pelaguu.blogspot.com

lauantai 8. syyskuuta 2012

Dallaspullat

Dallaspulla -ohje, olkaatten hyvät! Nyt olikin hyvä syy pulla kahville ja aina on. :)

Dallaspullastakin löytyy varmasti monta versioita ja minullakin niitä on pari ja aina tulee vähän sovellettua, tämän ohjeen otin joskus aikaa sitten kotikokki.net sivustolta.


Dallaspullat                             225'C            10-15 min

Pullataikina:
2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
3/4 tl suolaa
1 muna
2 tl vaniljasokeria
(2 tl kardemummaa)
100 g margariinia
8-9 dl vehnäjauhoja

Täyte:
50 g margariinia
1 muna
0,5 tlk maitorahkaa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 pss vaniljakastikejauhetta (Ekströms)
(1 dl pähkinärouhetta)

Voit myös tuplata määrät, saat isomman taikinan ja enemmän pullia. Samoin tuplaa myös täyteet, jos teet isomman annoksen taikinaa.

Valmista pullataikina - tee kuten tavallinen pullataikina:
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
2. Lisää sokeri, suola, muna, vaniljasokeri ja halutessasi kardemummaa maun mukaan, itse en käytä kardemummaa, eikä mielestäni ole tarpeellinen.
3. Lisää jauhot pikkuhiljaa alustaen. Vaivaa taikinaa. Lopuksi lisää pehmeä rasva/margariini. Kohota taikinaa puolisen tuntia.

Valmista täyte:
1. Sekoita pehmeä margariini sokereiden kanssa.
2. Lisää muna, rahka, ja halutessasi pähkinärouhe (en käytä itse tässä pähkinärouhetta).
3. ÄLÄ LISÄÄ vaniljakastiketta vielä! (muuten täyte jämähtää)

Toisessa ohjeessa täytteessä ei ole munaa. Sen sijaan siihen on lisätty siirappia (vaaleaa), (se oli muutenkin tupla annos, tähän siirappia tulisi näiden määrien mukaan 1/4 dl). Maun mukaan. Näihin pulliin laitoin nyt munan. Mutta en pähkinärouhetta, kardemummaa enkä sitä siirappia ja aivan hyviä ovat.


Kun taikina on kohonnut, vaivaa sitä ja kaulitse siitä suuri levy. Lisää vaniljakastikejauhe täytteeseen. Levitä täyte tasaisesti levylle ja rullaa pitkältä sivulta. Leikkaa terävällä veitsellä noin 25 pullaksi. Kohota vielä ennen paistoa. Halutessasi voit voidella kananmunalla ja ripotella raesokeria päälle. Voit laittaa pullat muffinnivuokiin, mutta ei ole välttämätöntä. Paista 225 asteessa noin 10-15 min.

Aloinpa nyt sitten vielä miettiä että miten dallaspullista saa keliaakikolle sopivia, eli gluteenittomia. Jos ehkä pitäisi tähänkin perehtyä vähän enemmän, ja kokeilla näitä itse. Mutta gluteenittomia pullia saat laittamalla vehnäjauhojen tilalle 6 dl gluteenittomia jauhoja ja 1 tl ksantaanijauhetta - sekoita ksantaanijauhe jauhoihin ennen kuin laitat jauhot taikinaan. Kstaanijauhe korvaa sitkon. Muuten ohjeen kaikki muut aineet ovat aikalailla samat. Gluteenittomienjauhojen pullataikinaa ei kohoteta, vaan sen voi leipoa suoraan.

Taidan jatkossa keskittyä enemmän sadonkorjuu resepteihin, ja julkaisen niitä aina täällä silloin tällöin.

2 kommenttia:

  1. Mun maha ei kestä enää yhtään viljoja, muuta kuin kauraa. Oon yrittäny testailla vaan ei onnistu :/ Näyttää niin herkulliselle...mut minä voin vain haaveilla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tää ei tainnutkaan olla gluteenitton vaihtoehto, mutta kokeileppa venhäjauhojen tilalle gluteenittomia jauhoja ja lisäksi ksantaanijauhetta.

      Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥