pelaguu.blogspot.com

perjantai 5. helmikuuta 2016

Runebergin päivänä

Tänään herkutellaan Runebergin tortuilla, joita eilen leivon. Heti viikonloppuna on sitten jo laskiainen, laskiaispullia ehdin leipoa sitten vasta myöhemmin, joten..





Hyvää Runebergin päivää,

Liukasta laskiaisen aikaa ja viikonloppua kaikille!

27 kommenttia:

  1. Hyvää Runeberginpäivää Tampereelta! Hatanpäällä lähden juuri aamupäivälenkille järven rantaan ja täytyyhän nuo runebergitkin tänään herkutella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oi kuulostaa kivalta, mukavaa päivää sinulle sinne Tampereelle.

      Poista
  2. Hyvä muistutus. Pitää hakea omat Porvoon Paahtimosta.

    VastaaPoista
  3. Näitähän ois pitäny kokeilla! Kun laskiainen ja Runebergin päivä on niin lähekkäin toisiaan, voi tehdä Kinuskikissan tapaan laskiais-runebergit. :D http://www.kinuskikissa.fi/laskiais-runebergit/

    Kahestaan syyessä menee aikaaki että leivokset hupenee, sillä tein nyt pienemmän annoksen Runebergin torttuja, ehtii nauttia laskiaspullista. Vai kumpi on sinun mieleen enemmän? Teetkö enemmänkin Runebergin torttuja vai ostatko valmiiksi kaupasta, sitten ehtii syyä pulliakin ajallaan? Itse tykkään kotitekoisista enemmän. Muistaakseni kaupan Runebergin tortuissa on joku väkevä esanssi.

    VastaaPoista
  4. Voi mikä herkkuviikonloppu! Meillä nuo runebergit eivät ole saaneet suosiota, laskiaispullia mansikkahillon ja kerman kanssa aion tehdä ja huomenaamulla karjalanpiirakoita!

    Herkkuisaa viikonloppua Tampereen liepeiltä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitkästä aikaa taas kun maistoi Runebergin torttuja oli se hillo kyllä aika sokerista, tortut olivat makeita. Totellu vähempi sokeriseen elämään jollain tasolla. Kiitos, herkkujen täyteistä viikonloppua sinnekin!

      Poista
  5. Joinakin vuosina olen leiponut ruunebergit itse, mutta tänä vuonna selvitään kaupan versioilla. Niissäkin on eroja kovasti. Löysin sellaisen kostean tortun, josta pidämme kovasti. Huomenna meinaan leipoa laskiaispullia. Sekä hillo- että marsipaaniversioita.
    Oikein mukavaa Runebergin päivää ja laskiaista sinulle täältä Vihdin ja Kirkkonummen rajalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä taidetaan myydä vain yhtä laatua, se ei ole mieleeni. Meillä laskiaispullat menee perinteisellä hillolla ja kermavaahdolla. Kiitos!

      Poista
  6. Ihana kun olet itse tehnyt runebergin torttuja. Varmasti ovat hyviä. Kunhan pääsen kotiin täältä Kuhmosta, niin sitten kyllä leivon! Mukavaa alkavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin! Itse leivon joka vuosi, aina ajankohdan mukaan mitä milloinkin.

      Poista
  7. Runebergeja meilläkin on tänään maisteltu. Kostutin hillitysti punssilla ja laitoin omatekemää vadelmahillloa. ei tullut liian makeita :)
    Huomenna on laskaispullien vuoro ja meillä on mantelimassatäyte!
    Sunnuntaina tehdäänkin työkaverin kanssa juustokakkuja, testaillaan uusia vuokia. Makeaa elämää siis koko viikonloppu :)
    Liukasta laskiaista sinne pohjoisemmaksikin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makeaa elämää riittää varmasti aina ensi viikonloppuun asti kun on ystävänpäivä ja vastahan oli joulukin! Se punssi siinä juuri on josta minä en pidä, itse en kostuta torttuja millään. Kiitos!

      Poista
  8. Ruunenerit jätän kauppaan, mutta laskiaspullia pitää saada, aineet on jo ostettu, oikein mukavia herkutteluhetkiä.

    VastaaPoista
  9. Runeberg oli ja ohimeni. Mutta toivon sinulle mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viikonloppu jatkuu, joten hyvää viikonloppua sinullekin ja kiitos!

      Poista
  10. Runebergin tortut, ne kaupassa myytävät, eivät ole oikein minun mieleeni. Mutta nuo sinun näyttävät niin herkullisilta, että tykkäisin varmasti =). Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  11. Kiitos samoin. Oli varmaan makoisa herkutteluhetki?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Oli ja vielä niitä jäikin, voi herkutella myöhemminkin.

      Poista
  12. Mums miten herkullisen näköisiä torttuja!
    Mukavaa viikonvaihdetta <3

    VastaaPoista
  13. Mukavaa sunnuntai iltaa ja alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  14. Oikaisin ja tein Runeberigin kakun. Samat ainekset siinäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luin myös tästä kakusta, mutta jätin sen tekemättä, arvelin varmaan, että jos meijän uuni ei paistakaan sitä kypsäksi, on ollu ranttu vähän paistamaan isoja paistoksia keskeltä.. Hyvää varmasti noinkin ja aivan kokeilemisen arvoinen. Tosin paistan itsekin yleensä nämä tortut uunipelillä, kaadan taikinan pelille, nyt uunipellin virkaa ajoi kapeampi vuoka, tuli vähän paksumpia ja vähemmän, niitä on helppo siitä leikata, en perusta muffinivuokiin rätäämisestä.

      Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥