torstai 19. marraskuuta 2015

Lunta!

Ihana, ihmeellinen talvi todella on täällä! On lähes satumaisen kaunista. Puutarha nukkuu kauniin valkoisen lumipeitteen alla talviuntaan, nyt odotellaan kevättä. Puutarhatyöt on tehty ja ne sainkin ihan mukavasti tänä vuonna pakettiin, juuri mitään ei jäänyt tekemättä. Näyttäs, että jää pysyväksi tuo lumi, mikä ei siis ollut ensilumi, ensilumen satoi meille aikasemmin jo tuossa lokakuun lopulla. Nyt tämä isänpäivän korvilla satanut lumi, josta myös postauksen tein, pikku hiljaa lisääntyy ja saa maisemaan näyttämään satumaiselta, tulee jopa jouluinen olo. Paikoin on puoleen sääreen, ellei jopa enemmän, paikoin vähemmän. Meillä tässä kirkonkylällä lumet ovat osaksi pudonneet puista, paikoin jotakin on suojaisilla paikoilla. Toissapäivänä ajellessa etelämmäs puut olivat kauniissa lumikuorrutteessa. On ihanaa ja ihmeellistä, kun on tullut lunta! Se valostuttaa monella tapaa, vaikka illan tullen pimeä saapuu, ja pian jo tuntuu, että päivällä ei ennätä valostua, kun pimeä jo laskeutuu.. on se vain aina yhtä lapsenomaisella tavalla ihmeellisen ihanaa ja kaunista! Pakkasetkin ovat vielä ihan maltillisia. Lähes kokoajan mittari kieppuu siinä -3 - -4 asteen kieppeillä. Ensilumesta en kerinny sen kummemmin tänne kirjotella, joten korjataan nyt sitä ja laitan teille tänne muutaman lumikuvan nyt sataneesta lumesta! 

KirakkoivaKotona.. mummolassa..

Sininen hämärä laskeutuu
ylle lumisen maan,
hohtaa puut lumihuurteiset,

tähdet syttyy tuikkimaan.

Kuinka kaunis olla voikaan
luonto talvipuvussaan.

M.Honkala


Hyvää viikonloppua!

29 kommenttia:

 1. Kiva kun sinä jaksat iloita lumesta. Minusta tuntuu, jotta olen saanut siitä tarpeekseni, niin monta talvea olen kahlannut lumessa. En jaksa iloita enää talvesta. Pakko vaan sietää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin.. On mukavaa että tulee lunta, siihen harmauteen ja mustaan maahan, on joulun odotuksen tunnettakin. Mutta ei sitä ihan hirveitä tarttis tulla ja annahan kun tulee kevät.. Kyllä se innostus jossakki vaiheessa loppuu ja tuntuu että sais tulla jo kesä. Tai aina sais olla kesä! Mietin laittaa tähän Heli Laaksosen runon tai tarinan ihanasta talvesta, siinä kiteytetään koko talven ajan syvin olemus ja jokaisella jotakin, ehkä myöhemmin.

   Poista
 2. Nyt olen suorastaan kateellinen, sillä minä kaipaan jo lunta ja pientä pakkasta. Koko luonto näyttäytyy ihan toisessa valossa, kun maa on valkoinen lumesta ja puut ja pensaat saavat kauniin kuorrutuksen. Ihanat kuvat.

  VastaaPoista
 3. On todellakin kaunista. Tuollaista täällä etelässä on harvoin edes sydäntalvella. Lämpimien ja aurinkoisten syyspäivien jälkeen nyt on ollut pimeää ja pimeää ja pimeää. Se saa tällaisen lumitöitä inhoavan ihmisen kaipaamaan edes hitusen kerroksen lunta maahan.

  VastaaPoista
 4. Kaunista! Kyllä mä odotan lumipeitettä tännekin viimeistään jouluksi. Onhan maailma paljon valoisampi, kun lumi on maassa. Vaikka en mistään lumiurheiluista välitäkään. Sukset jäi 16 vuotta sitten vanhalle talolle ja luistimet on tätä nykyä terassilla mustikanvarpujen maljakkona...

  VastaaPoista
 5. Teillä tosiaan on siellä lunta, oikeasti =). Jännää nähdä kun täällä ei ole vielä ollut lainkaan. Viikonlopuksi povasi säämies että saattaisi tulla =). Ihania kuvia ja lenkkikavereikin oli siellä niin reipaana =).

  VastaaPoista
 6. Teillä on tosiaanki jo täys talavi ja luntaki jo nuan palio. Kivasti jää lumi airalle roikkumahan. Meille pitääs tulla viikonloppuna kans kunnon kerros.

  VastaaPoista
 7. Oi, teillä on jo oikea talvi ja jotenkin tuli heti jouluinen fiilis kuvistasi. Meillä sataa vettä...

  VastaaPoista
 8. Ihanan lumista... :-)
  Meillä etelässä on mustaa ja harmaata. Lisäksi vähän ruskeaa ja vihreää.

  VastaaPoista
 9. Kiitos, kiitos ja kiitos, kivoista kommenteistanne! Oli jopa hieman yliampuvaa tämä minun hehkutus ihanasta lumesta.. :D Mutta on se vain niin paljon kivempaa kun on pikkusen lunta kuin että ois musta maa. Ja kesääkään tähän ei saa. Aikansa kutakin. Täällä ensmäiset hiihtäjät oli lähes tulkoon ensilumilla liikenteessä tai sillon ku lunta oli 10cm.. No kyllähän siinä hiihtää,mutta minunkin lumiurheilut jää lumien kolaamiseen ja lumikenkäilyyn, harvakseltaan sitäki ja tietenki potkuri on jo esillä ja sillä jo monesti on potkuteltu kauppaan ja takasin kotiin. Koirakin on innoissaan kun tietää että lähetään pitkälle lenkille ja riemuissaan pyörii lumessa. Lumi pukee kaiken kauniiksi ja tekee omia taideteoksiaan. Toivotaan että eteläänkin tulisi lunta.

  VastaaPoista
 10. Kyllä lumia antaa paljon valoa, tulisipa sitä meillekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se valostuttaa, vaikka pimeäkin aina hiipii. Toivotaan että tulisi.

   Poista
 11. Ihanan lumisia kuvia! Tännekin olis toiveissa saada lunta vähän enemmänkin viikonloppuna :)

  VastaaPoista
 12. Tänne Savoon on luvassa viikonlopuksi ihan enemmälti lunta sääennusteen mukaan. Meillä on pihavaloja vaihdettu ledeihin siis LED lamppuja entisten tilalle. Kyllä niissä on parempi valoteho, vaikka ovat hinnakkaita mutta ovat pitkäikäisiä ja vievät vähemmän virtaa. Näkee lumitöitä tehdä.

  VastaaPoista
 13. Niin ihana tunnelma näissä kuvissa! ♥ Tulee hyvälle tuulelle jo pelkästään postausta lukiessa. :)

  VastaaPoista
 14. Kiitos teille muillekin! Mukavaa kuulla ajatuksianne.

  VastaaPoista
 15. Ihania kuvia ja mikä määrä lunta! Hämeenlinnassa satoi tänä aamuna ensiräntä... sulaa pois vielä päivän aikana ;-(

  VastaaPoista
 16. Talviselta näyttää!

  Täällä etelässä lumi tuo aina mukanaan liikennekaaoksen ja muuta kurjaa, joten itse olen ollut tyytyväinen siihen, ettei lunta täällä vielä ole.

  VastaaPoista
 17. Kaamos on todellakin etelämmässä, ei lumen peittämillä seuduilla. Huomasi heti kun lumi peitti maan, miten paljon valoisampaa on.

  VastaaPoista
 18. Kyllä se aina jokin verran valostuttaa ja on mukavampi kun on lunta. Kiitos Suvituulia, sussi ja seita.

  VastaaPoista
 19. Kyllä se lumi saa maiseman valoisammaksi! Meilläkin on lunta n. 20cm:)

  VastaaPoista
 20. Yes! Lunta tuli ja hyvältä näyttää. Minä ainakin tykkään lumesta ja tämä syyspuolen talvi on jotenkin hämympää verrattuna kevätlumiin. Aurinko näyttäytyy niin nuukasti, siinä se.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on. Keväällä alkaa jo sitten tuntua että tulis jo kesä. Kyllä minäkin tykkään tästä. Kovia pakkasia ja liikaa lunta ei vaan tarttis tulla.

   Poista
 21. Lunta on tainnut sadella vähän joka puolkella maata. Mukavaa vaihtelua näin pimeään, mutta tainnee sulaa pois ensi viikolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niin näyttää tehneen, kun minunkin blogiluetteloni täyttyi ensilumen postauksista. Ehkäpä se pysyvä lumi tulee vielä myöhemmin. Ensilumen on valitettavasti tapana sulaa pois.

   Poista
 22. Meillä tuskin lumi on pysyvää, kun on luvannut plusasteita. Voisi sitten taas pakastaa ja tupruttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on luvannut meillekin tälle viikolle plusasteita ja räntäsadetta. Saapa nähdä lähteekö lumet vai jäävätkö.

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥