torstai 3. lokakuuta 2013

"Tosi nätti ja niin täydellinen" - Viinimarjajuustokakku

Tässäpä ohjetta siis viinimarjakakkuun. Ohje on otettu Kotiliesi lehdestä nro 14/2013 ja vähän muokattu omanlaisiin tarpeisiin, siksi vissiin tuo kuorrute hieman epäonnistui, kun tein sen liivatteesta enkä hyytelösokerilla. Pohja on myös erilainen kuin ohjeessa, se perinteisempi juustokakkupohja. Ja sitä ei tarvitse käyttää missään vaiheessa uunissa. Kuten tuota toista. Ja mikä parasta se on minun lempiherukoista eli mustista viinimarjoista tehty, alusta loppuun. Mielestäni, niistä tulee herkullinen juustokakku!

Viinimarjakakku

Pohja:

150 g kaurakeksejä
50 g voisulaa
1\2 dl kaakaojauhetta

Täyte:

250 g maustamatonta tuorejuustoa (ohjeessa mascarponejuustoa, mutta ei löydy sellaista meidän kaupasta)
2 dl kuohukermaa
3 dl mustaherukkasosetta
1 dl sokeria
6 liivatelehteä
tilkka kiehuvaa vettä

Pinnalle:
2 dl herukka tai rypälemehua
3 liivatelehteä
1 dl vettä
1,5 dl sokeria


1. Murskaa keksit ja sekoita voisulaan. Lisää kaakaojauhetta halutessasi.
2. Levitä keksiseos irtovuoan (halkaisia 17 cm) pohjalle.
3. Valmista täyte. Pane liivatelehdet kylmään veteen noin 10 minuutiksi.
4. Sekoita muut täyteaineet keskeenään. Purista liivatteista vedet pois ja sulata ne kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivateliemi täytteeseen.
5. Kaada täyte vuokaan keksiseoksen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin tunti.
6. Peitä tai koristele pinta herukoilla.  Liota liivatteet kylmässä vedessä 10 min. Sekoita sillä aikaa mehu, vesi ja sokeri. Sokeriakaan ei välttämättä tarvitse noin paljoa kuin ohjeessa on. Kiehauta ne kattilassa. Lisää liivatteet kuumaan nesteeseen ja kaada mehu-liivateliemi kakun pinnalle.

Huomaattehan, kuinka kirkas ja niin läpikuultavan nätti tuon kuorrutteen pitäisi olla. No joku meni vikaan, mutta maku lienee tärkein ja ajatelkaa, silti halusin jakaa tämän herkun teidän kanssanne.


Vaihtoehtoinen pohja sekä koristelu: 

2 munaa
1 dl sokeria
3\4 dl kookosjauhoja
3\4 dl mantelijauhoa
1\2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
1/2 dl suklaarouhetta

2 1\2 mustaherukoita
1 1\2 laimennettua herukka tai rypälemehua
3\4 dl hyytelösokeria

1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina irtovuoan pohjalle ja paista 200 asteessa 10-15 min.
2. Peitä tai koristele pinta herukoilla.
3. Kuorrutteen valmistus: Kiehauta mehu ja sokeri. Anna seoksen jäähtyä ja lusikoi täyte pinnalle. Hyydytä kakkua kolmisen tuntia tai seuraavaan päivään.

"Aina ei voi olla täydellinen, mutta siihen voi pyrkiä."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥