keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Kevätkuulumisia ja kesän kasvivalintoja

Mahoton kevätpörriäinen näyttää iskeneen bloggaajiin.. Minäkin yritän pysyä perässä tässä hulinassa. Kun pitkän pakkas- ja aurinkojakson jälkeen, lumet lähtee hulinalla ja vettä satelee.. Joo, kyllähän se kesä nyt rytinän kans tulee, kun se alko tulemaan, mutta sitten ei paista aurinko. Kertaheitolla senkin sitten heitti pois. No en minä tiiä.. kyllähän se kesä tulee ja sitten saadaan kulkea taas silmät sirrissä ihan nokko. :) Täytenee jo varmaan etukäteen vähän varoitella, että tästä taisi nyt tulla sellainen kaaospostaus, mutta kestettäneen se kevään kunniaksi. :)

Kevät on siis täällä!! Täytyy myöntää että aika hulinalla tuo kevät näyttää nyt tulevan, kun se alkoi nyt tulla, että perässä tosiaan en pysy.. Mutta kyllä se sen takatalvenkin vielä heittää, ainahan se on.. Paikoin on jo melko sulaa. Etupihalla näkyy jo maata hyvinkin ja kasvustoja. Mutta takapihan sulaminen on varsin hidasta ja siellä on vielä melkoset kinokset. Metsä varjostaa melkoisesti ja katolta putoavat lumet haittaavat lumien lähtöä.

Kevään merkkejä.

Etupihan välipihalta takapihalle päin.

Nyt ois sitten tänä kesänä takapihan kasvustoon tulossa hieman uudistuksia. Sain männä viikolla Elämää ja elämyksiä -blogin Pirkolta arpajaispalkinnon ja sieltä tupsahti minulle tummanpunaisia gladioluksia. Pitkän mietinnän jälkeen, ne näyttää löytävän paikkansa. Täytyy myöntää, että täytyy vähän vielä opiskella näistä gladioluksista, pitääkö esim. ottaa talveksi pois maasta ja menisivätkö sitten mielummin ruukussa?
Nyt gladiolukset olisivat kuitenkin menossa maahan ukonhattujen tilalle. Vanhoille ukonhatuille tullee nyt noutaja. Aikomuksena oli ne kuitenkin joko uudistaa tai uutta tilalle ja gladiolukset tulivat nyt siihen sopivasti. Samoin siitä pitäisi putsata sitä pihatatarta pois, joka valloittaa koko penkin kohta. Mitenhän sillekin pärjää, puuh?! Nämä pihatatarit, kuten myös kaikki muukin alkuperäinen tässä pihassa ovat olleet siinä kun olemme tähän muuttaneet. Eli aika valmiina kaiken olen nyt siihen saanut, mutta kyllä siinä nokko hoitoa riittää. Ja lisää vain meinasin tehä. :) Saa nähä miten käy, toteutuuko se kivikukkapenkki suunnitelma. Saattaa siinä käydä niinkin että jääpi tekemättä, jos ei innosta. Mutta sen näkee sitten, enkä nyt ota siitä kuitenkaan paineita, (tai yritän ainakin kovasti..). Tarkoituksena olisi tehdä siis yksi uusi kukkapenkki lisää ja siihen tulisi kuvan mukaisesti kuvan osoittamaan paikkaan, kulleroa ja jotain maanmyötäistä mutta punaista kasvia. Alunperin siihen piti tulla myös rentukkaa. Mutta tulin siihen tulokseen, että ostan Särkältä kulleroita ja en jaksa lähteä mistään joen varsista niitä mettästämään, vaikka niitä sieltä löytyisikin varmasti. Ja sitten niitä isoja kiviä. Luulin, että mulla ois ollu koko kuva takapihasta ja siihen olisin piirtänyt punasella hienosti niinku "strömsössä" eiku Edenissä.. :D hahmotelmat, mutta en nyt sitte sellaista löytänytkään, joten havainnekuvanne takapihastamme onpi nyt tämmöinen.

Näkyypäs kehnosti. Vasemmalta oikealle - Vanhat ukonhatut pois - tilalle gladiolukset. Kasvimaa kesannolle. Villipenkkin nurkaan kivipenkki, johon kulleroa ja maksaruohoa (tai vastaavaa maanmyötäistä kasvia) sekä isoja kiviä.
Pikkuhiljaa kaikki muutkin askarteluprojektit tuntuu edistyvän.. tai no yks.. Ja uusia ois kokoajan mielessä. Keskeneräisinä en kerro niistä sen enempää. :)

Kävimme eilen tälle keväälle ensimmäisen ja ehkä tälle talvelle viimeisen kerran pilkillä. Järvi oli jo niin vesillä ja ilmat eivät enää suosi, niin taitaa jäädä tähän kertaan. Yhtään kalaa emme saaneet. Kovasti ootan, että lumet sulais ja pääsis kunnolla kesämökkeilemäänkin.
Palatakseni vielä tuohon Pirkon lähettämään palkintoon.. Kiitos vain voitosta, joka yllätti. Yleensä on huono arpaonni. Mutta nyt onni potkaisia ja gladiolusten lisäksi sain lihasvoidetta sekä saippuaa. Lihasvoide pitää kyllä heti ottaa käyttöön ja kokeiluun, kun alkaa kukkapenkien putsaus lumien sulattua ja pihatyöt, niissä kun yleensä tahtoo pohkeet kipeytyä. Saippualle olen miettinyt arvoistansa paikkaa.. Takapihalle nimittäin on suunnitteilla yksi toinen projekti, mihin näytän etsivän juuri tämän hetken in juttuja, huomaamattani kai.. :-O Terassi ja takapihan oleskelutila kaipasi jotain uudistusta. Uutta kalustetta ja sinne aloin saippuan myötä haaveilemaan myös sellaisesta käsienpesupisteestä. Saa nähä toteutuuko tämäkään, kun aika tihkaassa näyttää olevan tavaroiden saanti. Kirppari meininkillä olen liikkeellä ja kaikkea vanhaa sinne vois tulla, mm. Saa nähdä mitä kesä tuo tullessaan ja kevät. Ei ainakaan hiirituhoja näyttänyt olevan vielä kovin pahasti.

Kiitos Pirkolle vielä palkinnosta. :)

Täytyy vielä mainita myös niistä postimerkeistä jotka paketissa oli. Ne olivat, tai ainakin se toinen oli lähettäjänsä näköinen, että melkein napsin ne talteen. :) Ostin myös tässä kuluneilla viikoilla huussipostimerkkejä, joihin ihastuin myös. Mietinkin, että eikö vasta, oliko viime kesänä ollut joku persoonallinen huussikisa?! Nyt ne postimerkit ovat kuitenkin lähteneet kuvastolähetysten postimerkkeinä muille maille ja ne ovat minulle muisto vain. :) Aikoinaan merkkejä tuli joskus keräiltyäkin.
Ja sieltähän se vain löytyi, linkki huussikisan satoon.
http://www.iltasanomat.fi/asuminen/art-1288482178290.html


Muistahan ilmoittautua puutarhabloggaajien tapaamiseen!! Kuvastoja on jäljellä vielä 3 kpl:ta. Pyydä ilmoittautumisen yhteydessä halutessasi myös sellainen. Vaikka vielä on toki aikaa ilmoittautua ja varmasti muistutan myös lähempänä kesäkuutakin.. jos nyt viedään kuvastot käsistä, niin sitten niitä ei enää välttämättä minulla ole, mutta luulen, että Särkältä niitä saa ja netistä näkee myös. Kauempaakin on lupa tulla. :) Vielä kaksi kuukautta, sitten on virallisesti kesä ja tapaaminen!! Sitä odotellessa, kuvastoja postitellen...

Pelaguu =)

6 kommenttia:

 1. Onnea arpavoittajalle!
  Itsekin harmittelin ensin, että kun ei aurinko paista, mutta sitten tajusin, että satais vaan vaikka vettä ja muutenkin lämmintä, niin sulaa lumet ja maa. Ei tarvi pelätä, että havut ruskistuu =).

  Pitääkö sinne tapaamiseen ilmottautua? Mää en ole varma pääsenkö. voinko tulla "kuokkimaan"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.

   No tuota.. Kyllä mielellään oli se ilmoittautuminen, että saadaan varmaksi se kuinka monta on tulossa, eikä kukkaan jää matkasta. Mutta ilmoittautumisella ei ole kiirettä. Ehdit ilmottaa sitten lähempänä sitä päivääkin pääsetkö. Ainaki tiiän, että mahdollisesti ois ainakin yks kuokkavieras tulossa.. ;)

   Poista
 2. Onnea kivasta arpajaisvoitosta ja kevään tulosta :) Esikasvata ne gladioluksen mukulat vaikka maitopurkeissa,istuta ulos sit kun ei oo enää yöpakkasista vaaraa ja syksyllähän ne pitäis kaivaa ylös ja talvettaa kellarissa tms viileässä paikassa.Ruukussakin onnistuu. minäkään en oo mitään s-posti-ilmoittautumista Särkän tiimoilta hoksannut tehdä,ajattelin,että ilmoittautuminen onnistuu näin kommentoimallakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos vinkistä gladiolusten suhteen. Sitä tarvitaan.. No toivotaan, että kukaan ei jää matkasta. Tähän mennessä nimittäin olen kerännyt vain s.posti-ilmoittautumiset ylös, joita on jo ihan kivasti. Nyt vaan on sitten se että kommentoijilta en ole laittanut ilmoittautumista ylös. En tiedä sitten suunnillekaan sitä määrää. Pitää alkaa kaivelemaan.. No, ilmoittautukaas sitten vielä kerran net jotka vain kommentoimalla ilmoittautuu, niin kirjaan ylös ja tiedän tämän määrän myös ilmoittaa Särkälle. Raapustan teidät Tiina ja Multasormi listoihini ja Karoliinankin. :)

   Poista
 3. Onnea voitosta! Gladiolukset on ihania, ne varmaan tosiaan kannattaa esikasvattaa :)

  VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥