torstai 24. lokakuuta 2013

Talvi on tullut!

Tämän talven ekat lumityöt on tehty. Kasvit ja puutarha uinuvat talviuntaan, karhutkin vetäytyvät jo mailleen. Ilma lauhtui jonkin verran ja sehän tiesi sitä, että lunta alkaa sadella, märkää se olikin. Eilisen päivän sateli, nyt näyttää poutaantuneen, mutta on pilvistä. Nyt se lumimäärä jo varmaan ylittää sen kriittisen 1cm:n rajankin. Luulen kuitenkin, että vielä emme saaneet pysyvää lunta. Mutta onhan se lumikin ihan kivaa, kun osaa asennoitua siihen oikein.. On aika ihanaa kun lumi narskuu jalkojen alla, on vaikea tarpoa ja rämpiä lumen läpi, mutta saapahan kuntoilua.. edes vähän.. Ilma kirkastuu, raikastuu, posket punottaa, ja naamaa kipristelee mukavasti! On siis talvi! Viikonloppuna siirrymme virallisesti talviaikaan. Kelloja nimittäin käännetään tunti taaksepäin. Mitä muuta ihanaa voisit talvesta keksiä? Millä sanoin talvea voisikaan kuvailla?

 ❄

Aamuhämärissä kävimme jälleen koiran kanssa lenkillä. Mukana kamera ja paljon intoa kuvata TALVEA!! Pian ei ole enää asiaa pururadalle, oli jo lunta tullut sen verran että sai jo vähän tarpoakin.. koira ainakin..

                            ❄                                                                                       ❄

Olen myös miettinyt, kirjoitanko blogia talvella? Oletteko te? Jättääkö blogi uinumaan talveksi vai keksiäkö tikusta asiaa? Olen kuitenkin ehkä tullut siihen tulokseen, että kun jo nytkin tuntuu tulevan asiaa jo melkein siitä tikustakin, niin samahan se on kattoa miten talvi menee ja kirjotella fiiliksen mukaan. Voihan se toki olla, että hieman hiljenee.. Mutta ehkä talvella olisi enemmän aikaa kirjoittaa. Tiiä häntä. Nyt on kuitenkin tänä syksynä melko tihiäänkin tullut kirjoiteltua. Mistä kirjoittaa? Sitähän ei tiiä ennen kuin se aihe tule sitten kohalle. Jäämme odottamaan mitä talvi tuo tulleessaan. Toivottavasti mukavia asioita! Mukavaa, jos Sinäkin jaksat olla lukemassa blogiani. Mielestäni, kommentit ovat bloggaamisen suola.

 ❄                                                        ❄                                                 ❄                                              ❄

Mukavaa talven odotusta Sinulle! 

 
"Jotain mätää tässä hommassa on, kun kokoajan pitää pysähellä ja muka poseerata. Jos nyt vain jatkettais sitä matkaa.."

Talvi tuli

Talvi tuli valkein varpain,
huulin huurteisin.
Vilun viitta hartioilla,
hiuksin hileisin.
Peitti pellot nietoksilla,
järvenselät jäällä.
Pupuperhe puikkelehti
talviturkit päällä.

Talvi nuuski nurkkapielet,
puhalteli pihamaihin.
Kasvatteli kaikkialle
hyisen harmaan kaihin.
Ristiin rastiin pienet jäljet
hangen poikki kulki.
Kylmä ilma ulkosalla
melkein hengityksen sulki.

- Seija Silvennoinen

8 kommenttia:

 1. Voi kuinka minäkin kaipaisin lunta ♥ Täällä Kanta-Hämeessä on kunnon vesi/mutakelit parhaillaan. Kun on koiria talossa, niin mutakelit ovat oikea inhon aihe! Sitten kun on lunta maassa, pysyy pitkäkarvaisetkin ihanan puhtoisina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se on. Harmi kun siellä on rapakelit, mutta kyllä ne lumet tulee pian sinnekin kun jaksaa vain odottaa. Minusta on taas niin hullua lukea, kun muut etelän bloggaajat kirjoittavat vielä kuinka ovat tehneet puutarhatöitä täyttä päätä ja kukkivista kukista on kauniita kuvia päivästä toiseen, vieläkin.. Ihmeissään on lapin likka. :) Täällä se kasvukausikin on niin harmittavan lyhyt.

   Poista
 2. Mieluummin lunta tähän aikaan vuodesta. Lumipeite valaisee kun muuten on niin pimeää. Olisi parasta jos kerralla tulisi pakkanen ja satanut lumi jäisi maahan ja sulaisi vasta keväällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä siihen kauaa menny kun sai tehdä jo talvi tuli -postauksen. :) Viime yönä on satanut lisää lunta, kaunista!! Täytyy myöntää, kaunistahan se on, täältä sisältä katsottuna. ;) Pääseepi taas hyötyliikkumaan ulos, lumia pukkaamaan siis. :)

   Poista
 3. Niin oli meilläkin lunta ja sulihan se vielä pois. Minä en kyllä lunta kaipaa, muutaman päivän oli nilkkoihin asti sohjoa, jossa sai tallustella. Pimeämpäähän se on tietysti kun ei ole lunta, mutta eipä ole liukastakaan :)
  Olen miettinyt blogitaukoakin ja tietokoneen takia ollutkin vähemmällä istumisella koneen ääressä, kyllähän tuo aika kuluu vähemmälläkin. Mutta pitää sitä jotain kirjoitella ja seurata teidän muidenkin touhuja, kun vaan saan uuden koneen joskus (tai tää vanha jos toimii) :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei huolta, en jää tauolle tai pois blogimaailmasta. Joskus on vain hyvä pysähtyä miettimään.. :)

   Poista
 4. Talvella mun tulee kirjoiteltua paljon muutakin kuin puutarha-asiaa, eihän täältä malta poiskaan pysyä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei malta! :) Antaa tämä bloggaus kuitenkin niin paljon..

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥