maanantai 18. maaliskuuta 2013

Sähkömotti

Viikonloppu menikin vähän mielenkiintoisissa merkeissä. Sähköt olivat poissa 8 tuntia ja lopulta meni kännykkäverkkokin. Kirjaimellisesti oltiin motissa. :) Eipä se sillon naurattanu, kun kämppä alkoi viiletä ja muuta lämmityskeinoa ei ole. Jotkut varmasti osasivat nauttia siitäkin. Minä en, on sitä niin riippuvainen sähköistä. Mitään suurempaa syytä emme tähän tiedä. Päivä oli aurinkoinen, ei juuri tuullut.

Kylänraitti oli kuin aavekaupungi. Kaupat olivat suljettu ja bensa-automaatit pimeinä. Tämä oli nyt pisin aika pitkiin aikoihin mitä tiedämme sähköjen olleen poissa. Eipä tämän jälkeen tehnyt mieli tai saatika jaksanut lähteä katsomaan revontulia, mieleni tekisi, jokupäivä.

Jotenki se eilinen päivä ei vain ollut tehty minua varten. Ensinnäkin en pidä kylmästä. Ymmärtää nyt vähän niitä joilla on monta vuorokauttakin ollut sähköt poikki. 

Eikä minun nyt pitänyt kyllä tulla tänne sydäntäni purkamaan. Mutta piti vähän oikassa tuota aiempaa postausta, että siinä oli ihan väärä otsikko. Eihän siinä ollut yhtään niitä lupaamiani talvikuvia. Eikä niitä tule nytkään, no yhen voin laittaa. Eilisen jälkeen toivois vain, että olisi jo kesä, mutta kuukauden päästä on jo toukokuu!! JEE!! :)

Kuvakaappaus eilisestä Koillis-Lapin sähkön nettisivujen lämpömittareista. Me olemme tuolla Siper... Sallassa. Oikeastihan meillä ei ollut noin kylmä, mutta varmasti se kun sähköt meni, niin vaikutti myös mittauspisteisiin. Teimme siis pakkasennätyksen! :)

Pakkaset ovat paukkuneet nurkissa viikkoja. Koskahan alkaa lauhtumaan?

11 kommenttia:

 1. No ei kyllä paljon naurata katkot näillä keleillä. Meillä ei oikein koskaan (kopkop) mene sähköt, mutta sen sijaan loppuu öljy aina justiin kun ei tarttis (oma vika toisin kuin sähkökatkokset). Yleensä pitkinä joulunpyhinä ja nimenomaan sellaisina talvina kun on nuo Sallan lukemat.
  Hrrrr...

  Auringonlämpöä odotellessa.

  PS. Kuva on jokatapauksessa kaunis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ei tosiaan ole kiva, jos vaikka juuri joulunpyhinäkin menisi sähköt. Ennen muinoin joskus "nuorena" tuli värjöteltyä kylmässä kesämökissä talvisinkin, nyt ei pysty. Ei pää enää kestä! :D

   Poista
  2. Tuli vähän vitsailtua että nytkö ne alkaa ajamaan rankalla kädellä alas tätä lappia.. No vitsi vitsi! Sähköt tuli ja syykin selvisi lukemalla Iltalehteä. :)

   Poista
 2. Ja HOXis HOIjaa!! Särkältä sain ilmoituksen että lähettävät pian mulle taimikuvastoja!! Kuten sanottua, kesää odotellassa. ;)

  VastaaPoista
 3. Pitäis sähköyhtiöllä olla kyllä varaa vaihtaa vanhat komponentit ennen kuin ne räjähtää, tuosta on varmasti tullut tuhoja ja harmia monelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on tullut. Ja kunnan viskaalit ovatkin nyt ottaneet asian puheeksi ja aikovat selvittää tapahtuneen. Kuulin vähän muutakin asian tiimoilta, on ollut melko lähellä paljon suurempikin hätä, yhtään kauempaa ei olisi kestänyt olla sähköt poikki.

   Poista
 4. Nuo (pitkät)katkot on kurjia, varsinkin kun kaikki rakennetaan nykyään sen varaan jotta sähköt pelittä ja niistä on riippuvainen joka homma. Yhteiskunta kun alkaa rapistumaan niin meidät ajetaan siihen jotta jokaisen on varauduttava kaikkeen.. Tulipas paatosta..
  Meillä muuten oli su iltana komiat revontulet myös täällä satakunnasa, olivat hienoa katseltavaa :) Kiva törröttäjä kuva !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on! Ei haittaa yhtään paatos. :) Joskus itelläki sama mieli. Ja yhtään tosiaan ei olisi kärsinyt olla enempää sähköt poikki, joissain paikoissa olisi tullut suurhätä, siihen sen enempää menemättä. Tosiaan täytyy vielä tuohonkin oikaista että tiedosta ei ole mitään suurempia vahinkoja että olisi sattunut. Paljon ristiriitaista tietoakin on liikkeellä sähkökatkon oikea syy. Mutta eiköhän se ole se että muuntaja ei ole ollutkaan vanha, tarkempaa ei tiedä mikä siihen on mennyt. Mutta vasta uutisoitiin että aurinkomyrskyt vaikuttavat sähkölaitteesiin, mutta suomessa ne on suojattu niin hyvin, että ei vaikuta. Mutta on kuulemma mennyt joitain laitteita tämän johdosta nyt rikki, kun ovat ilmeisesti virtapiikkejä saaneet. Ja eräs kirjoitus oli että juurikin nuo revontulet, tarkemmin siis aurinkomyrskyt ovat hyvinkin voineet olla tämän sähkökatkon ja muuntajan rikkoutumisen takana. Mene ja tiedä!

   Poista
 5. http://www.tekniikkatalous.fi/innovaatiot/avaruus/aurinkomyrskyt+tulevat+kuinka+kay+gpsnavigaattorisi/a496033?service=mobile

  Esimerkiksi tuossa on hyvä linkki aiheesta.

  VastaaPoista
 6. Eihän meillä siis ole kylmä ollenkaan, kun pakkasta on vain 20 astetta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikä meilläkään siis oikeasti ole ollut nuin kovia pakkasia. Yli -30 on käynyt, lauhtumaan päin siis jo. :)

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥