pelaguu.blogspot.com

tiistai 12. maaliskuuta 2013

Onko poroa karvoihin katsominen?

Niin. Onkohan vain? No sen kummemmin tähän sananlaskuun menemättä, sopi hauskasti, hieman muunneltuna tosin, tähän seuraavaan postaukseeni. :) Aiheena siis poro, Lappi, Lapin luonto, aktiviteetit.. Tässä nyt joitain mitä tulee mieleen männä viikonlopun Auroran päivän retkestämme. Ja sää, no se oli taas niin sopiva nimipäivänsä kanssa. Tosin Aurooria tai Aurora Borealiksiakaan ei nähty, mutta keli oli vähän sitä tätä ja tuota. Mutta kyllä se oli silti ihan kiva sää ja hyvä päivä käydä pienellä pororetkellä. Välissä satoi lunta, välissä paistoin aurinko. Matka kesti noin 3 tuntia, kilometrejä tuli n. 4-6 km. Loppuvaiheilla juotiin nokipannukahvit ja lopuksi saatiin palkkioksi leikkimieliset "karhunhampaat" (poronluukorut) ja poroajokortin. Minä itse oikeutetusti porolla nimeltään; Pilehile. Tässäpä kuva-antia retkeltä, olkaa hyvät!
Pororaito lepää.


Poron päiväuni.

 
Kössi kodassa..

.. juotiin lopuksi nokipannukahvit!

Iltanuotiolla

sävel ja sanat: Martti Piha

Tänne polkumme johtaa, luokse iltanuotion.
Sadun piirin ken kohtaa, tuntee metsän kaipion.
Tuli räiskyy nuotiossa, savu hiljaa leijailee
ja nyt illan tummetessa, metsä meille kuiskailee.

Hämy hiipii ja saapuu taikahetki leiriyön.
Sävel kiirii ja haipuu taakse jylhän korpivyön.
 

9 kommenttia:

 1. Kiva päivä teillä:) Täällä meillä on viikonloppuna Tornionjoella porokisat, sinne pitää mennä katsomaan sitä touhua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli joo, ihan kiva päivä. :) Ja makkaraakin tietenkin paistettiin. :) Ovatko ne Aavasaksan kisat? Menehän, niissä on tunnelma kohillaan!

   Poista
 2. Aah, eipä osaa muuta kommentoida... Aivan mahtavia pororetkikuvia ja tunnelmia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin'h.. Kiitos! Tuli vähän Picasallakin leikittyä, näissäkin kuvissa. Toki tuo ensimmäinen kuva olisi ollut ihan hyvä tuolleenkin. Voitte vain kuvitella, poro toisessa kädessä ohjastettavana ja toisessa keikku kamera, ei siinä ehtiny sihtailla kovin tarkkaan miten kuvia ottaa. Mutta ihan hauskasti tuli "himmeä kuva" aurinkoa vasten. Sitä ei ole muuten muokattu, kuin nuo tummat reunat vain laitoin. :)

   Poista
 3. Hieno kuvakertomus. Onpa ollut mukava retki.

  VastaaPoista
 4. Ihana tunnelma pläjäys ja kuvat on upeita, varmaan maistui kaffeet hyvältä.
  Pilehile näyttää osaavan rentoutua kun sen aika koittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Tauolla tai sitten ku tultiin semmoseen paikkaan missä näkikään tai haisto ruokaa, niin sinne oli päästä. Sittenhän sitä mentiin reessä minne sattuu. :) Kaffet maistu kelle maistu, kuulemma maistu hyvälle! :) Itsehän en juo kahvia, tee ihmisiä enempi ja sitäkään ei maha aina kestä niin kaakoa linjalla mentiin.

   Poista
  2. * päästävä, ei päästä. :) Ja Pilehileellä ei ollu sarvia, joten se on tuossa viidennessä kuvassa sinisissä valjaissa, makaa pärstävärkki ihan väärään suuntaan, kun katsotte tarkaan. Olihan siinä tekeminen että sai sen taas ruotuun, reen eteen. Sattuki semmonen hunsvotti. :) Kyllähän minä olin jännässä kodalla, että vieläkö meillä on kahvittelun jälkeenkin porot tallella, mutta kyllä ne oli, onneksi. Oli niin hyvin opetettu! :) Pst.. n. 10 000 km yhteensä ilmeisesti kaikilla poroilla ajetaan yhtenä sesonkina eli talvella.

   Ja jos katsotte tarkkaan tai klikkaatte kuvia niin että näkyvät isompana, voit nähdä poron silmä kuvasta, poron silmästä reenhahmot. Yritinkin etsiä Picasasta kalansilmä objektia, mutta ei taida olla, ja siltä kait tuo vähän näyttää. Pintahan on silmässä vähän kupera, hauska juttu!

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥