pelaguu.blogspot.com

torstai 17. maaliskuuta 2016

Kevättä Ruuhijoki varressa

Alkuviikon mahtavat ulkoilusäät houkuttelivat lähtemään eilen hieman pidemmälle aamulenkille tarkkailemaan Ruuhijoen jäätilannetta ja luontoa, Ruuhijoen ulkoilureitille. Kuljimme saman pienen pätkän kuin alkutalvesta, siitä postauksen voit lukea tästä. Ruuhijoen ulkoilureitti toimii talvella moottorikelkkaurana, mutta nyt sai kävellä rauhassa ja nauttia keväisestä, lämmittävästä auringon paisteesta, joka vihdoinkin on täällä. Tänäänkin tuo keväinen aurinkosää näyttää saavan jatkoa, tosin kova pohjoiseen päin kääntynyt kylmä tuuli on nyt sillä seurana. Lupailee samanlaista myös loppuviikolle. Eilen kävellessäni reitillä oli myös kova, mutta hieman lämpimämpi tuuli, tuuli kääntyi vasta illalla pohjoiseen. Ainoa huonopuoli tuolla alkuviikon Norjan vuoristosta tulleella föhntuulella oli, tarkemmin tiistain +8 asteen lämpimämpällä ja leudolla säällä. Se ja yöpakkaset eivät olleet kovin hyvä yhdistelmä, ensin kaikki meni loskalle ja nyt joka paikka on röpöläisellä tai sileällä jääkaljamalla. Täytyisi kaivaa jostain kaapin uumenista esiin piikit kengänpohjiin.


Ruuhijoki oli paikoin jäässä, paikoin sula


Tulistelupaikka

Vasten aurinkoaSilta. Koira oli aina vähän sitä mieltä,että pitäisi vain
 jatkaa matkaa eikä pysähdellä kokoajan kuvia räpsimään. :)
Sillalta kuvattu kahteen suuntaan.
Kotimatkalle. Lämmin ilmavirtaus oli pudotellut lumet puista.Pitkin matkaa jäänpäällä, siellä missä sitä jäätä oli,
 näkyi eläinten jälkiä. Varovainen saa olla jos jäälle aikoo!
Ruuhijoen luonnon tarkkailu oli mukavaa, vaikka vähän tuulinen sää oli, mutta lämmin. Yhdessä kohtaa tapasimme lintuparven. Kauniin keväisen tityy-viserryksen keskeltä huomasin yhden talitiaisen.


Vielä ehdit osallistua blogini 4-vuotis arvontaan. Klikkaapa tästä ja kommentoi arvonta postausta. Arvonta päättyy 3.4.2016!! Kipin kapin osallistumaan! Nyt toivottelen jo hyvää loppuviikko ja palmusunnuntain viikonloppua, pikku virpojia odotellessa! Jäälle tekee jo kovasti mieli, pilkille siis! :)

24 kommenttia:

 1. Ihanan kirkas taivas ja hohtava hanki, varmaan kiva ulkoilureitti! Lunta riittää teilläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä lunta piisaa! Olisi ihme jos sitä ei olisi. Vaatii hieman vaivaa että pääsee tälle ulkoilureitille, vaikka kohtuu lähellä on, mutta joku kilometri ensin tavallista asfalttitietä että pääsee lähtöpisteeseen.

   Poista
 2. Keväinen pilkahdus näkyy jo kuvissa. Täällä etelässäkin on ollut lämpimät päivät, mutta nyt on luvassa taas öiksi kovaa pakkasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on lupeissa täälläkin yöpakkasia. Mutta niinkai se ruukaa tähän aikaan olla. Yöllä pakkasta päiväksi lämpeää. Jos se tekis hankia.

   Poista
 3. Onpa taas niin kauniita kuvia. Sininen taivas ja lunta riittämiin. Nautittavaa katsottavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä mielellään kulkee. Tulee ihan syntinen olo jos aurinkopäivänä jää sisälle, nyt kun sitä annostellaan on riennettävä ulos! :D

   Poista
 4. Aivan ihania kuvia. Lunta teilläkin on vielä paljon, mutta kevät on kuitenkin aistittavissa. Toivotaan lisää aurinkoisia päiviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se ainakin lupaili. Toivottavasti tuuli vain ei olisi kovin kylmä. Kiitos!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kiitos kommentista, tervetuloa lukemaan uudemmankin kerran.

   Poista
 6. Kovin oli keväisen näköistä teilläkin päin. Ihanaa ja aurinkoista. Leppoisaa alkavaa viikonloppua myös sinulle!

  VastaaPoista
 7. Kaunista ja selvästi jo keväistäkin. Koira meinaa, että eikös tässä lenkille lähdetty, eikä kameran kanssa tähtäilemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pysähtelyt oli paikoin liikaa. Kotimatkalla sitten jarruteltiin.

   Poista
 8. Kauniin keväistä, vaikkakin lunta teillä vielä näkyy olevan.
  Mukavaa ja toivottavasti aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät-talvea. Kevätaurinko jo paistelee. Kiitos!

   Poista
 9. On se tämä kevään valoryöpsähdys jännä juttu joka kerta Nyt vanhemmiten on tapahtunut jo muutakin hidastumista mutta keväällä aivot käyvät aikansa hidassytytyksellä...siis että on valoisaa jo niin pitkälle iltaan :). Syksylläkin olen aikaansaavampi. No kyllä se siitä lähtee ja ulkona on ihanaa. Kiitos kuvistasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taas taitaa olla toisinpäin. Mutta aina kun vuodenaika vaihtuu on vaikeaa tottua uuteen. Kyllä se siitä kun aikaa taas menee.

   Poista
 10. Ihana kevätaurinko! Teilläpä on joki avoimempana kuin meillä, kissojen talvitie menee vielä joen yli naapuriin!
  Pääsiäislauantai-iltana tulee mieheni dokumentti Namibian matkastamme AlfaTV:stä, kanava 15. Muista katsoa, pääset meidän matkatunnelmiin mukaan! Hyvää Pääsiäisen aikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Täytyy katsoa jos se tulisi sopivaan aikaan. Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 11. Ihanan keväisiä kuvia sinulla kyllä lumi vielä kesään mennessä sulaa pois.Meillekkin sitä satoi vaikka tammikuullakin oli vielä heinänkorret näkyvissä. Tässä alkaa kesää odotella.Hyvää pääsiäistä sinulle.

  VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥