pelaguu.blogspot.com

perjantai 4. syyskuuta 2015

Kesäkukkia..

Syksyn merkkejä on jo vahvasti ilmassa. Ihan yllätyin eilisellä aamulenkillä, miten paljon syksyn keltaisia koivunlehtiä oli varissut lenkkipolulle. Onhan jo syyskuu ja tuossa edellisessäkin postauksessa on jo paljon syksyn tuntua. Yöpakkastakin on ollut. Silti kesäkukat vain jaksavat porskuttaa, mutta en usko, että ne kovin kauaa säilyy hyvänä kun pakkanen pääsee nipistämään usiammasti. Itseasiassa nehän eivät oikeastaan edes keskikesällä kunnolla kukkineet, oli niin koleaa. Elokuun lopulla ollut hellejakso sai ne puhkeamaan kunnolla kukkaan. Jopa siis marketta, jota olin jo heittämässä pois, mutta muutaman kukan vielä avasi. Pian nämäkin vaihtuvat jo syyskukkiin. Yhden jo ostinkin, niistä joskus toiste.. Osa kuvista on otettu alkukesällä, osa nyt elokuun lopussa.


Tässä elokuun lopulla otetussa kuvassa taitaa tiivistyä ne minun lempivärit kesäkukissa. Se on vain kumma, että sieltä aina tahtoo tarttua matkaan punaista, pinkkiä jne..

Kassiin päätyi verbenaa, petunioita..



Ja kesäleimua ihanassa herkkuvärissä,
alkukesästä otetussa kuvassa..



Elokuun lopulla..



Tänä kesänä yritin tehä poikkeustakin. Ostin keltaisia samettikukkia eriväreissä, aika pian ne kuihtuivat, alkukesällä ne vielä olivat hyvin kukassa.. kun en muistanut kastella ja olihan tuo kesäkin niin kolea.. 



Ihana violetti petunia siirtyi myöhemmin omaan ruukkuunsa.
Elokuun lopulla sekin puhkesi täyteen loistoon.



Myös tuttu ja turvallinen neilikka, päätyi minun 
kesäkukkakassiin tänä kesänä
ja näytti parhautensa elokuun lopulla.



Etupihalla oli tänä vuonna vain oikeastaan tämä, minun mielestäni enkelipelargonia, en muista millä nimellä se minulle myytiin. Pelargonia oli kiitollinen kukkia, vaikka unohinkin sen välillä kastella ja oli varjopaikassa koko kesän. Elokuun lopulla se oli jo vähäisen kastelun takia nuupahtanut ja heittäny kukkimasta.
Olenkin nyt miettinyt, että talvettaisin sen.. Mietin vaan, että minkälaisessa mullassa se on talven yli, omassa ruukussaan ja mullassaan vai hiekkaämpärissä?


Ja kuvitelkaa torille sain menemään 20e, + sitten päälle vielä marketta ja samettikukat marketin kesäkukkamyynnistä... Hups, kallista, ja oikeastaan näin vähän kukkivaa sitten tuli.. Kesäsäiden syy! ;), joskus ehkä muistin lantaveellä kastella. Ei se ehkä kallista ole, mutta kassillisen sain sillä kukkia.

Keväällä sisällä siemenistä esikasvattamani ja suorat uloskylvöt eivät ehtineet kukkaan tänä kesänä. Poikkeuksena tuo vaaleanpunainen lilja, joka alakuvassakin näkyy. Daalianjuurakkoa yritin myös esikasvattaa, ei ehtinyt sekään. Mietin, että olisiko se mahollista myös talvettaa sisällä, jos niin miten? Todennäköisesti kellari tulisi olemaan sen paikka..


Elokuun lopulla kuvattu. Siistin samalla tuon kukkapenkin reunan, kun oli alkanut nurmikko kasvaa kivien välistä, harsokangasta alle, kiviä päälle..


Niin ja hei, muistatko sen minun postauksen siitä Suuresta Ruotsiin muutto -näyttelystä? Nyt sen yksi osanen Arvet -kiertonäyttely on siirtynyt Turkuun, oisko siinä sulle käyntikohe viikonlopuksi.. ;)

Hyvää syksyistäkin viikonloppua kaikille!

32 kommenttia:

  1. Ihanan värisiä verbenoita! Hyvää viikonloppua myös sinulle!

    VastaaPoista
  2. Hieno sommitelma erisävyisiä punaisia kukkia tuossa terassin aidan seinällä. (kuva 3)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ja vieläpä pinkissä ruukussa. Yhdessä ostamassani kukkapurkissa oli jo valmiiksi tehty, muistaakseni samanvärisistä verbenan ja petunian taimista sekoitus. Nuo yläkuvat onkin lähikuvia tästä asetelmasta.

      Poista
  3. Kauniita kukkia minunkin suosikkiväreissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kruunu vuokko. Jotenkin tuntuu että aika punavoittoisia on muutenki myynnissä olevat kesäkukat, no jos ei tosiaan lasketa vaikka samettikukkia, ja orvokkeja.

      Poista
  4. Kauniita, niin leppoisa kuva tuo viimeinen!
    Mukavaa viikonloopua myös sinulle!

    VastaaPoista
  5. Kauniita kukkia. Kiva kun vielä on kukkivia kukkia, vaikka on jo syyskuu. - Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anneli. Lila petunia on yllättävän kestävä, kukkii vielä komeasti.

      Poista
  6. Upeasti vielä kukat kukkivat ,vaikka ollaan jo syksyä aloittamassa.

    VastaaPoista
  7. Pinkistä on tullut itselleni suosikkiväri nyt parin vuoden sisällä. Vielä jokunen vuosi sitten tuskin olisin huolinut kyseistä väriä. On se jännä juttu! Sehän on niin voimakas ja näkyvä väri ja helppo yhdistää esim keltaisen ja violetin sävyjen kanssa. Kauniita kukkia sinulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, täytyisi edes joskus muistaa noudattaa vastavärejä ja rakennella niiden mukaan istutuksia. Pinkki on ihana väri, minä taas en tahdo muuta osata ostaa. Ja aina ne samat kukkavalinnat, no nytkin tuli jotain uutta kyllä. Leimut ovat niin kauniita!

      Poista
  8. Kyllä sinun pihasi ja puutarhasi elää vielä täysin kesää, vaikka syksyä onkin ilmassa. Kaunista kukkijaa on paljon.
    Itselläni kun ei ole pihakukkia, niin etsiskelen ruskavärejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos aimarii. Toivoisin jopa vähän enemmänkin kukkivaa perennaa pihaani, kesäkukilla paikkaan. :) Nautin minäkin ruskaväreistä.. niitä saa vain vielä jonkin verran vielä odotella, tai jotain jo on, mutta odotan että puhkeaisi kunnolla.

      Poista
  9. Ihania värejä siellä vielä on Täällä alkaa kehäkukat ja unikot olla loppusuoralla. Pois aattelin nyhtää, pitää vaan ensin siemenet kerätä kuivumaan.
    Minä olen saanut talvetettua daalian juuria ja gladioluxia ihan lämpimässä ja kuivassa paikassa. Jääkaapin päällä olevan komeron päällä :) pahvilaatikossa. Mut ei se aina onnistu. Ei ole kellaria nääs :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa, kiitos vinkistä emilie. Kyllä vielä osa tosiaan kukkii, osa lopettelee.

      Poista
  10. Komeat kesäkukat. Siemenestä kasvattamani kukat eivät kaikki taida ehtiä kukkimaan. Yöpakkasia meillä ei vielä ole ollut. Viime syksynä saamani daalian juurakon talvetin sanomalehteen käärittynä laatikossa vaatehuoneen nurkassa. Minullakaan ei ole kellaria;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maarit. Ei mullakaan yksikään siemenkylvö tosiaan ehtiny. Täytyy kokeilla.

      Poista
  11. Kauniita kukka-asetelmia. :) Mullakin amppeli kukkii vielä täydessä loistossaan, mutta ruukussa olevat neilikat ja lumihiutaleet ovat vähän kärsineet. Varsinkin lumihiutale, jonka kaikki lehdet ovat muuttuneet purppuranpunaisiksi. Ehkä niihin on tullut ruska? ;) Kanervakautta odotellessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitäpä sitä. Kyllä tässä vois jo kanervia ostaa, lähimarketissa ei ollu vielä kovin paljoa valikoimaa. Kiitti! :)

      Poista
  12. Tosi ihania kukkia sinulla. Valkoiset leimukukat minullakin vielä kukkivat, mutta jostain syystä muut värit tahtovat aina kuolla tai muuten hävitä, vain valkoinen menestyy. katsoin vähän kateellisena noita sinun ihanan värisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika kiva torimyyjä käy meillä kesäisin, hmm... Mistäköhän se ole.. Nevalaisen puutarha, muistaakseni ja niillä on aina tosi hyvä valikoima ja hyvä palvelu, valinnanvaikeus meinaa vaan tulla, on niin paljon kaikkea ihanaa! :D Kiitti Kirlah! Leimut on aika ihania.

      Poista
  13. Voi miten kauniita kukkasia sinulla vielä on kukassa :) Minäkin tykkään kovasti vaaleanpunaisesta väristä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onneksi minullakin vielä jotain kukkii. Kadehtien olen katsellut muiden perennapuutarhoja.

      Poista
  14. Kesä jatkuu niin pitkään kunnes viiminenkin kukka on nuutunut. Sinulla näyttää kesä kestävän vielä kauan. Kivoja kuvia. Tuo vika kuva verkkokeinun kanssa on ihana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin sanottu Orvokki, näin on hyvä ajatella. Kiitos Orvokki mukava kun tykkäsit.

      Poista
  15. Kauniita värejä, minunkin lemppareita :) Kääk, yöpakkasia jo! Syksy saapuu, ei voi mitään, mutta toivottavasti kukista saa nauttia vielä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin nekin kuuluvat syksyyn. Kanervia sitten kun muut kukkivat loppuu.

      Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥