keskiviikko 13. tammikuuta 2021

Hulda huolinukke

 Tein huolinukkeja. Huolinuket on Maya intiaanien vanha perinne. Vaikka alla olevassa tekstissä puhutaan lapsista, lapsien huolinukeista, niin yhtälailla nämä käyvät aikuisille. 

Yksi huolinukeista sai nimen Hulda. Sitten nimesin kaikki sen nimisiksi. Mulla mies kysyi, kun näytin valmista nukkeja, että mikä tämän nimi on? Vastasin että ei sillä ole nimeä. Mieheni sanoi, että tämä on ihan Huldan näköinen. Hulda on eka kuvan viimeinen nukke. Hyvä yleisnimi hyvälle huolet pois vievälle nukelle on siis Hulda.

Haluaisitko sinäkin oman Huldan viereen nukkumaan? Nämä ovat nimittäin nyt myynnissä. Isompi on 24cm. Kuvassa, jossa on neljä ne ovat pienempiä. 

Pienet ovat 10e/kpl ja isot 12e/kpl. Postikulut lisätään hintaan. Yksi nukke tulee kirjepostilla.

Kommentoi alle, jos haluat ostaa Huldan. 

Sähköpostiakin saa laittaa, jos se tuntuu mukavemmalta. jonna.uutela@gmail.com


Mielen ihmeet sivustolla kerrotaan huolinukeista näin:

Guatemalan ylämailla vaikuttaneilta Maya-intiaaneilta on lähtöisin perinne, jossa lasten ollessa peloissaan tai kärsiessä painajaisista, heille annetaan nukkumaan käydessä huolinukke. Lapset laittavat nuken tyynyn alle. Kun he heräävät, heidän huolensa ovat häipyneet.

Huolinuket kuuluvat uskomattomiin guatemalalaisiin perinteisiin. Tämän tarinan mukaan, jonka täsmällinen syntyjuuri ei ole tiedossa, nukke kantaa huolet ihmisen puolesta. Siksi hän voi nukkua rauhassa.

Niinpä henkilön herätessä nukke on karkottanut kaikki huolet, jotka yleensä olisivat pitäneet häntä hereillä. Huolet jäävät nukelle. Jotta huolet eivät aiheuttaisi nukelle kipua, sitä täytyy pitää hyvänä.

Yleisesti nukkeja käytetään unisieppareina tai amuletteina, ja ne tarjoavat mahdollisuuden päivittäisten kärsimysten purkamiseen luonnollisella tavalla. Tämä kaunis perinne tukee erittäin tervettä psykologista käytäntöä, jota jokaisen olisi hyvä pyrkiä toteuttamaan päivittäin: mieltäsi vaivaavista asioista irti päästäminen, jotta voit nukkua sikeästi.Aika söpöjä vai mitä? :) 


2 kommenttia:

 1. Olis kyllä monelle aikuisellekin ihan tarpeen :)
  Hyvää vuoden jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Näitä on tulossa lisääkin, kun saan lisää tarvikkeita. Kiitos samoin! :)

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥