Eipäs olekaan muuten pitkään aikaan tullut laitettua tänne mitään hyviä reseptejä, olen nautiskellut niistä vain itsekseni, no ei vain, aikaa ei ole ollut niitä tänne laitella, leiponut kyllä olen. Nii'in, mihinhän lie tuo kaikki aika katoaa? Kiirettä pitelee, hyvä niin!
Jos haluat tehdä ihan perus mustikkapiirakkaa, ilman kommervenkkejä, niin tässä on hyvä ohje siihen!
Helppo mustikkapiirakka
4 | kananmunaa | |
3 dl | sokeria | |
7 dl | vehnäjauhoja | |
3 tl | leivinjauhetta | |
1 rkl | vaniljasokeria | |
200 g | sulatettua margariinia | |
2 dl | maitoa | |
200 g | (4-5 dl) mustikoita |
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon kevyesti sekoittaen vuorotellen keskenään sekoitettuja kuivia aineita, margariinisulaa ja maitoa. Sekoita tasaiseksi.
Vuoraa leivinpaperilla noin 25 x 35 sentin kokoinen uunivuoka. Sekoita puolet mustikoista taikinan joukkoon ja valuta taikina tasaisesti vuoan pohjalle. Ripottele pinnalle loput mustikat.
Kypsennä piirakkaa 200-asteessa uunin alatasossa 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä hetken aikaa ennen vuoan irrottamista.
Tässä vielä tuo Yhteishyvän Helppo mustikkapiirakka -ohje.
Marjavuosi muuten näyttää ihan kohtuulliselta. Tuoreita mustikoita on saanut ihan kivasti, mutta aina tietenkin toivoisi enemmän, tahtovat olla vähän huonoja, ja mustikoita on paikoin, ja paikoin niitä ei sitten taas ole. Hilla vuosi oli Lapissa aivan ilmiömäinen! Monta vuotta on nyt jäänyt, että on saanut vain maistella, mutta tänä vuonna sai ihan kunnolla pakkaseen, että saa talvisyännä sitten syyä. Puolukat kypsyy. Sieniäkin nousee.
Lämpöisää syyskesän viikonloppua kaikille mustikkapiirakka rohmuille ja muillekin! Herkkureseptejä odottelemisiin!
Onpa herkullisen näköistä! <3
VastaaPoistaKiitos Hanna! :)
PoistaSamantapaista piirakkaohjetta käytän aika usein. Herkullista myös raparperilla, omenalla ja vaikka millä marjoilla.
VastaaPoistaPerusmarjapiirakka resepti tosiaan tämä. Mutta siinä oli joku juttu mitä viime syksynä tein.
PoistaMinä olen ollut nyt touhukas ja tehnyt kolmenlaista mustikkapiirakkaa. Ensin tuollaista samanlaista uunipellillä, sitten tein pullataikinasta rypytettyjä piirakoita mustikkahillolla ja sitten leivoin murotaikinapohjaan foliovuokiin, joita pistin sitten ylimääräiset 4 kappaletta pohjina pakasteeseen. Nyt olen käyttänyt niitä jo pakasteesta ja saanut nopeasti piirakan kahvitukseen.
VastaaPoistaToivottavasti löydät sen oikean ohjeen, mustikkapiirakka on herkkua :)
Mukavaa viikonloppua!
Toinen mitä tein niin siihen tuli valkosuklaata, mutta se ei ollut sekään. Nuo sinun kuulostavat herkullisilta. Tuota murupohjajuttua vois kokeilla. Kiitos!
Poistahyvältä näyttää ja kuulostaa!
VastaaPoistaNo tästä tuli aika paksu, saa haukata monta kertaa yhdeltä puolelta. :D
PoistaOlispa just nyt mustikkapiirakkaa! Tuo piirakkasi teki minulle mielihalun.
VastaaPoistaJonkun kerran minäkin olen piirakoita leiponut, en kylläkään keksi, mikä murupiirakka olisi tuo sinun kaipaamasi.