lauantai 18. huhtikuuta 2015

Riemun päivä!

Voi tätä keväistä riemun päivää, kun huomasin, että myyrät eivät olleet vieneet minun kukkasipuleja etupihalta. Ja siinä samassa harmaa sadesääkin muuttui auringon paisteeksi, kertaheitolla!! :D

Eilen illalla iltakävelylle lähtiissä huomasin etupihan, takapihan kukkatilannemuutoksia ei tartte oottaa vielä pitkään aikaan.., kukkapenkissä aivan talon kivijalan vieressä myyrään mentävän reitin, pienen polun, myllerrettynä multaan. Jäi vaivaamaan, että mitä jos ne ovat syöneet kukkasipulit havujen alta. Syksyllä, tapani mukaan, laitoin sipulien ja koko penkin päälle havunoksia ja eipä nuot varmaan ikinä ole näin äkkiä lähteneet keväällä pois kun nyt, hyvinki pitkälle on kevät saanut mennä ennenko tikkua pistään ristiin koko asian hyväksi. Lumet olivat ihan kiitettävästi sulaneet penkin päältä pois muutamassa viime päivässä. Tänään, ennen pilkkikokeilureissulle (ei huolta yhtään pilkkipostausta en aatellu enää tehä.... ;) vaan koskaan ei pitäs sanoa ei koskaan...) lähtöä lapioin lunta vielä vähemmäksi, että sulais äkempää. Takas tullessa lapion vähän lisää ja uteliaisuus valtasi niin suuresti mieleni, että havut lähti siitä kohin mistä maa oli jo lumesta paljaana. Ja kas vain!!! Sieltä niitä pilkisti, pieniä jopa n.5cm mittasia krookuksen ja mahdollisesti myös narssisien alkuja, joita viime syksynä hankin ja tässä toinen postaus! Eka postauksen 'Ruby Giant' on se krookus joka ei minulle koskaan saapunut, olisipa ollut siis mukava tehdä samanlainen luettelo noista perilletulleista kukkasipuleistakin, mutta no, kaikkea ei hoksaa.. :) Aluksi jo tässä vähän hämmästelin, että minne olinkaan laittanut 'Blue Pearl' krookukset, mutta jotensakin rivien välistäkin luin että etupihalla ovat onneksi nekin. Sama pää kesät talvet, ei muista sitten millään mihin on mitäkin istuttanu, joitain tietty muistan mutta kaikkea ei voi.. Vaan onpa tuo "sopiva alottelijanpakkaus", tästä kun näitä kaikkia kokeileen, niin ens kevääksi voi sitten kokeilla jotain muuta.. Osa noista takapihan hankkinoistakin näyttää olevan niin aikasta lajiketta, että ehtivätkö täällä, se jää nähtäväksi. Koskaan ei voi kuitenkaan tietää miten tämä kevät etenee ja onko kuinka vähä- vai runsasluminen. :)

Toisaalta nyt aivan asiasta poiketen, kun kuitenkin tuli mieleeni aivan yhtä'äkkiä jostakin, että onkohan tämä kukkapenkki liian lähellä tuota kivijalkaa, siis no aivan kiinnihän se siinä on, mutta sepä on ollu siinä jo siitä asti kun tähän on seittemän vuotta sitten muutettu, paljon muutenhan tuo ei voi ollakaan, ja eipä tuo mistään muualtakaan ole kivisoralla tuo kivijalan reuna, että en tiedä onko pakollinen, tuli vain mieleen.. Paljoahan tuo ei voi kuitenkaan ite kovasti tietenkään vaikuttaa, kun on vuokra-asunto.. Huomasin vain jos joku on huomannut tämmösen epäkohan. No mutta voi sitä onnea ja riemua minkä siitä kuitenkin sain, kun nämä uudet muutamat alut näin!
Eipä siis huolta, ollaan aivan kevään korvalla, jopa sen verran, että kuvakansioita kun yleensä koneelle teen ne kulkevat vuodenaikojen nimillä, ja juuri tekemäni uusi kansio sai nimen Kevät2015 ja aatella, meillä täällä pohjosessakin saadaan aivan pian, (sormet ristissä toiveikkaina...) nauttia pienestä kukkaloistosta! Nyt vain tosiaan toivotaan ja jännätään, että alut eivät säikähdä mahdollisista pikku yöpakkasista.. Jospas tämä tästä vaikka niin pieni alue siinä onkin, sitten tuon näkee nouseeko vielä muuta. Ihanaa! :)

Ihanaa viikonlopun ja lauantain jatkoa kaikille!! 

26 kommenttia:

 1. Kummasti nuo sipulikukat ja kevätkukkijat kylmää sietävät. Täällä etelässäkin on ollut yöpakkasia, mutta hyvin kaikki näyttää porskuttavan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla että kestäisivät! :) Nyt vain odotellaan, parasta..

   Poista
 2. Kyllä se kevät/kesä sieltä pikkuhiljaa tulee :)
  Oikein mukavaa lauantaipäivän jatkoa ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiljokseen.. Ja kun vielä vähän viitsii avittaa.. ;) Kiitti!

   Poista
 3. Alkaa se kevät tulla teillekkin, sipulikukat jo esillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, hitaasti mutta varmasti ja kun pistää vähän vauhtia! ;) Vaan oispa nuo sitten tuolta jo aiemminkin näkyny, jos ei ois ollut havuja päällä.. Toivottavasti en hätäilly näitten kanssa! Uteliaisuus voitti! :)

   Poista
 4. :) Sieltä ne nousevat lumenkin keskellä. Ihan lumi- ja jääkokkareiden seassa mullakin oli tuollasia alkuja ja kyllä ne kohta vihertyvät. Ihana Kevät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin nousevat. Ihmeellisiä! Urheita, pieniä alkuja.

   Poista
 5. Upeeta, kevät tuli sittenkin ♥
  Korvalla ollaan joo, mitä ny vähän takapakkia taas, kuten aina.
  Iloa päivääsi :)

  VastaaPoista
 6. Upeeta, kevät tuli sittenkin ♥
  Korvalla ollaan joo, mitä ny vähän takapakkia taas, kuten aina.
  Iloa päivääsi :)

  VastaaPoista
 7. Joka hetki jotain uutta ihasteltavaa - Kevät on vuoden parasta aikaa: http://www.oliaika.blogspot.fi/2015/03/on-siis-kevat-tanaankin-uskomattoman.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se taitaa olla! Odotuksen ja jännityksen aikaa, pian on kesä ja kukkaloisto, I H A N A A ! ! :D Kiitos Titta, täytyypä piipahtaa blogissasi, tervetuloa myös mun blogiin uudemman kerran. :)

   Poista
  2. Enköhän minä kuule poikkea toistekin kylästelemään blogissasi. Olen näissä hommissa vielä aivan untuvikko, sillä reilu kuukausi takana omaa bloggausta. Paljon ei ole takana, mutta sitäkin toivotummin paljon edessä!

   Meillä tuntuu olevan aika paljon välimatkaa, joten mukava seurata muutakin ajankulua ja etenemistä kuin tätä tuttua omaa.

   P.S sun koira-apuri on muuten ylti söde!

   Poista
 8. Onnea on lumen alta paljastuva kukkapenkki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Ihan parasta. On taas jotain mitä odottaa.

   Poista
 9. Tunne, kun näkee kasvien nousevan maasta on aina yhtä mahtava.

  VastaaPoista
 10. Sinne on tullut jo pikku "kesä" kun maata on näkyvissä ja vihreää plkistää mullan alta. Ymmärrän ilosi. Minä kolailin vielä loskaa pihasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kutsuisi vielä kesäksi.. :D Mutta hyvää vauhtia, lunta on vielä takapihalla rutkasti! Kesärenkaitten vaihtoa mietittiin.

   Poista
 11. Kyllä se kevät näköjään tulee. Meillä täällä Etelä-Pohjanmaallakin on vielä lunta, tekisi mieli vähän avittaa ja kuskata lunta jonnekin ;) - toivottavasti ei enää tulisi lunta! Tuo on juuri parasta kun näkee sipulikukkien nousevan <3. Ihana blogi sinulla, uusi lukija ilmottautuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa Tarja, tervetuloa! :) Kevät on ihmeiden ja odotuksen mukavaa aikaa! :)

   Poista
 12. Kyllä nuo lumen alta pilkottavat vihreät alut riemastuttavat. Kevät alkaa pikku hiljaa nujertaa talven valtaa.

  VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥