemistä luonnossa

Kun kuljen aamulenkki- tai iltalenkkipolkuja koiran kanssa ajatukseni on kokoajan, että havainnoin luontoa, luonnon kiertokulkua ja sen heräämistä uuteen kevääseen. On mukava huomata kuinka eri aikaan joka vuosi luonto herää, mutta loppujen lopuksi varsin samaan aikaan. Kevään edistyessä vuorokaudessa ja päivässä ehtii tapahtua jo paljon. Mukavaa kun pääsee taas kulkemaan tuttuja lenkkipolkuja, jotka talvella olivat hankien takana tavoittamattomissa tai hiihtolatuina. Niin pian se kevät kuitenkin tuli. Viime vuoden postaus hieman myöhemmästä ajankohdasta täällä.

Luntakaan tuskin enää tässä on, päivässä parissa ne sulavat ja hupenevat pois. Paikoin vielä luntakin löytyy ja paljonkinlaisesti. Mutta ei enään tässä kirkonkylän tuntumassa. Osa järvistä on luonut jäänsä, mutta eivät vielä kaikki.
Hiirenkorvista huomaa kevään selkeän etenemisen.Kuvattu Lemminginkorvelle päin. Tässä postaus viime syksyltä kun kuvasin
 Lemminginkorven päällä.

Junginlammellakin poikkesin. Edellispäivänä kuvan otosta näin jälleen taas telkkäpariskunnan uiskentelevan lammessa, nyt niitä ei näkynyt.Koiran lempipulikoimispaikka kesällä.Takapihakin alkaa päästä lumipeitteestään ja tulppaanipenkissä näkyä jo alkuja, ihanaa! Myyrät ovat möyhineet melko pahasti nurmikon kauttaaltaan, sillä olihan täällä myyrähuippu viime vuoden syksyllä. Myyriä on liskutettu jo muutamia, myös etupihalta jossa myyrät tekivät tuhojaan kukkapenkkiin. Hiljaiselta näyttää sielläkin kasvun suhteen.

Mukavaa toukokuun jatkoa kaikille!

14 kommenttia:

 1. Kauniit kevätkuvat. Meillä hujahti pienet lehdet puihin, koska viikko on ollut aivan ihanan lämmin.

  VastaaPoista
 2. Jännää tuo teidän kevät, kun on lunta ja hiirenkorvia yhtä aikaa. Ja hienot on kyllä maisemat. Onneksi päästään taas kesällä Lappia ihailemaan.

  VastaaPoista
 3. Siellä kevät etenee vauhdilla!

  VastaaPoista
 4. Kivasti näyttää kevät etenevän siellä teillä. Täällä meillä oli tänään Suomen virallinen lämpöennätys + 25 astetta varjossa.

  VastaaPoista
 5. Hiirenkorvista se kesäntulo alkaa ja sittenpä vauhtia riittääkin.

  VastaaPoista
 6. Innolla odotan kesää ja sinun juttuja puutarhasta! Itse olen Lappiin muuttanut etelästä ja tuskastuttaa lyhyt ja viileä kesä, mutta pikkuhiljaa toivon tottuvani tähän ja löytävän omaankin puutarhaan menestyviä kasveja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hemuli! Minulla ei ole kovin paljoa kukkia ja perennoita puutarhassa, mutta jotain on aina laitettava.

   Poista
 7. Toivottavasti ne sieltä vielä nousee. Meilläkin myyrät olivat jyrsineet suuren osan nurmikkoa pois.

  VastaaPoista
 8. Kevät näyttää toden teolla tulleen jo sinnekin, ihanaa =). Kauniita kuvia ja maisemia jälleen. Ilo katsella!

  VastaaPoista
 9. Kiitos teille muillekin! Kevät etenee, sanovat jopa, että on vähän liian aikaisessa muihin vuosiin verrattuna ja muutenkin. Nyt on vähän koleampaa.

  VastaaPoista
 10. Ihana on katselle maisemia sieltäpäin. Nuon juurakot ovat miin mukavia. Hyvää kevättä teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on tullut meille tänä vuonna ihan hurjaa kyytiä, kahdessa viikossa, lumet lähti ja kevät tuli. Lehti on jo isolla hiiren korvalla. Kiitos samoin!

   Poista
 11. Kurjaa puutarhan kannalta myyrät, mutta myyriä syövien lintujen kannalta mukavaa, että niille riittää syömistä. Parin viikon kuluttua minäkin pääsen monen vuoden jälkeen Lappiin.

  VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥